ΓΔ: 2623.25 0.38% Τζίρος: 234.99 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Επίθεση στο Κίεβο

Ρωσική πυραυλική επίθεση σε εκδήλωση αμυντικής βιομηχανίας στην Ουκρανία: 10 νεκροί

Δέκα νεκροί και περίπου 100 τραυματίες από ρωσική πυραυλική επίθεση σε περιοχή του Κιέβου όπου γινόταν εκδήλωση της αμυντικής βιομηχανίας. Σε εξέλιξη επιχείρηση διάσωσης σύμφωνα με τον πρόεδρο Ζελένσκι.

Ισχυρή ρωσική βαλλιστική πυραυλική επίθεση σημειώθηκε σε περιοχή του Κιέβου, προκαλώντας τον θάνατο 10 ανθρώπων και τον τραυματισμό περίπου 100, σύμφωνα με Ουκρανούς αξιωματούχους και εκπροσώπους της αμυντικής βιομηχανίας.

Ο πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι ανέφερε ότι συνεχίζονται οι προσπάθειες για να διευκρινιστεί τι ακριβώς συνέβη στην περιοχή, χωρίς να κατονομάζει συγκεκριμένο στόχο της επίθεσης.

Σε ανάρτησή του στην εφαρμογή Telegram, ο Ζελένσκι δήλωσε πως «αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση διάσωσης στην περιφέρεια του Κιέβου, ύστερα από ρωσική πυραυλική επίθεση».

Ο αναπληρωτής κυβερνήτης της περιφέρειας του Κιέβου, Ρουσλάν Ολίνικ, δήλωσε ότι σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η επίθεση έπληξε ιδιωτικό πεδίο ασκήσεων όπου διεξαγόταν εκδήλωση.

Το Συμβούλιο Αμυντικής Βιομηχανίας της Ουκρανίας επιβεβαίωσε ότι η πυραυλική επίθεση είχε ως στόχο εγκατάσταση στην οποία βρίσκονταν εκπρόσωποι της ουκρανικής αμυντικής βιομηχανίας.

Ο ίδιος τόνισε πως δεν ήταν ο διοργανωτής της εκδήλωσης και ότι δεν έχουν κοινοποιηθεί πληροφορίες για την ακριβή τοποθεσία των συμμετεχόντων.

Ο Βαλέρι Μποροβίκ, ιδρυτής της ουκρανικής εταιρείας drones «First Contact», δήλωσε στα ουκρανικά ΜΜΕ ότι ο πύραυλος χτύπησε πεδίο ασκήσεων όπου διεξαγόταν έκθεση της αμυντικής βιομηχανίας.

Ο γενικός εισαγγελέας της Ουκρανίας, Ρουσλάν Κραβτσένκο, γνωστοποίησε ότι έχει κινηθεί ποινική διαδικασία για πιθανή παράβαση των επίσημων καθηκόντων κατά τη διοργάνωση και διεξαγωγή της εκδήλωσης.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κατεστραμμένο κτίριο Ουκρανία
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσικά πλήγματα στην Κραματόρσκ: 1 νεκρός, 15 τραυματίες στην Ουκρανία

Ρωσικοί βομβαρδισμοί στην Κραματόρσκ, στην ανατολική Ουκρανία, προκάλεσαν τον θάνατο ενός ατόμου και τον τραυματισμό άλλων 15. Οι αρχές καλούν τους κατοίκους να μετακινηθούν σε ασφαλέστερες περιοχές.
Σύγκρουση Ρωσίας Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανοί κρατούμενοι καταγγέλλουν βασανιστήρια και σεξουαλική βία στη Ρωσία

Πρώην κρατούμενοι και Ουκρανοί αξιωματούχοι κατηγορούν τη Ρωσία για συστηματικά βασανιστήρια αιχμαλώτων πολέμου και αμάχων, με απομόνωση, ξυλοδαρμούς και κακοποιήσεις. Η Ρωσία αρνείται και κάνει λόγο για εκστρατεία παραπληροφόρησης.
Επίθεση στο Κίεβο
ΔΙΕΘΝΗ

Εκρήξεις στο Κίεβο μετά από ρωσική επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους

Ισχυρές εκρήξεις σημειώθηκαν στο Κίεβο λίγο μετά τα μεσάνυχτα, καθώς προηγήθηκαν σειρήνες και προειδοποίηση για ρωσικούς βαλλιστικούς πυραύλους. Ο δήμαρχος Κλίτσκο κάλεσε τους πολίτες να παραμείνουν σε καταφύγια.
Κατεστραμμένο κτίριο Ουκρανία
ΔΙΕΘΝΗ

Πέντε νεκροί στο Χάρκιβ και 12 στο Ταταρστάν σε επιθέσεις Ρωσίας-Ουκρανίας

Πέντε νεκροί σε ρωσική επίθεση σε χωριό της περιοχής Χάρκιβ, σύμφωνα με το γραφείο του γενικού εισαγγελέα. Δώδεκα σκοτώθηκαν και 39 τραυματίστηκαν σε ουκρανική επίθεση με drones στο Ταταρστάν της Ρωσίας.