ΓΔ: 2593.57 -0.90% Τζίρος: 244.80 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
αντλίες άντλησης πετρελαίου

Ρωσία: Παράταση στις απαγορεύσεις εξαγωγών ντίζελ και βενζίνης ως 2027

Η Ρωσία παρατείνει έως 31 Ιανουαρίου 2027 τις απαγορεύσεις εξαγωγής ντίζελ και πετρελαίου, μετά από μέτρα στήριξης της εγχώριας αγοράς λόγω ουκρανικών επιθέσεων σε διυλιστήρια και περιορισμών σε βενζίνη και αεροπορικά καύσιμα.

Η ρωσική κυβέρνηση ανακοίνωσε την παράταση των απαγορεύσεων στις εξαγωγές ντίζελ και πετρελαίου έως τις 31 Ιανουαρίου 2027, με στόχο τη διατήρηση της σταθερότητας στην εγχώρια αγορά καυσίμων.

Αρχικά, η Ρωσία είχε επιβάλει απαγόρευση στις εξαγωγές ντίζελ από τις 8 έως τις 31 Ιουλίου, στο πλαίσιο μέτρων στήριξης της εσωτερικής αγοράς μετά από επαναλαμβανόμενες ουκρανικές επιθέσεις σε διυλιστήρια πετρελαίου. Οι επιθέσεις αυτές προκάλεσαν ελλείψεις καυσίμων και αύξηση των τιμών.

Η Μόσχα έχει ήδη προχωρήσει σε περιορισμούς στις εξαγωγές βενζίνης και καυσίμου αεροσκαφών, ενισχύοντας τα μέτρα ελέγχου στην αγορά ενέργειας.

Σύμφωνα με τη σημερινή ανακοίνωση, η κυβέρνηση απαγορεύει προσωρινά την εξαγωγή βενζίνης, ντίζελ, ναυτιλιακών καυσίμων και πετρελαίων, επιδιώκοντας την προστασία της εγχώριας προσφοράς.

Από την 1η Σεπτεμβρίου, ωστόσο, οι παραγωγοί θα εξαιρούνται από τους περιορισμούς που ισχύουν για το ντίζελ, τα ναυτιλιακά καύσιμα και τα πετρελαιοειδή, διευκολύνοντας έτσι ορισμένες εξαγωγικές δραστηριότητες.

Ορισμένες εξαγωγές καυσίμων θα συνεχίσουν να πραγματοποιούνται στο πλαίσιο διακυβερνητικών συμφωνιών ή ως ανθρωπιστική βοήθεια, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση.

Παράλληλα, υιοθετήθηκε προσωρινή διαδικασία έως την 1η Νοεμβρίου για να διασφαλιστεί ότι οι αγρότες, κατά την περίοδο της συγκομιδής, θα λάβουν τις απαραίτητες ποσότητες καυσίμων.

Επιπλέον, η κυβέρνηση έλαβε μέτρα για την εξασφάλιση σταθερής προμήθειας καυσίμων κινητήρων σε κρατικούς και τοπικούς φορείς, όπως αναφέρεται στην επίσημη ανακοίνωση.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

αντλίες άντλησης πετρελαίου
ΔΙΕΘΝΗ

Η Ρωσία παρέλαβε το πρώτο φορτίο βενζίνης από το Καζακστάν

Το Καζακστάν έκανε την πρώτη εξαγωγή βενζίνης προς τη Ρωσία τον Ιούλιο, στέλνοντας περίπου 1.000 τόνους λόγω των ελλείψεων που προκλήθηκαν από επιθέσεις με drones σε ρωσικά διυλιστήρια, αναζητώντας επιπλέον προμήθειες από γειτονικές χώρες.
αντλίες άντλησης πετρελαίου
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσία: Ελλείψεις καυσίμων σε πολλές περιφέρειες της Μόσχας

Οι ρωσικές αρχές παραδέχονται δυσκολίες στην προμήθεια καυσίμων σε κάποιες περιοχές λόγω ουκρανικών επιθέσεων σε διυλιστήρια και λαμβάνονται μέτρα για ενίσχυση των παραδόσεων στις πιο ευάλωτες περιφέρειες.
Πλοίο φλέγεται στη θάλασσα
ΔΙΕΘΝΗ

Επίθεση με drones σε δύο δεξαμενόπλοια κοντά στον τερματικό της CPC

Νέα επίθεση με drones σε δύο τάνκερ κοντά στον τερματικό σταθμό CPC στη Μαύρη Θάλασσα δημιουργεί ανησυχία για τις εξαγωγές πετρελαίου του Καζακστάν. Το δεξαμενόπλοιο «HERA» υπέστη ζημιές και τυλίχθηκε στις φλόγες.
Έκρηξη στην Ουκρανία
ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανικός στρατός: Πλήγμα σε ρωσικό διυλιστήριο και δύο δεξαμενόπλοια

Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις δήλωσαν πως έπληξαν ρωσικό διυλιστήριο στο Γιαροσλάβλ, προκαλώντας πυρκαγιά, ενώ αναφέρουν ότι επλήγησαν επίσης ένα πλοίο αερίου και ένα δεξαμενόπλοιο στη Μαύρη Θάλασσα.
Σημαίες Ρωσίας και ΕΕ
ΔΙΕΘΝΗ

ΕΕ: Στις 23 Ιουλίου η απόφαση για τη 21η δέσμη κυρώσεων κατά Ρωσίας

Η ΕΕ ανέβαλε για τις 23 Ιουλίου τη λήψη απόφασης για το νέο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας και διατήρησε το πλαφόν των 44 δολαρίων στο ρωσικό πετρέλαιο, λόγω έλλειψης ομοφωνίας στις Βρυξέλλες.
Βλαντίμιρ Πούτιν
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσία: Απαγόρευση εξαγωγών ντίζελ λόγω ελλείψεων από ουκρανικά πλήγματα

Η Ρωσία απαγόρευσε τις εξαγωγές ντίζελ και θα αρχίσει να εισάγει πετρελαϊκά προϊόντα από τον Ιούλιο, για να αντιμετωπίσει τις ελλείψεις καυσίμων λόγω ουκρανικών επιθέσεων, ανακοίνωσε ο Αλεξάντερ Νόβακ.