ΓΔ: 2569.82 1.56% Τζίρος: 262.02 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Πλημμυρισμένα σπίτια ΗΠΑ

Ιντιάνα: Πλημμύρες και καταιγίδες αφήνουν 5 νεκρούς στις ΗΠΑ

Τουλάχιστον πέντε νεκροί και δεκάδες διασώσεις στην Ιντιάνα λόγω σφοδρών καταιγίδων και ιστορικών πλημμυρών, σύμφωνα με τον κυβερνήτη Μάικ Μπράουν. Εκατοντάδες κάτοικοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας των πλημμυρών και των καταιγίδων που έπληξαν την αμερικανική πολιτεία Ιντιάνα αυτή την εβδομάδα, σύμφωνα με ενημέρωση του κυβερνήτη Μάικ Μπράουν προς τον Τύπο.

Δεκάδες κάτοικοι διασώθηκαν από περιοχές που επλήγησαν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα, ενώ εκατοντάδες αναγκάστηκαν να απομακρυνθούν εσπευσμένα από τις οικίες τους, όπως μεταδίδει η εφημερίδα The Indianapolis Star.

Οι σφοδρές καταιγίδες ξεκίνησαν να πλήττουν την Ιντιάνα στις 11 Αυγούστου, σύμφωνα με ανακοίνωση του κ. Μπράουν, ο οποίος έκανε λόγο για «ιστορικές πλημμύρες, κυκλωνική δραστηριότητα και derecho», χρησιμοποιώντας τον όρο που περιγράφει εκτενή ανεμοθύελλα μεγάλης διάρκειας.

Ο κυβερνήτης διαβεβαίωσε ότι υπάρχουν επαρκείς πόροι και «αποθεματικά κεφάλαια» για τις «δύσκολες ημέρες» που διανύει η πολιτεία, ωστόσο ζήτησε ομοσπονδιακή βοήθεια και τόνισε μέσω X πως απηύθυνε αίτημα στον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ να κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Σύμφωνα με την Indianapolis Star, ο κ. Τραμπ ενέκρινε το αίτημα λίγες ώρες αργότερα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πλημμυρισμένα σπίτια ΗΠΑ
ΔΙΕΘΝΗ

Δύο νεκροί από ξαφνική πλημμύρα στο Γκραν Κάνιον, ΗΠΑ

Δύο άνθρωποι βρέθηκαν νεκροί στο Γκραν Κάνιον, μετά από ξαφνική πλημμύρα που προκάλεσε ζημιές σε υποδομές και τον αγωγό νερού του πάρκου. Οι έρευνες για αγνοούμενους συνεχίζονται υπό δύσκολες καιρικές συνθήκες.
Μεγάλος τροπικός κυκλώνας
ΔΙΕΘΝΗ

Ο κυκλώνας Σάιμον ενισχύεται σε τυφώνα κοντά στις ακτές του Μεξικού

Ο κυκλώνας Σάιμον προβλέπεται να γίνει ισχυρός τυφώνας πλησιάζοντας τις δυτικές και κεντρικές ακτές του Μεξικού, σύμφωνα με το NHC των ΗΠΑ, με ανέμους έως 249 χλμ/ώρα και αναμένεται να πλησιάσει περισσότερο τη Δευτέρα.
Μάρκο Ρούμπιο ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Καταδίκη Ρούμπιο για τις σημερινές επιθέσεις στη Σαουδική Αραβία

Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ Μάρκο Ρούμπιο καταδίκασε τις πρόσφατες επιθέσεις των Χούθι στη Σαουδική Αραβία, συμπεριλαμβανομένης αυτής στο αεροδρόμιο Ριάντ με 12 νεκρούς. Δήλωσε πως οι επιθέσεις πρέπει να σταματήσουν άμεσα.
Μεγάλος τροπικός κυκλώνας
ΔΙΕΘΝΗ

Κυκλώνας Isaias: Στην κατηγορία 3 πριν «χτυπήσει» τον νότο των ΗΠΑ

Ο κυκλώνας Isaias ενισχύθηκε σε κατηγορίας 3 και απειλεί τις πολιτείες Φλόριντα, Αλαμπάμα και Μισισιπή, με ανέμους ως 195 χλμ/ώρα, έντονες βροχές και μεγάλες πλημμύρες από το βράδυ έως το πρωί του Σαββάτου.
Αεροφωτογραφία Πόκροβσκ βομβαρδισμένο
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι: Οι ΗΠΑ αδρανούν ενώ ρωσικές επιθέσεις σκοτώνουν πάνω από 70

Ο Ζελένσκι κατηγόρησε τις ΗΠΑ για έλλειψη στήριξης, μετά τη ρωσική επίθεση στην Κραματόρσκ που σκότωσε τουλάχιστον 30, ανεβάζοντας τους νεκρούς σε πάνω από 70 σε δύο μέρες. Επέκρινε επίσης την Ουάσιγκτον για τις οικονομικές σχέσεις με Ρωσία.