ΓΔ: 2636.54 -1.24% Τζίρος: 502.26 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Ελβετικό αεροσκάφος Swiss
Αεροσκάφος Swiss International Air Lines στο αεροδρόμιο Ζυρίχης.

Ελβετία: Πιλότοι της Swiss μεθυσμένοι λίγο πριν την πτήση

Δύο πιλότοι της Swiss αποκλείστηκαν από πτήση στη Γενεύη τον Μάιο, επειδή διαπιστώθηκε ότι είχαν καταναλώσει υπερβολικό αλκοόλ το προηγούμενο βράδυ. Στη θέση τους μπήκαν άλλοι πιλότοι και διεξάγεται εσωτερική έρευνα.

Δύο πιλότοι της Swiss τέθηκαν εκτός υπηρεσίας λίγο πριν από προγραμματισμένη πτήση από τη Γενεύη, τον Μάιο, καθώς διαπιστώθηκε ότι είχαν καταναλώσει υπερβολική ποσότητα αλκοόλ την προηγούμενη νύχτα, σύμφωνα με ανακοίνωση της ελβετικής αεροπορικής εταιρείας.

Όπως αποκάλυψε το εξειδικευμένο περιοδικό aeroTELEGRAPH, οι δύο πιλότοι είχαν πιει «πολύ περισσότερο» από το επιτρεπτό, παρότι επρόκειτο να κυβερνήσουν Airbus A220 το επόμενο πρωί. Μάρτυρες ανέφεραν ότι ήταν «ξεκάθαρα υπό την επήρεια αλκοόλ», σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Η εταιρεία διευκρίνισε πως «οι δύο πιλότοι τέθηκαν εκτός υπηρεσίας ενώ ακόμη βρίσκονταν στο ξενοδοχείο (…) και αντικαταστάθηκαν από άλλους πιλότους». Έκτοτε δεν έχουν επιστρέψει στα καθήκοντά τους και δεν θα το πράξουν έως ότου ολοκληρωθεί η εσωτερική έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη. Η Swiss δεν δημοσιοποίησε λεπτομέρειες για τη συγκεκριμένη πτήση.

«Τα μέλη των πληρωμάτων μας υπόκεινται σε σαφείς και αυστηρούς κανόνες σχετικά με την κατανάλωση αλκοόλ. Δεν επιτρέπεται να αναλαμβάνουν υπηρεσία ούτε να την εκτελούν υπό την επήρεια αλκοόλ. Έχουμε πολύ υψηλές απαιτήσεις σε ό,τι αφορά την ασφάλεια των πτήσεων και τα πληρώματά μας, και δεν ανεχόμαστε την παραμικρή κατάχρηση αλκοόλ», υπογράμμισε η Swiss, επιβεβαιώνοντας τη δέσμευσή της στην τήρηση των κανόνων ασφαλείας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Παγόβουνο στην Ανταρκτική
ΔΙΕΘΝΗ

Ραγδαία συρρίκνωση των ελβετικών παγετώνων συνεχίζεται και φέτος

Καταστροφική αποδεικνύεται η χρονιά για τους ελβετικούς παγετώνες, καθώς έχασαν 5,5% του όγκου τους λόγω ασυνήθιστα θερμού καλοκαιριού και έλλειψης χιονιού, καταγράφοντας τη δεύτερη μεγαλύτερη απώλεια από το 2020 και τη χειρότερη από το 1950.
Ελβετική σημαία βουνό
ΔΙΕΘΝΗ

Η Ελβετία έχασε σχεδόν 20% των παγετώνων της σε 5 χρόνια

Οι παγετώνες της Ελβετίας έχουν χάσει το 20% του όγκου τους σε πέντε χρόνια λόγω της κλιματικής αλλαγής, ενώ μόνο φέτος μειώθηκαν κατά 5,5%, μετά από ένα πολύ ζεστό καλοκαίρι και έναν χειμώνα με λίγες χιονοπτώσεις.
Ελβετική σημαία βουνά
ΔΙΕΘΝΗ

Οι Ελβετοί ψηφοφόροι λένε «όχι» σε αυστηρότερη ουδετερότητα

Οι Ελβετοί ψηφοφόροι απέρριψαν με μεγάλη πλειοψηφία πρόταση για αυστηρότερη ουδετερότητα, η οποία θα περιόριζε τη δυνατότητα επιβολής κυρώσεων ή συνεργασίας με το ΝΑΤΟ, σύμφωνα με τα exit poll του δικτύου SRF.
Ελβετική σημαία βουνά
ΔΙΕΘΝΗ

Ελβετία: Δημοψήφισμα για την αυστηρότερη εφαρμογή της ουδετερότητας

Οι Ελβετοί ψηφίζουν σήμερα σε δημοψήφισμα για το αν η ουδετερότητα της χώρας θα πρέπει να εφαρμόζεται αυστηρότερα, ύστερα από πρωτοβουλία της Pro Schweiz που συνδέεται με το Δεξιό Λαϊκιστικό Κόμμα.
Αστυνομικό όχημα Ελλάδας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

49χρονος συνελήφθη μεθυσμένος στην Αττική Οδό χωρίς δίπλωμα

Συνελήφθη στην Αττική Οδό 49χρονος που οδηγούσε μεθυσμένος και χωρίς δίπλωμα, αφού του είχε αφαιρεθεί το 2023 για το ίδιο αδίκημα. Στον έλεγχο βρέθηκε να έχει 0,67 mg/l αλκοόλ και να μην φορά ζώνη ασφαλείας.