ΓΔ: 2498.32 -0.10% Τζίρος: 104.79 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 13:26:39
Όζι Όσμπορν πορτρέτο

Σ. Όσμπορν: Θυμηθείτε τον Όζι παίζοντας δυνατά τη μουσική του

Η Σάρον Όσμπορν, στη συμπλήρωση ενός χρόνου από τον θάνατο του Όζι Όσμπορν, καλεί τους θαυμαστές να τον τιμήσουν ακούγοντας μουσική πολύ δυνατά και να θυμούνται το χιούμορ, το χάρισμα και την αυθεντικότητά του.

Η Σάρον Όσμπορν, χήρα του θρυλικού πρωτοπόρου της heavy metal, Όζι Όσμπορν, απηύθυνε μήνυμα στους θαυμαστές του με αφορμή την πρώτη επέτειο από τον θάνατό του, ζητώντας να τον τιμήσουν παίζοντας τη μουσική του «πολύ δυνατά».

Μιλώντας στο BBC, ακριβώς έναν χρόνο μετά την απώλεια του συζύγου της, η Σάρον Όσμπορν συμμετείχε σε ημέρα δημόσιας θλίψης και εορτασμού της τεράστιας συμβολής του στη μουσική. Στο BBC Radio WM, αναφέρθηκε στα συναισθήματά της, δηλώνοντας ότι θέλει ο κόσμος «να θυμάται πόσο αστείος και χαρισματικός και αληθινός ήταν ο Όζι».

«Όπως θα έλεγε ο Όζι, “όταν θέλετε να με θυμηθείτε, απλώς ανεβάστε την ένταση της μουσικής πολύ δυνατά, όσο πιο δυνατά μπορείτε, και απλώς κάντε headbanging”», τόνισε η Σάρον Όσμπορν, η οποία βρέθηκε στο Μπέρμιγχαμ, την πόλη καταγωγής του εκλιπόντος συζύγου της.

Σήμερα, 22 Ιουλίου, η πόλη φιλοξενεί την «Ημέρα του Όζι», μια γιορτή αφιερωμένη στον αρχηγό των Black Sabbath, ο οποίος γεννήθηκε και μεγάλωσε στην περιοχή Άστον. «Ήταν αυθεντικός», επισήμανε η Σάρον, προσθέτοντας: «Ποτέ δεν προσπαθούσε να είναι κάτι άλλο από αυτό που ήταν, και σου έλεγε την αλήθεια για τα πάντα».

Η ίδια μίλησε και για τις προσωπικές τους στιγμές, λέγοντας: «Εννοώ ότι μπορούσαμε να έχουμε τους χειρότερους καβγάδες στον κόσμο, αλλά καταλήγαμε να γελάμε επειδή έλεγε κάτι τόσο γελοίο που απλώς ξεκαρδιζόμασταν στα γέλια».

Η κληρονομιά του «Πρίγκιπα του Σκότους»

Ο Όζι Όσμπορν, γνωστός ως «Ο Πρίγκιπας του Σκότους», πέθανε στις 22 Ιουλίου του περασμένου έτους, λιγότερο από τρεις εβδομάδες μετά την αποχαιρετιστήρια συναυλία των Black Sabbath, Back to the Beginning, στο Villa Park του Μπέρμιγχαμ. Ήταν 76 ετών και αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας, έχοντας διαγνωστεί με Πάρκινσον το 2019.

Η συναυλία εκείνη συγκέντρωσε σημαντικά ποσά για φιλανθρωπικούς σκοπούς, ενισχύοντας οργανισμούς όπως οι Cure Parkinson's, Acorns Children's Hospice και Birmingham Children's Hospital.

Ένα χρόνο μετά, η Σάρον Όσμπορν δήλωσε ότι κοιτάζει προς το μέλλον, ελπίζοντας η «Ημέρα του Όζι» να καθιερωθεί ως μόνιμο μέρος της πολιτιστικής κληρονομιάς του Μπέρμιγχαμ. «Αυτή είναι η πατρίδα της metal», είπε χαρακτηριστικά. «Είναι το σπίτι του Όζι, το μέρος όπου γεννήθηκε, αυτό που αγαπούσε, και η “Ημέρα του Όζι” δεν θα είχε αντίκτυπο πουθενά αλλού».

