ΓΔ: 2622.02 -2.39% Τζίρος: 401.99 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Ηλιοβασίλεμα σε πόλη

Ιταλία: Σε συναγερμό 25 πόλεις σήμερα λόγω καύσωνα και κινδύνου πυρκαγιάς

Η Ιταλική Πολιτική Προστασία σε ύψιστη επιφυλακή σε 25 πόλεις λόγω καύσωνα. Πυροσβεστική σε ετοιμότητα σε Μπολώνια και Σαρδηνία. Προβλήματα λειψυδρίας σε πάνω από 100 δήμους, περιορισμοί στη χρήση νερού σε περιοχές της χώρας.

Σε κατάσταση ύψιστης επιφυλακής έχει τεθεί η Ιταλική Πολιτική Προστασία, καθώς ο τέταρτος κατά σειρά καύσωνας πλήττει τη χώρα και επηρεάζει 25 μεγάλες πόλεις. Σύμφωνα με τις προβλέψεις, το κύμα ζέστης αναμένεται να υποχωρήσει μόνο στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας. Μεταξύ των περιοχών που βρίσκονται στο «κόκκινο» συγκαταλέγονται η Ρώμη, το Τορίνο, η Βενετία, η Τεργέστη, η Μπολώνια και το Μπάρι.

Στην ευρύτερη περιοχή της Μπολώνια και στη Σαρδηνία, η Πυροσβεστική Υπηρεσία βρίσκεται επίσης σε επιφυλακή λόγω του υψηλού κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιών. Οι δημοτικές αρχές καλούν τους πολίτες να επιδεικνύουν προσοχή και να ενημερώνουν άμεσα τις αρμόδιες υπηρεσίες για οποιαδήποτε πιθανή εστία φωτιάς.

Η παρατεταμένη ζέστη προκαλεί σημαντικά προβλήματα λειψυδρίας σε περισσότερους από 100 δήμους στις περιφέρειες Πεδεμόντιο και Λομβαρδία στη βόρεια Ιταλία. Η στάθμη του ποταμού Πάδου, του μεγαλύτερου στη χώρα, συνεχίζει να μειώνεται, ενώ οι κύριες γεωργικές ενώσεις προειδοποιούν για τις σοβαρές συνέπειες που αντιμετωπίζουν οι αγρότες.

Στην πόλη Πέζαρο της κεντρικής Ιταλίας, η δημοτική αρχή επέβαλε περιορισμούς στη χρήση νερού για το πότισμα κήπων και απαγόρευσε τη χρήση του για το πλύσιμο αυτοκινήτων και τις πισίνες, σε μια προσπάθεια διαχείρισης των αποθεμάτων.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ευάγγελος Τουρνάς πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τουρνάς: Το 2027 θα προσληφθούν 600 νέοι πυροσβέστες θητείας

Ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης, Ευάγγελος Τουρνάς, ανέφερε στη «Βραδυνή» την πρόσληψη 600 πυροσβεστών φέτος και άλλων 600 το 2027. Τόνισε τη μείωση πυρκαγιών και καμένων εκτάσεων φέτος, αλλά και την ανάγκη επαγρύπνησης.
Ιταλικό κοινοβούλιο κτήριο
ΔΙΕΘΝΗ

Ιταλία: Έλλειψη κρατικών κονδυλίων για έργα αποκατάστασης

Ο Ιταλός υπ. Πολιτικής Προστασίας τόνισε πως το κράτος δεν έχει πια πόρους για όλες τις ανακατασκευές μετά από καταστροφές. Η κυβέρνηση εξετάζει κίνητρα για ιδιωτική ασφάλιση ώστε να αντιμετωπίζονται πιο δίκαια οι ζημιές.