ΓΔ: 2665.93 0.90% Τζίρος: 397.40 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Χρήματα και χειροπέδες

Σύλληψη χήρας δολοφονημένου δημάρχου Μεξικού για υπόθεση εκβιασμού

Οι μεξικανικές αρχές συνέλαβαν τη χήρα του δημάρχου Τεμοάκ, που δολοφονήθηκε πρόσφατα στο δημαρχείο, καθώς υπάρχουν υποψίες συμμετοχής της σε υπόθεση εκβίασης. Η πολιτεία Μορέλος πλήττεται από δράση συμμοριών ναρκωτικών.

Μεξικό: Οι μεξικανικές αρχές προχώρησαν στη σύλληψη της χήρας δημάρχου που δολοφονήθηκε την περασμένη εβδομάδα στο δημαρχείο της Τεμοάκ, σύμφωνα με ανακοίνωση των τοπικών αρχών. Η σύλληψη έγινε λόγω υποψιών για εμπλοκή σε υπόθεση εκβίασης.

Ο Βαλεντίν Λαβίν, δήμαρχος της Τεμοάκ, πόλης με περίπου 14.000 κατοίκους στην πολιτεία Μορέλος, ανήκε στο κυβερνών κόμμα MORENA, με το οποίο έχει εκλεγεί η πρόεδρος Κλαούδια Σέινμπαουμ. Δολοφονήθηκε την περασμένη Πέμπτη εντός του δημαρχείου όπου εργαζόταν.

Στην πολιτεία Μορέλος δραστηριοποιούνται διάφορες συμμορίες που διακινούν ναρκωτικά. Η περιοχή συνορεύει με την Γκερέρο, μία από τις πιο βίαιες πολιτείες του Μεξικού.

Η εισαγγελία της Μορέλος ανακοίνωσε τη σύλληψη της Μαρισόλ «Ν», που ο μεξικανικός Τύπος αναφέρει ως τη χήρα του δημάρχου, καθώς και του Γιοβάνι Εμανουέλ «Ν», επικεφαλής της δημοτικής αστυνομίας.

Οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο επιχείρησης κατά των εκβιασμών, χωρίς να δοθούν περαιτέρω λεπτομέρειες για το εάν σχετίζονται με τη δολοφονία του δημάρχου.

Από το 2006, σχεδόν εκατό τοπικοί αιρετοί έχουν δολοφονηθεί στο Μεξικό, χρονιά που ξέσπασε έντονη βία από συμμορίες διακίνησης ναρκωτικών.

Η δολοφονία του Κάρλος Μάνσο, δημάρχου της Ουρουαπάν στην πολιτεία Μιτσοακάν, στα τέλη του 2025, προκάλεσε σοκ και διαδηλώσεις στη χώρα. Ο δήμαρχος δολοφονήθηκε μπροστά στην οικογένειά του κατά τη διάρκεια δημόσιας εκδήλωσης, ενώ ο φερόμενος ως δράστης, ένας 17χρονος, σκοτώθηκε από σωματοφύλακες του δημάρχου. Ο Μάνσο είχε ανοιχτά αντιταχθεί στα καρτέλ, ζητώντας στήριξη από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση στον αγώνα του ενάντια στη διακίνηση ναρκωτικών.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Άποψη Κωνσταντινούπολης
ΔΙΕΘΝΗ

Τουρκία: Οικονομικό σκάνδαλο με 45 συλλήψεις προκαλεί αναταραχή

Στην Τουρκία συνελήφθησαν 45 άτομα για σκάνδαλο επενδυτικών κεφαλαίων, ενώ ξεκίνησαν νομικές διαδικασίες κατά 76 υπόπτων. Κατασχέθηκαν περιουσιακά στοιχεία υπόπτων και συγγενών τους. Ο υπουργός Οικονομικών διέψευσε φήμες παραίτησης.
Πυρκαγιά φλόγες φωτιά
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αμαλιάδα: Σύλληψη δύο ανδρών για έκρηξη και εμπρησμό σε πολυκατοικία

Στην Αμαλιάδα συνελήφθησαν δύο άνδρες που φέρονται να προκάλεσαν έκρηξη και φωτιά σε είσοδο πολυκατοικίας, τοποθετώντας αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό. Πληροφορίες αναφέρουν άτομο με σκούρα ρούχα και κράνος στον χώρο.
Αστυνομική κορδέλα εγκλήματος
ΔΙΕΘΝΗ

Συνελήφθη ο ύποπτος για τη δολοφονία Ισπανίδας φοιτήτριας στο Μεξικό

Συνελήφθη στο Μεξικό ο φερόμενος ως δολοφόνος της 21χρονης Ισπανίδας φοιτήτριας Κλαούντια Τακορόντε Αγκιλέρα, που συμμετείχε σε πρόγραμμα ανταλλαγής και βρέθηκε νεκρή στην Καουάτλα το περασμένο Σάββατο.
Σημαία Ισπανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Η Ισπανία ζητά δικαιοσύνη από το Μεξικό για τη δολοφονία 21χρονης φοιτήτριας

Ο Ισπανός ΥΠΕΞ ζήτησε δικαιοσύνη για τη δολοφονία 21χρονης φοιτήτριας στο Μεξικό, η οποία αντιμετωπίζεται ως γυναικοκτονία. Η νεαρή συμμετείχε σε πρόγραμμα ανταλλαγής φοιτητών στο πανεπιστήμιο της πολιτείας Μορέλος.
Ελληνική αστυνομία περιπολικό
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κρήτη: Πέντε συλλήψεις για παραβίαση μέτρων προστασίας ανηλίκων

Πέντε άτομα συνελήφθησαν σε Χανιά και Ρέθυμνο για παραβίαση μέτρων προστασίας ανηλίκων και παραμέληση εποπτείας, ενώ δύο ανήλικοι κατηγορούνται για πλαστογραφία πιστοποιητικών. Οι συλλήψεις έγιναν σε ελέγχους της ΕΛ.ΑΣ.
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στον ανακριτή οι συλληφθέντες για οπλισμό με φερόμενο στόχο Τούρκους

Δύο άνδρες, ένας 36χρονος Τούρκος και ένας 30χρονος Έλληνας, συνελήφθησαν στη Θεσσαλονίκη για διακεκριμένη οπλοκατοχή, με τον οπλισμό να προορίζεται για τουρκική εγκληματική ομάδα. Παραμένουν κρατούμενοι μέχρι να απολογηθούν.