ΓΔ: 2669.72 -2.51% Τζίρος: 508.63 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Ιαπωνία βροχές
Φωτο: Ισχυρές βροχές στην Ιαπωνία. Credit: ΑΠΕ

Ιαπωνία: Τέσσερις νεκροί από πρωτοφανείς βροχές κοντά στο Τόκιο

Τέσσερις νεκροί και σοβαρά προβλήματα σε μεταφορές και ηλεκτροδότηση προκάλεσαν πρωτοφανείς βροχοπτώσεις ανατολικά του Τόκιο, εγκλωβίζοντας χιλιάδες άτομα στο αεροδρόμιο Ναρίτα και προκαλώντας τον πρώτο ανώτατο συναγερμό στη Τσίμπα.

Τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας καταρρακτωδών βροχών χωρίς προηγούμενο που σημειώθηκαν ανατολικά του Τόκιο, όπως ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές. Οι ακραίες καιρικές συνθήκες προκάλεσαν σοβαρά προβλήματα στο οδικό και σιδηροδρομικό δίκτυο, ενώ χιλιάδες επιβάτες αποκλείστηκαν στο διεθνές αεροδρόμιο της Ναρίτα, το οποίο εξυπηρετεί την ιαπωνική πρωτεύουσα.

Οι έντονες βροχοπτώσεις, που εκδηλώθηκαν το βράδυ της Πέμπτης, οδήγησαν σε συναγερμούς για κατολισθήσεις και διακοπές ηλεκτροδότησης στα ανατολικά του Τόκιο. Οι μετεωρολόγοι κήρυξαν για πρώτη φορά συναγερμό στο ανώτατο επίπεδο λόγω ισχυρών βροχοπτώσεων στον νομό Τσίμπα.

Μεταξύ των θυμάτων συγκαταλέγεται μια 66χρονη γυναίκα, η οποία παγιδεύτηκε στο αυτοκίνητό της σε πλημμυρισμένο δρόμο, σύμφωνα με το Γραφείο Διαχείρισης Καταστροφών του νομού Τσίμπα.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες αρχές, ένας άνδρας εντοπίστηκε να επιπλέει σε πλημμυρισμένο δρόμο, ενώ άλλος άνδρας κατέρρευσε μέσα στη νύχτα και, παρά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο, δεν κατάφερε να επιβιώσει.

Το Γραφείο Διαχείρισης Καταστροφών του νομού Τσίμπα εξέφρασε ανησυχία για πιθανά επιπλέον θύματα, καθώς ένας άνθρωπος βρέθηκε χωρίς τις αισθήσεις του και η τύχη ενός ακόμη αγνοείται.

Σήμερα το πρωί, σχεδόν 26.000 νοικοκυριά στον νομό παρέμεναν χωρίς ρεύμα, σύμφωνα με ανακοινώσεις της υπηρεσίας.

«Πάμε πως ένα άνευ προηγουμένου επίπεδο έντονης βροχόπτωσης», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου αξιωματούχος της Ιαπωνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας το βράδυ της Πέμπτης.

Περισσότεροι από 6.000 άνθρωποι πέρασαν τη νύχτα αποκλεισμένοι στη Ναρίτα, ένα από τα δύο κύρια αεροδρόμια του Τόκιο, ενώ μέχρι σήμερα το απόγευμα είχαν ακυρωθεί τα δρομολόγια πολλών τρένων με προορισμό ή αφετηρία το αεροδρόμιο.

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, χρήστες ανέφεραν ότι το προσωπικό του αεροδρομίου διένειμε νερό, τρόφιμα και υπνόσακους στους επιβάτες.

Εκατοντάδες άνθρωποι βρέθηκαν επίσης αποκλεισμένοι στον σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης Τσίμπα, λόγω της διακοπής της κυκλοφορίας των τρένων, σύμφωνα με ανταποκριτή του Γαλλικού Πρακτορείου.

Πολλοί πέρασαν τη νύχτα σε κέντρα φιλοξενίας στην Τσίμπα, όπως μετέδωσε το δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο NHK.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τόκιο, Ιαπωνία
ΔΙΕΘΝΗ

Τόκιο: Εννέα νεκροί από καταρρακτώδεις βροχές

Ισχυρές βροχοπτώσεις κοντά στο Τόκιο προκάλεσαν θανάτους εννέα ανθρώπων, πλημμύρες σε πάνω από 1.000 σπίτια και σοβαρά προβλήματα στις συγκοινωνίες, ενώ ο Αύγουστος θεωρείται πλέον ο πιο υγρός μήνας εδώ και 60 χρόνια.
Κατεστραμμένο κτήριο σεισμός
ΔΙΕΘΝΗ

Ιαπωνία: 13 νεκροί από σεισμό, έρευνες σε ερείπια εμπορικού κέντρου

Στην Ιαπωνία, διασώστες ψάχνουν για αγνοούμενους σε ερείπια εμπορικού κέντρου κοντά στην Κουμαμότο, μετά τον σεισμό 7,1 Ρίχτερ που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 13 άτομα και προκάλεσε έκρηξη από διαρροή αερίου.
Ισχυρή καταιγίδα βροχής
ΔΙΕΘΝΗ

Ιαπωνία σε ετοιμότητα για δύο καταιγίδες, δύο νεκροί στην Ταϊβάν

Περισσότεροι από 1 εκατομμύριο Ιάπωνες κλήθηκαν να εκκενώσουν λόγω δύο τροπικών καταιγίδων, ενώ ισχυρές βροχές και ο τυφώνας Mekkhala έπληξαν την Ιαπωνία και την Ταϊβάν, με πλημμύρες και δύο νεκρούς.
Πλημμύρα σε δρόμο
ΔΙΕΘΝΗ

Ινδία: Πάνω από 56 νεκροί από σφοδρές βροχοπτώσεις στο βορρά

Τουλάχιστον 56 νεκροί και πάνω από 1.000 κατεστραμμένα σπίτια στο Ούταρ Πραντές της Ινδίας, λόγω σφοδρών βροχοπτώσεων και καταιγίδων. Το κρατίδιο πλήττεται συχνά από τέτοια φαινόμενα στη διάρκεια των μουσώνων.
Κατεστραμμένη πόλη Κίεβο
ΔΙΕΘΝΗ

Οκτώ νεκροί στην Ουκρανία από ρωσικά πλήγματα σε μαιευτήριο

Οκτώ νεκροί από επιθέσεις με drones και πυραύλους σε Κίεβο και βορειοανατολική Ουκρανία. Ανάμεσα στους στόχους ήταν μαιευτική κλινική και αγροτική επιχείρηση. Η Ρωσία εντείνει τις επιδρομές, ενώ η Ουκρανία έχει ελλείψεις αναχαίτισης.
Καταστροφή τυφώνα Ιαπωνία
ΔΙΕΘΝΗ

Εννέα νεκροί από τον τυφώνα Ντουτζουάν στην Ιαπωνία

Στους 9 έφτασαν οι νεκροί από τον τυφώνα Ντουτζουάν στην περιοχή του Τόκιο, με σωστικά συνεργεία να αναζητούν 4 αγνοούμενους σε Τσίμπα και Κανάγκαουα, σύμφωνα με ιαπωνικά ΜΜΕ. Ο απολογισμός αναμένεται να αυξηθεί.