Ο απερχόμενος πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Κιρ Στάρμερ εξέφρασε την υπερηφάνειά του για το έργο που επιτελέστηκε κατά τη διάρκεια της διετούς θητείας του, υπογραμμίζοντας ότι η χώρα είναι πλέον «πιο ισχυρή και πιο δίκαιη» σε σχέση με την περίοδο που ανέλαβε την εξουσία. Οι δηλώσεις του έγιναν στην τελευταία του ομιλία στην Ντάουνινγκ Στριτ.
Στην ομιλία του, ο Κιρ Στάρμερ τόνισε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο βρίσκεται «σήμερα πιο ισχυρό και πιο δίκαιο από ό,τι πριν από δύο χρόνια», καθώς παραδίδει την εξουσία στον Αντι Μπέρναμ.
«Αποχωρώ με το χαμόγελο και αποχωρώ υπερήφανος για όλα όσα επιτελέσαμε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Στάρμερ, κλείνοντας μια πολιτική περίοδο που, όπως σημείωσε, άφησε θετικό αποτύπωμα στη χώρα.