ΟΗΕ: Ο Γενικός Γραμματέας Αντόνιο Γκουτέρες εκφράζει σημαντική ανησυχία για την επανάληψη των επιθέσεων των ανταρτών Χούθι της Υεμένης, οι οποίοι υποστηρίζονται από το Ιράν, εναντίον πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα. Σύμφωνα με ανακοίνωση του εκπροσώπου του, οι επιθέσεις αυτές απειλούν να "ενισχύσουν τις περιφερειακές εντάσεις".
Ο Αντόνιο Γκουτέρες «είναι πολύ ανήσυχος σχετικά με την επανάληψη των επιθέσεων των Χούθι σε εμπορικά πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα και τις νέες απειλές κατά της ναυσιπλοΐας», δήλωσε ο Στεφάν Ντουζαρίκ. Παράλληλα, κάλεσε τους Χούθι να αποφύγουν οποιαδήποτε νέα ενέργεια που θα μπορούσε να οδηγήσει σε περαιτέρω κλιμάκωση.
Οι επιθέσεις που διεκδίκησαν οι Χούθι εναντίον δύο σαουδαραβικών πετρελαιοφόρων την Πέμπτη «απειλούν να ενισχύσουν τις περιφερειακές εντάσεις και να διευρύνουν τον κύκλο της κλιμάκωσης, με τον κίνδυνο να οδηγήσουν την Υεμένη στην περιφερειακή σύγκρουση», όπως επισημάνθηκε στην ίδια ανακοίνωση.