ΓΔ: 2617.02 -0.49% Τζίρος: 235.90 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Σεργκέι Λαβρόφ πορτρέτο

Λαβρόφ: Η Βρετανία απειλείται να θεωρηθεί μέρος του πολέμου στην Ουκρανία

Ο Λαβρόφ δήλωσε πως η Ρωσία μπορεί να θεωρήσει τη συμμετοχή της Βρετανίας σε επιθέσεις με drones ως συμμετοχή στον πόλεμο. Η Μόσχα προειδοποιεί για συνέπειες, ενώ το Λονδίνο δηλώνει στήριξη στην Ουκρανία.

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ υπογράμμισε πως η Ρωσία διατηρεί το δικαίωμα να θεωρήσει την άμεση εμπλοκή της Βρετανίας σε επιθέσεις εναντίον ρωσικής επικράτειας ως συμμετοχή στον πόλεμο της Ουκρανίας, σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου ειδήσεων Interfax.

Η τοποθέτηση αυτή ακολούθησε άρθρο της εφημερίδας «Times», το οποίο ανέφερε ότι για πρώτη φορά χρησιμοποιήθηκαν βρετανικής κατασκευής drones σε επιθέσεις μεγάλου βεληνεκούς κατά της Ρωσίας. Μετά τη δημοσίευση, η ρωσική πρεσβεία στο Λονδίνο προειδοποίησε τη Βρετανία για απροσδιόριστες «συνέπειες» λόγω της προμήθειας drones στο Κίεβο.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Άντι Μπέρναμ δήλωσε πως η Βρετανία θα στηρίξει την Ουκρανία «100%» στον αγώνα της κατά της Ρωσίας και θα παραμείνει στο πλευρό του Κιέβου «στην ώρα της ανάγκης». Η Μόσχα έχει κατηγορήσει στο παρελθόν Βρετανούς ειδικούς για συμμετοχή σε επιθέσεις εντός ρωσικού εδάφους, τονίζοντας ότι ο ρόλος της Βρετανίας θα ληφθεί «υπόψη» στην απάντηση της Ρωσίας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κιρ Στάρμερ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανία: Ο Στάρμερ δεν σκοπεύει να συνομιλήσει με τον Πούτιν

Ο Κιρ Στάρμερ δεν σκοπεύει να συνομιλήσει με τον Βλαντίμιρ Πούτιν, σύμφωνα με εκπρόσωπο της Ντάουνινγκ Στριτ, δίνοντας έμφαση στη στήριξη προς την Ουκρανία και επισημαίνοντας πως ο Πούτιν δεν δείχνει διάθεση για ειρήνη.
Άνωθεν θέα ντρόουν πολέμου
ΔΙΕΘΝΗ

Η Ρωσία απειλεί τη Βρετανία για ουκρανική χρήση βρετανικών drones

Η ρωσική πρεσβεία στο Λονδίνο κατηγόρησε τη Βρετανία για συνενοχή σε επιθέσεις κατά ρωσικών στόχων μέσω ουκρανικών drone βρετανικής κατασκευής και προειδοποίησε για συνέπειες λόγω της στρατιωτικής συνεργασίας με το Κίεβο.
Άνωθεν θέα ντρόουν πολέμου
ΔΙΕΘΝΗ

Μελέτη: Η Ευρώπη απροετοίμαστη σε ρωσικές επιθέσεις με drones

Σύμφωνα με μελέτη του IISS, οι ευρωπαϊκές χώρες δεν είναι επαρκώς προετοιμασμένες για ρωσικές επιθέσεις με drones, ενώ δυσκολεύονται να αποδώσουν με σαφήνεια την ευθύνη αυτών των επιθέσεων στο Κρεμλίνο.
Επίθεση στο Κίεβο
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσικές επιθέσεις σε επιμελητειακούς στόχους στο Κίεβο και πέριξ

Η Ρωσία χτύπησε κέντρα επιμελητείας και εφοδιασμού στο Κίεβο και την ευρύτερη περιοχή, τα οποία χρησιμοποιούνταν για στρατιωτικούς σκοπούς, σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας. Επιπλέον, έπληξε τρία φορτηγά πλοία κοντά στην Οδησσό.
Ρωσικά πολεμικά πλοία
ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανός ΥΠΑΜ: "Ανεύθυνη" η ρωσική άσκηση κοντά στα βρετανικά παράλια

Ο Βρετανός υπουργός Άμυνας Γουές Στρίτινγκ χαρακτήρισε «ανεύθυνη» την ρωσική άσκηση με πραγματικά πυρά 40 ναυτικά μίλια νότια του Πλίμουθ, τονίζοντας πως πρόκειται για επίδειξη δύναμης.
Σεργκέι Λαβρόφ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Λαβρόφ: Ουκρανικές επιθέσεις σε πλοία σε Αζοφική και Μαύρη Θάλασσα

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, κατηγόρησε την Ουκρανία για «τρομοκρατικές» επιθέσεις σε εμπορικά πλοία, τονίζοντας ότι η Ρωσία θα συνεχίσει τις εξαγωγές τροφίμων προς την Αφρική.