ΓΔ: 2616.93 0.14% Τζίρος: 154.37 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 16:33:35
Βασιλική της Βενετίας

Βενετία: Εμφανίστηκε δελφίνι στα κανάλια της πόλης

Δελφίνι εθεάθη να κολυμπά κοντά στη Γέφυρα του Ριάλτο στη λιμνοθάλασσα της Βενετίας, τραβώντας τα βλέμματα πολιτών και δημάρχου που ανάρτησε σχετικό βίντεο, ενώ εμφανίστηκε και στο Μεγάλο Κανάλι της πόλης.

Ένα δελφίνι έκανε την εμφάνισή του στα νερά της λιμνοθάλασσας της Βενετίας, κοντά στη Γέφυρα του Ριάλτο, προκαλώντας το ενδιαφέρον των κατοίκων και των επισκεπτών, σύμφωνα με δήλωση του δημάρχου της πόλης.

Ο δήμαρχος Σιμόνε Βεντουρίνι ανάρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης βίντεο που δείχνει το πτερύγιο του δελφινιού να αναδύεται επανειλημμένα στην επιφάνεια του καναλιού. Το σχετικό βίντεο καταγράφηκε την Πέμπτη.

Στην ανάρτησή του στο Instagram, ο Βεντουρίνι έγραψε «Ένα δελφίνι στη Γέφυρα του Ριάλτο» και πρόσθεσε ότι το υδρόβιο θηλαστικό εντοπίστηκε επίσης στο κεντρικό Μεγάλο Κανάλι, τη βασική πλωτή οδό της Βενετίας μήκους 3,8 χιλιομέτρων.

Δεν έχει διαπιστωθεί ακόμη αν πρόκειται για το ίδιο δελφίνι που παρατηρείται στη Βενετία εδώ και καιρό. Παρότι ο Βεντουρίνι και αρκετοί κάτοικοι αποκαλούν το δελφίνι Νάνε, ερευνητές και μέσα ενημέρωσης το αναφέρουν ως Μίμο.

Ο δήμαρχος κάλεσε τους χειριστές σκαφών να επιδείξουν μέγιστη προσοχή, καθώς το βίντεο δείχνει το δελφίνι να κινείται ανάμεσα σε γόνδολες, θαλάσσια ταξί και μηχανοκίνητα σκάφη κοντά στη Γέφυρα του Ριάλτο, μια από τις πιο πολυσύχναστες περιοχές του Μεγάλου Καναλιού.

«Παρακαλούμε ας δείξουμε ιδιαίτερη προσοχή για να προστατεύσουμε την ασφάλειά του!» ανέφερε ο Βεντουρίνι.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Φαράγγι Σαμαριάς Κρήτη
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ανοίγει το 2026 ο Εθνικός Δρυμός Σαμαριάς, ανακοινώθηκε επισήμως

Ανοίγει αύριο, Τρίτη 19 Μαΐου, ο Εθνικός Δρυμός Σαμαριάς για το 2026, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών συντήρησης. Διαθέσιμη εφαρμογή nowcasting για έγκαιρη προειδοποίηση και διαθέσιμο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.
Φαράγγι Σαμαριάς Κρήτη
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αύριο ανοίγει με εισιτήριο 5€ και νέο σύστημα το Κουρταλιώτικο Φαράγγι

Το Κουρταλιώτικο Φαράγγι ανοίγει αύριο με εισιτήριο εισόδου 5 ευρώ και νέο καθεστώς διαχείρισης, με σκοπό την προστασία του περιβάλλοντος και τον καλύτερο έλεγχο της αυξημένης επισκεψιμότητας των τελευταίων ετών.
Λογότυπο ΕΤΑΔ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η ΕΤΑΔ αναβαθμίζει τις κτηριακές εγκαταστάσεις στα Σπήλαια Δυρού

Υπογράφηκε η σύμβαση για την αποκατάσταση των Σπηλαίων Διρού στη Λακωνία, έργο στρατηγικής σημασίας με προϋπολογισμό 8,7 εκατ. ευρώ, που θα ολοκληρωθεί σε 28 μήνες και χρηματοδοτείται εξολοκλήρου από την ΕΤΑΔ.
Άποψη Πεντέλης βουνό
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ανάδειξη και αδειοδότηση μονοπατιών Πεντέλης από τον δήμο Διονύσου

Ο Δήμος Διονύσου, με τη συνεργασία του Δασαρχείου και της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας, εξασφάλισε άδειες για εννέα μονοπάτια στην Πεντέλη. Σε πρώτη φάση, θα αναπτυχθούν τρία μονοπάτια, συνολικού μήκους 11.565 μέτρων.
Πύργος του Άιφελ Παρίσι
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Δήμος Καντάνου-Σελίνου στη διεθνή έκθεση Paris Randos Nature 2026

Ο Δήμος Καντάνου-Σελίνου συμμετείχε με επιτυχία στη διεθνή έκθεση Paris Randos Nature 2026 στο Παρίσι, αφιερωμένη στην πεζοπορία και τον βιώσιμο τουρισμό, όπου η πεζοπορία παραμένει η δημοφιλέστερη δραστηριότητα στη Γαλλία.
Δασική πυρκαγιά Λος Άντζελες
ΔΙΕΘΝΗ

Πυρκαγιά μαίνεται επί έναν μήνα σε μεγάλο μέρος του Γκραντ Κάνιον στις ΗΠΑ

Στο Γκραντ Κάνιον, από τα γνωστότερα στον κόσμο φυσικά πάρκα της αμερικανικής Δύσης, μαίνεται επί έναν μήνα ανεξέλεγκτη πυρκαγιά που έχει ρημάξει σχεδόν 500.000 στρέμματα με βλάστηση κι ανάγκασε τις αρχές να κλείσουν το πολύ τουριστικό βόρειο τμήμα του.