ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:11:45
σημαία της Ινδίας

Ινδία: Παραιτήθηκε ο Υπουργός Παιδείας μετά τις κινητοποιήσεις νέων

Ο υπουργός Παιδείας της Ινδίας, Νταρμάντρα Πραντάν, παραιτήθηκε μετά από μεγάλες διαδηλώσεις νεολαίας που ζητούσαν την απομάκρυνσή του, με την ανακοίνωση να προκαλεί πανηγυρισμούς στους δρόμους του Νέου Δελχί.

Ο Νταρμάντρα Πραντάν, υπουργός Παιδείας της κυβέρνησης του Ναρέντρα Μόντι στην Ινδία, υπέβαλε την παραίτησή του, όπως έγινε γνωστό μετά από μαζικές διαδηλώσεις διαμαρτυρίας της ινδικής νεολαίας που ζητούσε την απομάκρυνσή του από το αξίωμα.

Η παραίτηση του υπουργού ανακοινώθηκε μέσω ανάρτησής του στο Χ, λίγες ώρες αφότου η ινδική αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων κατά νεαρών διαδηλωτών στο Νέο Δελχί. Η ανακοίνωση ήρθε λίγο πριν από νέο κύκλο συνομιλιών μεταξύ των ηγετών των διαδηλωτών και υπουργών της κυβέρνησης Μόντι.

Η σχετική ανάρτηση του υπουργού προκάλεσε πανηγυρισμούς στους δρόμους του Νέου Δελχί, με πλήθος νέων να εκφράζει τη χαρά του για την εξέλιξη αυτή.

Εκπρόσωπος του Κόμματος του Λαού των Κατσαρίδων, που διαδραμάτισε ηγετικό ρόλο στο κίνημα διαμαρτυρίας μετά από ακόμη ένα σκάνδαλο διαρροής θεμάτων στις εθνικές εξετάσεις, δήλωσε πως, αν ο υπουργός Παιδείας παραιτήθηκε, είναι «καλό», επισημαίνοντας ωστόσο ότι δεν έχει υπάρξει ακόμη επίσημη κυβερνητική ανακοίνωση.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γιώργος Χατζημάρκος πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ. Χατζημάρκος: Η Ινδική αγορά, ευκαιρία για το Νότιο Αιγαίο

Ο περιφερειάρχης Γ. Χατζημάρκος τόνισε τη σημαντική προοπτική για Ρόδο και Νότιο Αιγαίο από το άνοιγμα της ινδικής αγοράς, στο πλαίσιο του συνεδρίου TAFI 2026 που φιλοξενεί το νησί με πάνω από 400 Ινδούς τουριστικούς πράκτορες.
Σημαίες Ινδίας Ρωσίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ινδία: Επιδίωξη μεγαλύτερης διαμεσολαβητικής παρουσίας σε Ρωσία-Ουκρανία

Η Ινδία επιδιώκει ενισχυμένο ρόλο ως διαμεσολαβητής στη σύγκρουση Ρωσίας-Ουκρανίας, δηλώνοντας πως στηρίζει τον τερματισμό του πολέμου μέσω διαλόγου και διπλωματίας, σύμφωνα με τον ΥΠΕΞ Τζαϊσανκάρ στη Διάσκεψη του Μονάχου.
Ναρέντρα Μόντι πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Ήρωας κυβερνήτης της Flydubai έσωσε εκατοντάδες ζωές στην Ινδία

Ο Ινδός πιλότος Σμιτ Ματσχάρ, που μαχαιρώθηκε από τον συγκυβερνήτη του σε πτήση Flydubai για Ισραήλ, δήλωσε στον Μόντι ότι αγωνίστηκε να σώσει τους επιβάτες και να ανοίξει την πόρτα του πιλοτηρίου στη διάρκεια της επίθεσης.
Κατάστημα Coffee Island βράδυ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Coffee Island: Νέα καταστήματα, νέες αγορές και το στοίχημα της Ινδίας

Τζίρο πάνω από 45 εκατ. ευρώ αναμένει φέτος η Coffee Island που δεν προχωρά σε ανατιμήσεις. Η αλυσίδα επεκτείνεται σε Βόρεια Μακεδονία και Βουλγαρία, ενώ ενισχύει την παρουσία της στις αγορές Γαλλίας και Ινδίας.
Ζυγαριά δικαιοσύνης ξύλινη σφύρα
ΔΙΕΘΝΗ

Ανώτατο Δικαστήριο Ινδίας: Απαραίτητη η λογοδοσία για τους βιασμούς στο Δελχί

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Ινδίας ζήτησε αυστηρότερα μέτρα λογοδοσίας για τα πρόσφατα περιστατικά βιασμών στο Δελχί, τα οποία θεωρεί ως αποτυχία της αστυνόμευσης, προκαλώντας διαδηλώσεις φοιτητών υπέρ της ασφάλειας των γυναικών.
σημαία της Ινδίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ινδία: 56 νεκροί από ισχυρές βροχοπτώσεις στο βόρειο τμήμα της χώρας

Τουλάχιστον 56 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από σφοδρές βροχές και καταιγίδες στο Ούταρ Πραντές της Ινδίας, με πάνω από 1.000 σπίτια να έχουν καταστραφεί, σύμφωνα με την υπηρεσία διαχείρισης καταστροφών.