ΓΔ: 2623.25 0.38% Τζίρος: 234.99 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Έκρηξη στην Ουκρανία

Η Ουκρανία έπληξε ρωσικό στρατιωτικό αεροδρόμιο και κέντρο πυραύλων

Η Ουκρανία ανακοίνωσε επίθεση με πυραύλους cruise σε ρωσικό στρατιωτικό αεροδρόμιο και κέντρο πυραύλων που στηρίζει το νέο δίκτυο δορυφορικού Ίντερνετ Starlink της Ρωσίας, ως μέτρο πίεσης για τερματισμό του πολέμου.

Η Ουκρανία ανακοίνωσε ότι πραγματοποίησε επιθέσεις μακρού βεληνεκούς σε ρωσικό στρατιωτικό αεροδρόμιο και κέντρο πυραύλων, στοχεύοντας κρίσιμες υποδομές που σχετίζονται με το νέο ρωσικό δορυφορικό δίκτυο Internet, το οποίο αποτελεί εναλλακτική λύση στο Starlink.

Σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, πύραυλοι cruise Flamingo έπληξαν τη μονάδα πυραύλων που βρίσκεται σε απόσταση 900 χιλιομέτρων από τα ουκρανικά σύνορα. Η ενέργεια αυτή εντάσσεται στην ευρύτερη εκστρατεία πίεσης του Κιέβου προς τη Μόσχα για τον τερματισμό του πολέμου.

Ο ουκρανός πρόεδρος τόνισε μέσω του X: «Είναι σημαντικό να μειωθεί το πολεμικό δυναμικό της Ρωσίας. Χρειάζεται ειρήνη και αυτό πρέπει να γίνει σαφές στην Ρωσία – μέσω συγκεκριμένων καταστροφών σε συγκεκριμένες εγκαταστάσεις».

Το γενικό στρατιωτικό επιτελείο της Ουκρανίας ανέφερε επιθέσεις κατά στρατιωτικού αεροδρομίου στο Νίζνι Νοβγκορόντ και κατά του Κέντρου Πυραύλων και Διαστήματος στη Σαμάρα. Επισημάνθηκε ότι το Κέντρο της Σαμάρα κατασκευάζει πυραύλους για την εκτόξευση δορυφόρων του ευρυζωνικού δικτύου Rassvet, το οποίο λειτουργεί ως εναλλακτική λύση στο Starlink.

Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει επιβεβαίωση της επίθεσης στο Νίζνι Νοβγκορόντ από τις τοπικές αρχές. Οι αρχές της Σαμάρα ανακοίνωσαν ότι απωθήθηκε μεγάλη πυραυλική επίθεση, η οποία προκάλεσε ζημιές σε υποδομές χωρίς να δίνονται περαιτέρω λεπτομέρειες.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σύγκρουση Ρωσίας Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Starlink: «Κόπηκαν» οι κεραίες που χρησιμοποιούσαν οι Ρώσοι στο μέτωπο

Ρώσοι παρατηρητές αναφέρουν ότι τέθηκαν εκτός λειτουργίας τα Starlink στο μέτωπο, μετά τα «μέτρα» Μασκ για μπλοκάρισμα μη αδειοδοτημένης χρήσης. Η Ουκρανία θέτει μητρώο και απενεργοποιεί μη επιβεβαιωμένα τερματικά.
Φορτηγό LNG σε λιμάνι
ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανικό χτύπημα σε ρωσικό εργοστάσιο αερίου Novatek στη Βαλτική

Ο ουκρανικός στρατός ανακοίνωσε επίθεση στο ρωσικό εργοστάσιο φυσικού αερίου Novatek στο λιμάνι Ουστ-Λούγκα, προκαλώντας ζημιές σε δύο μονάδες και πυρκαγιά. Το εργοστάσιο αποτελεί βασικό κόμβο εξαγωγών στη Βαλτική.
Σύγκρουση Ρωσίας Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Νοβοροσίσκ: Διακοπή υδροδότησης μετά από ουκρανικές επιθέσεις drone

Ο δήμαρχος του Νοβοροσίσκ ανακοίνωσε διακοπή υδροδότησης λόγω ζημιών από ουκρανικά drones. Κηρύχθηκε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και γίνονται εργασίες αποκατάστασης, ενώ χτυπήθηκαν και εκπαιδευτικές εγκαταστάσεις.
Περιπλανώμενο πυρομαχικό drone
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσία: Πλήγμα σε φορτηγό πλοίο με όπλα για Ουκρανία κοντά στην Οδησσό

Ρωσικό drone φέρεται να έπληξε πλοίο με όπλα για τις ουκρανικές δυνάμεις στη Μαύρη Θάλασσα κοντά στην Οδησσό, σύμφωνα με το Interfax. Δεν υπάρχουν λεπτομέρειες για ζημιές και δεν έχει υπάρξει επιβεβαίωση από ανεξάρτητη πηγή.
Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι: Ευχαριστίες στη Γερουσία ΗΠΑ για κυρώσεις κατά Ρωσίας

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι ευχαρίστησε τη Γερουσία των ΗΠΑ για το νομοσχέδιο με αυστηρές κυρώσεις κατά της Ρωσίας, τονίζοντας πως ενισχύει την πίεση για να τελειώσει ο ρωσικός πόλεμος ενάντια στην Ουκρανία.