ΓΔ: 2738.35 1.05% Τζίρος: 638.88 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Ιρανικοί πύραυλοι στρατός

Ιορδανία: Ο στρατός κατέρριψε πέντε πυραύλους που ήρθαν από το Ιράν

Ο ιορδανικός στρατός ανακοίνωσε την κατάρριψη πέντε ιρανικών πυραύλων που είχαν στόχο την Ιορδανία, καθώς εντάθηκαν οι συγκρούσεις με τις ΗΠΑ. Οι Φρουροί της Επανάστασης του Ιράν επιβεβαίωσαν επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους.

Ιορδανικός στρατός ανακοίνωσε σήμερα την κατάρριψη πέντε ιρανικών πυραύλων, καθώς οι εχθροπραξίες μεταξύ Ιράν και Ηνωμένων Πολιτειών αναζωπυρώθηκαν ύστερα από σύντομη περίοδο ηρεμίας.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του ιορδανικού στρατού, «τα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας εξουδετέρωσαν σήμερα το πρωί πέντε πυραύλους που προέρχονταν από το Ιράν και είχαν στόχο την επικράτεια» της χώρας. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι οι πύραυλοι «αναχαιτίστηκαν και καταρρίφθηκαν».

Οι Φρουροί της Επανάστασης, η ισχυρή ένοπλη δύναμη της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν, επιβεβαίωσαν ότι οι αεροδιαστημικές δυνάμεις τους «έθεσαν στο στόχαστρο αεροπορική βάση και το βασικό κέντρο διοίκησης των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ιορδανία με πολλούς βαλλιστικούς πυραύλους».

«Όσο οι απειλές εναντίον της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν επιμένουν (...) η αντίσταση θα συνεχιστεί», αναφέρεται στην ανακοίνωση που μετέδωσε η κρατική τηλεόραση.

Τα ιρανικά πλήγματα στην περιοχή είχαν σταματήσει από την Παρασκευή, δύο εβδομάδες μετά την επανάληψη των εχθροπραξιών με τις ΗΠΑ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μοτζτάμπα Χαμενεΐ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Οι ΗΠΑ θα αποχωρήσουν από τη Μέση Ανατολή, δηλώνει ο Χαμενεΐ

Ο Μοτζταμπά Χαμενεΐ δήλωσε ότι οι ΗΠΑ τελικά θα αποχωρήσουν από τη Μέση Ανατολή μετά τα «οδυνηρά πλήγματα» που δέχθηκαν στα Στενά του Ορμούζ, σύμφωνα με ανακοίνωση που μεταδόθηκε από την ιρανική κρατική τηλεόραση.
Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Απέρριψε την πρόταση του Ιράν για το στενό του Ορμούζ

Ο Τραμπ απέρριψε πρόταση του Ιράν για επαναλειτουργία των Στενών του Ορμούζ και τερματισμό των συγκρούσεων στη Μέση Ανατολή, όπως δήλωσε σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο, υποστηρίζοντας ότι οι ΗΠΑ βγαίνουν κερδισμένες.
Αλί Χαμενεΐ Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Απειλή επέκτασης της σύγκρουσης έως τον Ινδικό Ωκεανό

Σύμβουλος του ανώτατου ηγέτη του Ιράν, Μοτζταμπά Χαμενεΐ, προειδοποίησε ότι σε περίπτωση νέας αμερικανικής επίθεσης, ο πόλεμος μπορεί να επεκταθεί μέχρι τον Ινδικό Ωκεανό, λόγω της κλιμάκωσης της σύγκρουσης στην περιοχή.
Περιπλανώμενο πυρομαχικό drone
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράκ: Κλείσιμο τριών φυλακίων με Ιράν μετά τον εντοπισμό drone εκτοξευτήρων

Το Ιράκ έκλεισε τρία φυλάκια στα σύνορα με το Ιράν, μετά από επίθεση με drones κατά σαουδαραβικού αγωγού που ξεκίνησε από έδαφός του. Ο πρωθυπουργός απέπεμψε τον τοπικό στρατιωτικό διοικητή στη Μισάν, όπου εντοπίστηκε η εκτόξευση.
Ιρανικοί βαλλιστικοί πύραυλοι
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Παράγει νέους πυραύλους με υπάρχοντα εξαρτήματα, λέει η WSJ

Σύμφωνα με τη Wall Street Journal, το Ιράν επανεκκινεί την παραγωγή βαλλιστικών πυραύλων από υπάρχοντα εξαρτήματα και εργάζεται σε υπόγειες εγκαταστάσεις, με τους ρυθμούς να παραμένουν χαμηλότεροι σε σχέση με πριν τον πόλεμο.
σημαία Ισραήλ
ΔΙΕΘΝΗ

Νετανιάχου: Το καθεστώς του Ιράν βρίσκεται κοντά στην κατάρρευση

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε πως το Ιράν βρίσκεται στα πρόθυρα κατάρρευσης και ότι απομένει να ανατραπεί το «τρομοκρατικό καθεστώς», κατά την επίσκεψή του σε Ισραηλινούς στρατιώτες στα σύνορα Συρίας–Ισραήλ.