ΓΔ: 2615.07 0.25% Τζίρος: 239.11 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Επίθεση στο Κίεβο

Κίεβο: Περίπου 40 ρωσικοί βαλλιστικοί πύραυλοι μας έπληξαν σήμερα

Η Ρωσία εκτόξευσε περίπου 40 βαλλιστικούς πυραύλους κατά της Ουκρανίας, πραγματοποιώντας τη μεγαλύτερη τέτοια επίθεση από την αρχή του πολέμου, με νεκρούς και τραυματίες. Η Ουκρανία ζητά ισχυρή διεθνή αντίδραση και πίεση στη Μόσχα.

Η Ρωσία εξαπέλυσε την πιο μαζική επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους εναντίον της Ουκρανίας από την έναρξη του πολέμου, σύμφωνα με δηλώσεις του ασκούντος χρέη υπουργού Εξωτερικών της χώρας.

«Η Ρωσία εκτόξευσε τον μεγαλύτερο αριθμό βαλλιστικών πυραύλων από την αρχή του πολέμου --περίπου 40-- σε μια βίαιη τρομοκρατική επίθεση κατά της ουκρανικής πρωτεύουσας, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν και να τραυματιστούν άνθρωποι», ανέφερε ο Αντρίι Σιμπίχα σε ανάρτησή του στο Χ.

Ο ίδιος πρόσθεσε: «Ζητούμε την κατάλληλη και ισχυρή απάντηση. Χρειαζόμαστε συντριπτική πίεση στη Μόσχα για να τερματιστεί αυτός ο τρόμος».

Η ουκρανική Πολεμική Αεροπορία ανακοίνωσε ότι οι δυνάμεις αντιαεροπορικής άμυνας κατέρριψαν 18 από τους 41 πυραύλους που εκτόξευσε η Ρωσία κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, 23 πύραυλοι και 10 μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα (drones) έπληξαν 20 τοποθεσίες, με κύριο στόχο την πρωτεύουσα Κίεβο. Παράλληλα, καταρρίφθηκαν 108 από τα 125 ρωσικά drones που συμμετείχαν στην επίθεση.

Οι ρωσικές δυνάμεις βομβάρδισαν εκ νέου το Κίεβο το βράδυ του Σαββάτου προς Κυριακή, προκαλώντας τον θάνατο ενός ανθρώπου και τον τραυματισμό 13 άλλων, μία ημέρα μετά τις πολύνεκρες ουκρανικές επιθέσεις κατά της Ρωσίας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Περιπλανώμενο πυρομαχικό drone
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσία: Πλήγμα σε φορτηγό πλοίο με όπλα για Ουκρανία κοντά στην Οδησσό

Ρωσικό drone φέρεται να έπληξε πλοίο με όπλα για τις ουκρανικές δυνάμεις στη Μαύρη Θάλασσα κοντά στην Οδησσό, σύμφωνα με το Interfax. Δεν υπάρχουν λεπτομέρειες για ζημιές και δεν έχει υπάρξει επιβεβαίωση από ανεξάρτητη πηγή.
Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι: Ευχαριστίες στη Γερουσία ΗΠΑ για κυρώσεις κατά Ρωσίας

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι ευχαρίστησε τη Γερουσία των ΗΠΑ για το νομοσχέδιο με αυστηρές κυρώσεις κατά της Ρωσίας, τονίζοντας πως ενισχύει την πίεση για να τελειώσει ο ρωσικός πόλεμος ενάντια στην Ουκρανία.
Μη επανδρωμένο αεροσκάφος αέρα
ΔΙΕΘΝΗ

Βίλνιους: Η Ρωσία ίσως χρησιμοποιήσει ουκρανικά drones στη Βαλτική

Η Λιθουανία εκτιμά ότι η Ρωσία σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει κατασχεμένα ουκρανικά drones για παραπλανητικές επιχειρήσεις κατά της Βαλτικής, ώστε να πλήξει τη στήριξη του ΝΑΤΟ προς το Κίεβο, σύμφωνα με τον υπουργό Άμυνας Κάουνας.
Ρωσικά πολεμικά πλοία
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσία: Η Μόσχα αναφέρει πλήγματα σε τρία εμπορικά πλοία στη Μαύρη Θάλασσα

Τρία εμπορικά πλοία στη Μαύρη Θάλασσα χτύπησαν οι ρωσικές δυνάμεις, σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας, το οποίο έδωσε στη δημοσιότητα σχετικό βίντεο. Η ένταση αυξάνεται, επηρεάζοντας τις τιμές σιταριού παγκοσμίως.