Ρωσία ανακοίνωσε ότι οι δυνάμεις της πραγματοποίησαν επιθέσεις κατά τριών ουκρανικών λιμανιών κατά τη διάρκεια της νύχτας, στοχεύοντας κρίσιμες υποδομές όπως εγκαταστάσεις φόρτωσης, εκφόρτωσης και δεξαμενές καυσίμων που στηρίζουν τις ένοπλες δυνάμεις του Κιέβου.
Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, πύραυλοι και μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα (drones) έπληξαν τα λιμάνια της Οδησού, του Ισμαήλ και του Μικολάιφ, στο πλαίσιο μιας εκστρατείας σφοδρών πληγμάτων κατά της Ουκρανίας.
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, στην Οδησό επλήγησαν δεξαμενές αποθήκευσης με καύσιμα και λιπαντικά που προορίζονταν για τον ουκρανικό στρατό. Επιπλέον, στο Ισμαήλ χτυπήθηκαν εγκαταστάσεις εκφόρτωσης και αποθήκευσης που χρησιμοποιούνται για φορτία στρατιωτικού εξοπλισμού, όπως drones επιφανείας, ενώ στο ίδιο λιμάνι επλήγη και πλωτή προβλήτα.
Στο Μικολάιφ, το υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις έπληξαν εμπορικό πλοίο που εκφόρτωνε στρατιωτικό εξοπλισμό.
Το Reuters επισημαίνει ότι δεν ήταν σε θέση να διασταυρώσει ανεξάρτητα τις παραπάνω αναφορές.
Παράλληλα, ρωσική επίθεση σε ενεργειακή εγκατάσταση στο Τσερνίχιβ της βόρειας Ουκρανίας και στη γύρω περιοχή είχε ως αποτέλεσμα να μείνουν χωρίς ρεύμα σχεδόν 150.000 καταναλωτές, όπως ανακοίνωσε η τοπική εταιρία ηλεκτροδότησης. Η Chernihivoblenergo σημείωσε ότι καταβάλλονται προσπάθειες για την αποκατάσταση της τροφοδοσίας.