ΓΔ: 2500.79 2.08% Τζίρος: 376.12 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Ο Λευκός Οίκος

ΗΠΑ: Επικείμενοι νέοι δασμοί σε 60 χώρες, λέει Αμερικανός αξιωματούχος

Ο Λευκός Οίκος αναμένεται να ανακοινώσει σύντομα νέους δασμούς σε περίπου 60 χώρες, στοχεύοντας κυρίως πρακτικές αναγκαστικής εργασίας. Οι δασμοί θα αντικαταστήσουν τους προσωρινούς 10% και μπορεί να αφορούν και την ΕΕ.

Νέοι δασμοί σε βάρος περίπου 60 οικονομιών αναμένεται να ανακοινωθούν το προσεχές διάστημα, σύμφωνα με τον αντιπρόσωπο του Λευκού Οίκου για το Εμπόριο (USTR) Τζέιμισον Γκριρ, σε συνέντευξή του στο CNBC.

Όπως ανέφερε, οι υπηρεσίες του έχουν ξεκινήσει έρευνες για ορισμένες εμπορικές πρακτικές, με επίκεντρο την αναγκαστική εργασία. Τα αποτελέσματα των ερευνών αναμένονται έως το τέλος της εβδομάδας και, όπως είπε χαρακτηριστικά, «θα δούμε σύντομα κινήσεις», αν και «δεν μπορώ να προσδιορίσω το χρονοδιάγραμμα».

Οι νέοι δασμοί ενδέχεται να επιβληθούν σε βασικούς εμπορικούς εταίρους των Ηνωμένων Πολιτειών, μεταξύ των οποίων και η Ευρωπαϊκή Ένωση. Αναμένεται να αντικαταστήσουν τους προσωρινούς δασμούς 10% που είχε θεσπίσει ο Ντόναλντ Τραμπ, μετά την ακύρωση από το Ανώτατο Δικαστήριο εκείνων που είχαν τεθεί σε ισχύ τον περασμένο χρόνο.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ντόναλντ Τραμπ χειρονομία
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ Τραμπ: Δασμοί 50% σε καναδικά προϊόντα

Ο πρόεδρος Τραμπ υπέγραψε διάταγμα για νέους δασμούς 50% σε διάφορα καναδικά προϊόντα, λόγω διακριτικής μεταχείρισης του Καναδά. Οι δασμοί θα ισχύσουν σε έναν μήνα και αφορούν αγαθά όπως κρασιά, τσιμέντο και μπαστούνια χόκεϊ.
Λούλα ντα Σίλβα προφίλ
ΔΙΕΘΝΗ

Λούλα: Ο ΥΠΕΞ ΗΠΑ Ρούμπιο «εχθρός» της Λατινικής Αμερικής λόγω δασμών

Ο Λούλα αποκάλεσε τον Μάρκο Ρούμπιο «εχθρό» της Λατινικής Αμερικής, μετά την πρόταση των ΗΠΑ για νέους δασμούς 25% σε βραζιλιάνικα προϊόντα, πυροδοτώντας ένταση λίγο μετά τη θετική συνάντηση με τον Ντόναλντ Τραμπ.
Ντόναλντ Τραμπ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Εντολή για αύξηση δασμών σε ευρωπαϊκά αυτοκίνητα λόγω ΕΕ

Ο πρόεδρος Τραμπ ανακοίνωσε αύξηση των δασμών στα ευρωπαϊκά αυτοκίνητα και φορτηγά στο 25%, κατηγορώντας την ΕΕ για παραβίαση εμπορικής συμφωνίας, ενώ η απόφαση ήρθε μετά από επικρίσεις κατά του καγκελάριου Μερτς.
Ντόναλντ Τραμπ συνέντευξη
ΔΙΕΘΝΗ

O Τραμπ απειλεί το Λονδίνο με υπαναχώρηση από την εμπορική συμφωνία

Ο Ντόναλντ Τραμπ απείλησε να αναθεωρήσει τη συμφωνία με το Ηνωμένο Βασίλειο λόγω έλλειψης στήριξης στη Μέση Ανατολή, σημειώνοντας πως η ευνοϊκή εμπορική συμφωνία που δόθηκε μπορεί να αλλάξει ανά πάσα στιγμή.
Αμερικανική σημαία δασμοί
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Σε ισχύ παραμένουν οι εμπορικές συμφωνίες, λέει ο Τζ. Γκριρ

Ο Τζέιμισον Γκριρ δήλωσε πως οι εμπορικές συμφωνίες ΗΠΑ με ΕΕ, Κίνα και άλλες χώρες θα παραμείνουν σε ισχύ παρά την ακύρωση των δασμών Τραμπ, ενώ η επικείμενη συνάντηση Τραμπ-Σι δεν θα εστιάσει στις εμπορικές διαφορές.
Δασμοί ΗΠΑ
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Νέοι δασμοί 10% παγκοσμίως για 5 μήνες με επίκληση νόμου του 1974

Ο Τραμπ θα υπογράψει διάταγμα για επιβολή δασμών 10% σε όλες τις χώρες, βασιζόμενος στον Εμπορικό Νόμο του 1974. Οι δασμοί θα ισχύσουν για πέντε μήνες, ενώ προανήγγειλε και νέες έρευνες χωρίς να δώσει λεπτομέρειες.