ΓΔ: 2607.84 0.51% Τζίρος: 169.89 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 16:24:37
Έκρηξη στην Υεμένη

Επτά νεκροί και 30 τραυματίες από επίθεση Χούθι στη Μόκα

Επτά νεκροί και 30 τραυματίες σε επίθεση των ανταρτών Χούθι στη Μόκα της Υεμένης, σύμφωνα με τον κυβερνητικό στρατό. Συγκεκριμένα, τέσσερις στρατιωτικοί και τρεις άμαχοι έχασαν τη ζωή τους. Η αντιαεροπορική άμυνα κατέρριψε 11 drones.

Σε σοβαρό επεισόδιο βίας στην Υεμένη, επτά άνθρωποι, μεταξύ των οποίων στρατιωτικοί και πολίτες, έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 30 τραυματίστηκαν, σύμφωνα με ανακοίνωση του στρατού της διεθνώς αναγνωρισμένης κυβέρνησης της χώρας, που υποστηρίζεται από τη Σαουδική Αραβία. Η επίθεση πραγματοποιήθηκε από το σιιτικό ένοπλο κίνημα Ανσαραλά, γνωστό και ως Χούθι, το οποίο πρόσκειται στο Ιράν, με στόχο τη στρατηγικής σημασίας πόλη Μόκα και το λιμάνι της στην Ερυθρά θάλασσα.

Ο στρατός της διεθνώς αναγνωρισμένης κυβέρνησης ανακοίνωσε ότι «τέσσερα μέλη των ενόπλων δυνάμεων και τρεις άμαχοι σκοτώθηκαν και άλλοι 30 τραυματίστηκαν» κατά την επίθεση στη Μόκα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η αντιαεροπορική άμυνα κατάφερε να αναχαιτίσει και να καταρρίψει 11 μη επανδρωμένα εναέρια συστήματα (drones) που εξαπέλυσαν οι αντάρτες, αποτρέποντας μεγαλύτερες απώλειες.

Πλάνα που μεταδόθηκαν από το τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Μασίρα, το οποίο πρόσκειται στην Ανσαραλά, παρουσιάζουν εκτοξεύσεις πυραύλων και drones. Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος του κινήματος για στρατιωτικές υποθέσεις, Γιαχία Σάρια, στόχοι της επίθεσης ήταν συγκεντρώσεις σαουδαραβικών στρατευμάτων, καθώς και αποθήκες όπλων και πυρομαχικών.

Επιπλέον, ο στρατός της διεθνώς αναγνωρισμένης κυβέρνησης κατήγγειλε ότι οι Χούθι στοχοποίησαν και κατοικημένες συνοικίες στη Μόκα, αυξάνοντας την ανησυχία για την ασφάλεια των αμάχων στην περιοχή.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Έκρηξη στην Ουκρανία
ΔΙΕΘΝΗ

Επίθεση των Χούθι στο αεροδρόμιο του Ριάντ: 12 νεκροί έως τώρα

Τουλάχιστον 12 νεκροί και 309 τραυματίες από επίθεση στο αεροδρόμιο του Ριάντ, τη φονικότερη της δεκαετίας στη Σαουδική Αραβία. Οι αρχές κατηγορούν τους Χούθι. Ο Τραμπ καταδίκασε το χτύπημα, κάνοντας λόγο για μη αποδεκτή ενέργεια.
Έκρηξη στην Υεμένη
ΔΙΕΘΝΗ

Υεμένη: 80 νεκροί σε μάχες το τελευταίο 24ωρο στην Τάιζ

Περισσότεροι από 80 άνθρωποι σκοτώθηκαν το τελευταίο 24ωρο σε συγκρούσεις μεταξύ ανταρτών Χούθι και κυβερνητικών δυνάμεων στη νοτιοδυτική Υεμένη, με μάχες να συνεχίζονται σε πολλά μέτωπα, σύμφωνα με πηγές των δύο πλευρών.
Έκρηξη στην Υεμένη
ΔΙΕΘΝΗ

Η Ανσαραλά κατηγορεί τη Σ. Αραβία για αιματηρό βομβαρδισμό αγοράς

Σαουδικές αεροπορικές επιδρομές έπληξαν αγορά κοντά στην Τάιζ της Υεμένης, με τους Χούθι να κάνουν λόγο για έως και 50 θύματα, ανάμεσά τους παιδιά. Οι βομβαρδισμοί έγιναν σε περιοχή που ελέγχουν οι αντάρτες.
Άλ Χουνταϊντά λιμάνι
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν και Σαουδική Αραβία συζητούν για την ένταση μετά την κατάληψη νησιού

Ιράν και Σαουδική Αραβία είχαν συνομιλίες για την ένταση στην Υεμένη, με τους Χούθι να ενισχύουν τη θέση τους στην Ερυθρά Θάλασσα. Η Τεχεράνη στηρίζει τους Χούθι, ενώ το Ριάντ στηρίζει την κυβέρνηση της Υεμένης.
Έκρηξη στην Υεμένη
ΔΙΕΘΝΗ

Έξι νεκροί από επίθεση Χούθι στην πόλη Μόκα της Υεμένης

Οι Χούθι εξαπέλυσαν επίθεση με πυραύλους στη Μόκα της Υεμένης, σκοτώνοντας τουλάχιστον έξι άτομα και προκαλώντας φωτιά σε δύο πλοία στο λιμάνι. Οι αντάρτες δήλωσαν ότι στόχευσαν στρατιωτικές υποδομές και κατέστρεψαν σκάφη και όπλα.