Το Μπέρμιγχαμ τιμά τον θρύλο της heavy metal

Η πόλη του Μπέρμιγχαμ αποτίει φόρο τιμής στον Όζι Όσμπορν με εκδηλώσεις, αφιερώματα και συναυλίες, αναγνωρίζοντας τη στενή του σχέση με την περιοχή και τη συμβολή του στη διαμόρφωση του ήχου της heavy metal.

Κάτοικοι και επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να εξερευνήσουν τοπόσημα που συνδέονται με τον καλλιτέχνη, να απολαύσουν ζωντανές εμφανίσεις και να δουν εκθέσεις αφιερωμένες στην καριέρα του, μοιραζόμενοι αναμνήσεις από το είδωλο της ροκ.

Το Μουσικό Αρχείο του Μπέρμιγχαμ συγκεντρώνει ιστορίες, σκέψεις και προσωπικούς φόρους τιμής σε ένα αναμνηστικό βιβλίο, δημιουργώντας ένα διαρκές αρχείο της πρώτης «Ημέρας του Όζι» και της παγκόσμιας επίδρασης του τραγουδιστή.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πόλη Πεκίνο ηλιοβασίλεμα
ΔΙΕΘΝΗ

Ο πρωθυπουργός Ταϊλάνδης τραγούδησε κατά την επίσκεψή του στο Πεκίνο

Ο πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης τραγούδησε κλασσικό κομμάτι της Τερέζα Τενγκ σε επίσημο γεύμα με τον ομόλογό του της Κίνας, Λι Τσιανγκ, στο Πεκίνο, δείχνοντας ακόμη μια φορά τη «μουσική διπλωματία» του.
Όζι Όσμπορν πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Το Μπέρμιγχαμ προετοιμάζεται για την «Ημέρα του Όζι»

Η πόλη Μπέρμιγχαμ τιμά έναν χρόνο από τον θάνατο του Όζι Όσμπορν με την πρώτη «Ημέρα του Όζι», διοργανώνοντας συναυλίες, εκθέσεις και παραστάσεις αφιερωμένες στη ζωή και το έργο του Πρίγκιπα του Σκότους.
Λευκός Πύργος Θεσσαλονίκης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Μουσική εκδήλωση για επέτειο αποκατάστασης της Δημοκρατίας

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης διοργανώνει μουσική εκδήλωση «Γιορτή της Δημοκρατίας» στις 24 Ιουλίου 2026, τιμώντας τα 52 χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας. Κεντρική ερμηνεύτρια θα είναι η Μαρία Φαραντούρη.
Λουλούδια και κεριά μνήμης
ΔΙΕΘΝΗ

Πέθανε η Ουαλή τραγουδίστρια Μπόνι Τάιλερ, σύμφωνα με το BBC

Η διάσημη Ουαλή τραγουδίστρια Μπόνι Τάιλερ πέθανε στα 75 της χρόνια σε νοσοκομείο της Πορτογαλίας, μετά από ασθένεια. Γνώρισε τεράστια επιτυχία τη δεκαετία του '80 με τραγούδια όπως το "Total Eclipse of the Heart".
Ασύρματο ηχΑεσίύορ μγαρταοφ εηίχοευίο σε τραπέζι
ΔΙΕΘΝΗ

Οι BTS ανακηρύχθηκαν επίτιμοι καλεσμένοι της πόλης Λα Πλάτα στην Αργεντινή

Το δημοτικό συμβούλιο της Λα Πλάτα στην Αργεντινή ανακήρυξε τους BTS «επίτιμους καλεσμένους» εν όψει της συναυλίας τους τον Οκτώβριο, τιμώντας τους ως εξέχουσες προσωπικότητες του πολιτισμού και των τεχνών.
Ρομπότ τεχνητή νοημοσύνη
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Kίνδυνοι και προκλήσεις από την επικυριαρχία της Τ.Ν. στο χώρο της μουσικής

Η δημιουργία ενός τραγουδιού παραμένει μυστήριο, καθώς πηγάζει από έμπνευση, βιώματα και γνώση. Πλέον, η Τεχνητή Νοημοσύνη αλλάζει ραγδαία τα δεδομένα, αφήνοντας αβέβαιο το μέλλον της μουσικής βιομηχανίας.