ΓΔ: 2560.34 -0.37% Τζίρος: 12.39 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:51:37
ΗΠΑ Ιράν σύγκρουση

Ο αμερικανικός στρατός εξαπολύει νέα επίθεση κατά του Ιράν

Οι ΗΠΑ εξαπέλυσαν νέα αεροπορικά πλήγματα κατά του Ιράν, με στόχο να τιμωρήσουν για τον θάνατο δύο Αμερικανών στην Ιορδανία και να μειώσουν την ικανότητα του Ιράν να απειλεί τη ναυσιπλοΐα στο στενό του Ορμούζ, σύμφωνα με τη CENTCOM.

Οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ ξεκίνησαν νέα σειρά βομβαρδισμών εναντίον του Ιράν, σε επιχείρηση που αποσκοπεί στην άμεση τιμωρία για τους θανάτους δύο αμερικανών στρατιωτικών στην Ιορδανία, όπως ανακοίνωσε το μεικτό διοικητήριο που είναι αρμόδιο για τη Μέση Ανατολή (CENTCOM, «κεντρική διοίκηση»).

«Οι (ένοπλες) δυνάμεις των ΗΠΑ άρχισαν να εξαπολύουν νέα αεροπορικά πλήγματα εναντίον του Ιράν κατά διαταγή του ανωτάτου διοικητή τους», του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, ανέφερε η CENTCOM μέσω X.

Τα πλήγματα, σύμφωνα με την ανακοίνωση, έχουν στόχο να φθείρουν περαιτέρω τη δυνατότητα του Ιράν να απειλεί την εμπορική ναυσιπλοΐα στο στενό του Ορμούζ και να επιβληθεί άμεση τιμωρία στο Σώμα των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης, το οποίο εξαπέλυσε επιθέσεις εναντίον του αμερικανικού στρατιωτικού προσωπικού στην Ιορδανία.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εκτόξευση πυραύλων πολέμου
ΔΙΕΘΝΗ

Αναχαιτίστηκε πύραυλος των Χούθι που είχε ως στόχο το Ριάντ

Η συμμαχία υπό τη Σαουδική Αραβία ανακοίνωσε ότι ανέτρεψε και κατέστρεψε βαλλιστικό πύραυλο που εκτοξεύτηκε από τους Χούθι προς το Ριάντ, προκαλώντας ανησυχία καθώς ακούστηκαν τρεις εκρήξεις στην πρωτεύουσα.
USS Gunston Hall πλοίο
ΔΙΕΘΝΗ

Σημάδια επανεκκίνησης των αμερικανικών επιθέσεων στο Ιράν

Οι ΗΠΑ φαίνεται να εξετάζουν ενδεχόμενο νέων βομβαρδισμών στο Ιράν, παρότι η στρατιωτική λύση θεωρείται δύσκολη και για τις δύο πλευρές. Η σύγκρουση περιορίζεται στη θάλασσα, με αποκλεισμούς και ελέγχους σε στρατηγικά σημεία.
Ντόναλντ Τραμπ συνέντευξη
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Πιθανά νέα στρατιωτικά πλήγματα στο Ιράν, μετά θα ασχοληθούμε με την Κούβα

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε πως οι ΗΠΑ μπορεί να προχωρήσουν σε νέα στρατιωτική επιχείρηση κατά του Ιράν και, στη συνέχεια, να ασχοληθούν με την Κούβα, αναθέτοντας στον Μάρκο Ρούμπιο να «κλείσει συμφωνία».
Αμπάς Αραγτσί, Ιρανός διπλωμάτης
ΔΙΕΘΝΗ

Η Τεχεράνη καλεί τις ΗΠΑ να δεχτούν τους όρους της για το Ορμούζ

Το Ιράν διατηρεί την πρότασή του προς τις ΗΠΑ για άνοιγμα των Στενών του Ορμούζ σε επτά μέρες, όπως τόνισε ο ΥΠΕΞ Αραγτσί, καλώντας την Ουάσινγκτον να ανταποκριθεί στους όρους που έχουν τεθεί.
Τεχεράνη πανοραμική εικόνα
ΔΙΕΘΝΗ

Νέος Υπουργός Άμυνας στο Ιράν ο Μεχρντάντ Αχλαγί

Το ιρανικό κοινοβούλιο ενέκρινε τον Μεχρντάντ Αχλαγί για τη θέση του υπουργού Άμυνας, οκτώ μήνες μετά τον θάνατο του προκατόχου του σε επιθέσεις ΗΠΑ-Ισραήλ, που σηματοδότησαν την έναρξη του πολέμου στη Μέση Ανατολή.