ΓΔ: 2246.82 -2.26% Τζίρος: 240.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
ΕΕ - Βρετανια
Φώτο: Shutterstock

Βρετανία: Δεν υπάρχουν αποδεικτικά παρέμβασης της Ρωσίας στο Brexit

Η επιτροπή Πληροφοριών και Ασφαλείας του βρετανικού Κοινοβουλίου (ISC) σε έκθεσή της που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα ανέφερε ότι η Ρωσία επιχείρησε να παρέμβει στο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Σκωτίας.

Δεν υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία που να δείχνουν ότι η Ρωσία παρενέβη στο δημοψήφισμα του 2016 για το Brexit, δήλωσε ο Βρετανός υπουργός Μεταφορών Γκραντ Σαπς. Η επιτροπή Πληροφοριών και Ασφαλείας του βρετανικού Κοινοβουλίου (ISC) σε έκθεσή της που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα ανέφερε ότι η Ρωσία επιχείρησε να παρέμβει στο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Σκωτίας, αλλά δεν υπάρχουν σοβαρά αποδεικτικά στοιχεία που να πιστοποιούν ότι η Ρωσία παρενέβη στο δημοψήφισμα για το Brexit.

Ερωτηθείς από το βρετανικό δίκτυο Sky, αν θα υπάρξουν περαιτέρω έρευνες για πιθανή παρέμβαση της Ρωσίας στο δημοψήφισμα για το Brexit, ο Σαπς απάντησε ότι «Χρειάζεται να υπάρχουν κάποια αποδεικτικά στοιχεία για το ζήτημα αυτό, τα οποία δεν υπάρχουν» και πρόσθεσε «δεν νομίζω ότι είναι η περίπτωση που οι υπηρεσίες πληροφοριών θα επαναπαυθούν».

Η Ρωσία επανειλημμένα έχει απορρίψει τις κατηγορίες αυτές, υποστηρίζοντας ότι η Δύση και συγκεκριμένα οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Βρετανία έχουν κυριευθεί από αντιρωσική υστερία.

Στην έκθεση της, η επιτροπή Πληροφοριών και Ασφαλείας του βρετανικού Κοινοβουλίου (ISC) αναφέρει επίσης ότι το Λονδίνο έχει γίνει ένας ιδιαίτερος τόπος για τους Ρώσους ολιγάρχες και τα χρήματά τους, χαρακτηρίζοντας μάλιστα την βρετανική πρωτεύουσα ως «πλυντήριο» χρημάτων.

Ο Βρετανός υπουργός Μεταφορών Γκραντ Σεπς, αναφερόμενος στο θέμα αυτό δήλωσε ότι «είναι πολύ σημαντικό, το καλό όνομα του Λονδίνου, του Σίτι και του Ηνωμένου Βασιλείου, να διατηρηθεί σε ό,τι αφορά στην νομοθεσία που έχει σχέση με το ξέπλυμα χρήματος» ,προσθέτοντας ότι «το Λονδίνο δεν είναι ο τόπος για να έρθεις και να κάνεις ξέπλυμα χρήματος». 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σύγκρουση Ρωσίας Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανικές κυρώσεις σε ρωσικά δίκτυα μεταφοράς παιδιών από Ουκρανία

Η Βρετανία επέβαλε κυρώσεις σε Ρώσους αξιωματούχους και οργανισμούς που εμπλέκονται σε προγράμματα απαγωγής και πλύσης εγκεφάλου παιδιών από την Ουκρανία, καταγγέλλοντας εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.
Επίθεση στο Κίεβο
ΔΙΕΘΝΗ

Η Βρετανία αποκαλεί «ανεύθυνη» την έκκληση Ρωσίας για φυγή διπλωματών από Κίεβο

Το βρετανικό ΥΠΕΞ καταδίκασε ως «ανεύθυνες» και «αδικαιολόγητες» τις ρωσικές απειλές κατά του Κιέβου, τονίζοντας πως πλήγμα σε διπλωματική αποστολή θα παραβίαζε το διεθνές δίκαιο και θα κλιμάκωνε τον πόλεμο στην Ουκρανία.
Παλάτι του Ουέστμινστερ
ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανικές κυρώσεις σε όσους στρατολογούν μετανάστες για τον πόλεμο στη Ρωσία

Η Βρετανία επέβαλε κυρώσεις σε 35 άτομα και οργανισμούς που εμπλέκονται στη στρατολόγηση μεταναστών υπέρ της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας, με κατηγορίες για ανθρώπινο εμπόριο και αποσταθεροποιητικές ενέργειες σε Ευρώπη.
ΗΠΑ, Ρωσία, Κίνα σημαίες
ΔΙΕΘΝΗ

Το Ηνωμένο Βασίλειο απέλασε Ρώσο διπλωμάτη ως αντίποινα

Η Βρετανία απέλασε Ρώσο διπλωμάτη ως αντίποινα για την απομάκρυνση Βρετανού αξιωματούχου στη Μόσχα, απορρίπτοντας τις κατηγορίες περί κατασκοπείας ως αβάσιμες και καταγγέλλοντας τις ρωσικές ενέργειες ως απαράδεκτη εκστρατεία εκφοβισμού.
Δεξαμενόπλοιο στη θάλασσα
ΔΙΕΘΝΗ

Η Μόσχα διαψεύδει βρετανικές κατηγορίες για απειλή στα υποθαλάσσια δίκτυα

Η ρωσική πρεσβεία στο Λονδίνο διέψευσε ότι τα ρωσικά πλοία απειλούν κρίσιμες υποθαλάσσιες υποδομές της Βρετανίας, ενώ το Λονδίνο έχει αναπτύξει πολεμικά πλοία για να προστατεύσει καλώδια και αγωγούς από ρωσικά υποβρύχια.