ΓΔ: 2530.46 -2.22% Τζίρος: 763.98 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Σημαία Νιγηρίας κυματίζει

Μαζικός γάμος στη Νιγηρία: 1.500 ζευγάρια παντρεύτηκαν σε δύο μέρες

Στην Κάνο της Νιγηρίας, 1.500 ζευγάρια παντρεύτηκαν σε διήμερη εκδήλωση που διοργάνωσαν οι τοπικές αρχές, λαμβάνοντας οικονομική ενίσχυση, προίκα και είδη πρώτης ανάγκης για τη στήριξη των νέων τους οικογενειών.

Στην πολιτεία Κάνο της βόρειας Νιγηρίας πραγματοποιήθηκε μια εντυπωσιακή εκδήλωση, όπου 1.500 ζευγάρια παντρεύτηκαν σε ομαδικό γάμο υπό την αιγίδα των τοπικών αρχών. Η πρωτοβουλία αυτή στόχευε στην ενίσχυση ζευγαριών που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες για την τέλεση του γάμου τους.

Η διήμερη διοργάνωση, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή και το Σάββατο, είχε ως σκοπό να προσφέρει οικονομική ανακούφιση σε οικογένειες με περιορισμένους πόρους. Σύμφωνα με ανακοίνωση της τοπικής κυβέρνησης, κάθε νύφη έλαβε προίκα 200.000 νάιρα (127 ευρώ), καθώς και βασικό εξοπλισμό όπως κρεβάτι, στρώμα και κουβέρτες.

Επιπλέον, οι νεόνυμφοι ενημερώθηκαν ότι θα λάβουν περαιτέρω υποστήριξη για να ξεκινήσουν μια μικρή επιχείρηση, ενισχύοντας έτσι τις προοπτικές οικονομικής τους αυτονομίας. Το πρόγραμμα αυτό εντάσσεται σε μια ευρύτερη στρατηγική για τη στήριξη οικογενειών με χαμηλά εισοδήματα στην περιοχή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η δεύτερη φορά που ο κυβερνήτης Άμπα Καμπίρ Γιουσούφ διοργανώνει μαζικούς γάμους, επιβεβαιώνοντας τη δέσμευση των τοπικών αρχών στη στήριξη της κοινωνικής συνοχής και της οικονομικής ενδυνάμωσης των πολιτών.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαία Κένυας
ΔΙΕΘΝΗ

Νεκρός δεύτερος ασθενής με Έμπολα στο Ναϊρόμπι – Ελβετίδα νοσηλεύεται στη Νιγηρία

Δεύτερος θάνατος από Έμπολα στην Κένυα: 65χρονη γυναίκα που ήταν σε καραντίνα ως στενή επαφή του πρώτου θύματος υπέκυψε στον ιό. Συνολικά 9 κρούσματα στη χώρα, επτά υπό νοσηλεία, ενώ η εξάπλωση του Έμπολα σε Αφρική αυξάνεται.
Ταραχές στο Παρίσι
ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία: 70.000 αστυνομικοί στους δρόμους, ανέβαλε ταξίδι ο Μακρόν

Ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας προειδοποιεί για διαδικτυακά καλέσματα σε επεισόδια και λεηλασίες ενόψει των αυριανών κινητοποιήσεων, με 70.000 αστυνομικούς και χωροφύλακες έτοιμους να αναπτυχθούν, καθώς και ειδικές μονάδες και οχήματα.
Σημαία Νιγηρίας κυματίζει
ΔΙΕΘΝΗ

Νιγηρία: Η ασθενής με Έμπολα δεν είχε ταξιδέψει στο Κονγκό

Η ελβετική κυβέρνηση διαψεύδει ότι ασθενής με Έμπολα στη Νιγηρία είχε ταξιδέψει στη ΛΔ Κονγκό, τονίζοντας ότι η γυναίκα, σύζυγος Ελβετού διπλωμάτη, πιθανόν μολύνθηκε κατά τη διαμονή της στην Ουγκάντα.
Σημαία Νιγηρίας κυματίζει
ΔΙΕΘΝΗ

Πρώτο κρούσμα Έμπολα στη Νιγηρία, τέταρτη χώρα της Αφρικής

Η Νιγηρία κατέγραψε το πρώτο της κρούσμα Έμπολα έπειτα από μια δεκαετία, αποτελώντας την τέταρτη αφρικανική χώρα που πλήττεται από τον ιό ο οποίος εξαπλώνεται ραγδαία, ενώ δεν υπάρχει εγκεκριμένη θεραπεία ή εμβόλιο.
Σημαία Νιγηρίας κυματίζει
ΔΙΕΘΝΗ

Ένοπλη ενέδρα τζιχαντιστών: Νεκροί 5 στρατιώτες στη Νιγηρία

Πέντε στρατιώτες σκοτώθηκαν και 13 τραυματίστηκαν σε ενέδρα τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους στη Δυτική Αφρική στη Γιόμπε, Νιγηρίας, με τοποθέτηση ναρκών σε στρατιωτική οχηματοπομπή, σύμφωνα με το AFP.