ΓΔ: 2530.46 -2.22% Τζίρος: 763.98 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Αεροφωτογραφία Πόκροβσκ βομβαρδισμένο

Δεκαεννέα νεκροί σήμερα σε Ουκρανία και Ρωσία

Δεκαεννέα νεκροί σε νέες επιθέσεις σε Ουκρανία και Ρωσία. Ουκρανικά drones έπληξαν στόχους εντός Ρωσίας, ενώ οι απώλειες αμάχων αυξάνονται, σύμφωνα με τον ΟΗΕ, που αναφέρει άνοδο 37% το πρώτο εξάμηνο του έτους.

Τουλάχιστον δεκαεννέα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε επιθέσεις στην Ουκρανία και τη Ρωσία, καθώς ο πόλεμος διανύει το πέμπτο του καλοκαίρι. Η σύγκρουση χαρακτηρίζεται πλέον από αύξηση των επιθέσεων μακρού βεληνεκούς και από τις δύο πλευρές, με ολοένα και περισσότερα θύματα μεταξύ των αμάχων.

Ουκρανικά drones έπληξαν διυλιστήριο στη Σιβηρία και την πόλη Γεκατερίνμπουργκ στα Ουράλια. Οι επιθέσεις αυτές, που πραγματοποιούνται εις βάθος στο ρωσικό έδαφος, αποτελούν στρατηγική του Κιέβου για αποδυνάμωση της ρωσικής πολεμικής προσπάθειας και άσκηση πίεσης προς τη Μόσχα ώστε να προσέλθει σε διαπραγματεύσεις.

Ο νέος απολογισμός έρχεται μία ημέρα μετά από επιθέσεις που προκάλεσαν τον θάνατο 21 ανθρώπων και στις δύο χώρες. Ο ΟΗΕ έχει προειδοποιήσει ότι ο αριθμός των αμάχων που σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν στη σύγκρουση αυξήθηκε κατά 37% κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ανακοίνωσε ότι επίθεση με drone στην ταχυδρομική υπηρεσία της πόλης Σούμι στη βορειοανατολική Ουκρανία στοίχισε τη ζωή σε τρεις οδηγούς.

Άλλοι δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν από ρωσικά πλήγματα στη νότια Ουκρανία, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

Παράλληλα, Ρώσοι τοπικοί αξιωματούχοι ανέφεραν τον θάνατο δύο ανθρώπων στη μεθοριακή περιφέρεια του Μπέλγκοροντ και ενός ακόμη στο κατεχόμενο τμήμα της περιφέρειας της Χερσώνας.

Στο κατεχόμενο τμήμα της περιφέρειας της Ζαπορίζια, ο διορισμένος από τη Μόσχα αξιωματούχος δήλωσε ότι ουκρανική επίθεση σε χωριό στις ακτές της Αζοφικής Θάλασσας προκάλεσε τον θάνατο έντεκα ανθρώπων, μεταξύ των οποίων και τεσσάρων παιδιών.

Ο Γεβγκένι Μπαλίτσκι υποστήριξε ότι επλήγη ένα τουριστικό κατασκηνωτικό συγκρότημα στο χωριό Κιριλίφκα, το οποίο κατελήφθη από τον ρωσικό στρατό τις πρώτες ημέρες της εισβολής.

Το Κίεβο δεν αντέδρασε άμεσα στις ανακοινώσεις αυτές. Η Ουκρανία έχει εντείνει τους τελευταίους μήνες τις επιθέσεις στην περιοχή της Αζοφικής Θάλασσας, στοχεύοντας κυρίως ρωσικά πλοία.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Drone σε μάχη
ΔΙΕΘΝΗ

Επίθεση ουκρανικών drone στο Μπέλγκοροντ: 3 νεκροί, 13 τραυματίες

Τέσσερις νεκροί και 14 τραυματίες είναι ο απολογισμός δύο επιθέσεων ουκρανικών drone στη ρωσική πόλη Μπέλγκοροντ και σε γειτονικό χωριό. Σημαντικές ζημιές υπέστησαν πολυκατοικίες, σπίτια, οχήματα και δημόσια κτίρια.
Εκτόξευση πυραύλου πεδίου
ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανικός πύραυλος χτύπησε επιχείρηση στην Αριόλ της Ρωσίας

Ο κυβερνήτης της περιοχής Αντρέι Κλιτσκόφ δήλωσε πως ουκρανική πυραυλική επίθεση έπληξε επιχείρηση στη συνοικία Σοβιέτσκι της πόλης Αριόλ, προκαλώντας καταστροφή σε μη στρατιωτικό στόχο κατά την ώρα αιχμής.
Επίθεση στο Κίεβο
ΔΙΕΘΝΗ

Νέα πυραυλική επίθεση στο Κίεβο και επίθεση drones στη ρωσική Λίπετσκ

Νέοι ρωσικοί πύραυλοι έπληξαν το Κίεβο, με τραυματίες και ζημιές. Στο Λίπετσκ της Ρωσίας τραυματίστηκε άνδρας από επίθεση drones. Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε πως το τέλος του πολέμου δεν ήταν ποτέ τόσο κοντά.
Κατεστραμμένο κτίριο Ουκρανία
ΔΙΕΘΝΗ

Δύο νεκροί από ρωσικές επιθέσεις κοντά στο Χάρκοβο στην Ουκρανία

Ρωσικά UAV χτύπησαν το Κορότιτς κοντά στο Χάρκοβο, με δύο ηλικιωμένους νεκρούς και 11 κατοίκους σε σοκ. Ζημιές σημειώθηκαν σε 13 σπίτια και ένα αυτοκίνητο, σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Σινιεχούμποφ.
Καπνός από βομβαρδισμό Κιέβου
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσική επίθεση σε ενεργειακή δομή στο Κίεβο, λέει ο δήμαρχος

Ρωσικά drone έπληξαν ενεργειακή εγκατάσταση στο Κίεβο, δήλωσε ο δήμαρχος Βιτάλι Κλίτσκο χωρίς να δώσει λεπτομέρειες. Η Ρωσία αυξάνει τις επιθέσεις σε ουκρανικές ενεργειακές υποδομές τις τελευταίες εβδομάδες.
Επίθεση στο Κίεβο
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσική επίθεση σε τουλάχιστον 10 ενεργειακούς στόχους στην Ουκρανία

Η Ρωσία επιτέθηκε σε ενεργειακές υποδομές σε 10 ουκρανικές περιοχές, αφήνοντας χωρίς ρεύμα πάνω από 500.000 άτομα, δήλωσε ο Ζελένσκι. Δεν υπήρξε προειδοποίηση για την επίθεση, ενώ εφαρμόζονται κυλιόμενες διακοπές ρεύματος.