ΓΔ: 2615.07 0.25% Τζίρος: 239.11 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Ομπρέλα στη βροχή

Γαλλία: Δύο νεκροί στις σφοδρές καταιγίδες, χωρίς ρεύμα 53.000 νοικοκυριά

Τουλάχιστον δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τις σφοδρές καταιγίδες στη Γαλλία, ενώ 53.000 νοικοκυριά παραμένουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα μετά τα έντονα καιρικά φαινόμενα τη νύχτα.

Τουλάχιστον δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους καθώς σφοδρές καταιγίδες έπληξαν τη Γαλλία στη διάρκεια της νύχτας, ύστερα από παρατεταμένο καύσωνα. Περισσότερα από 53.000 νοικοκυριά έμειναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, σύμφωνα με γαλλικά μέσα ενημέρωσης και την εταιρεία διαχείρισης του δικτύου ηλεκτροδότησης Enedis.

Στο Σεντ-Βικτουρνιέν, στο κεντρικό διοικητικό διαμέρισμα Ωτ-Βιέν, μια γυναίκα έχασε τη ζωή της όταν δέντρο έπεσε πάνω της το βράδυ της Πέμπτης. Στο Ντολομιέ, στα ανατολικά, ένας άνδρας εντοπίστηκε απανθρακωμένος σε εργαστήριο που τυλίχθηκε στις φλόγες μετά από χτύπημα κεραυνού, σύμφωνα με το AFP.

Η Enedis ανακοίνωσε ότι περίπου 53.000 νοικοκυριά παραμένουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα. Οι διακοπές εντοπίζονται κυρίως στις περιοχές Ωβέρνη-Ροδανός-Άλπεις στη νοτιοανατολική Γαλλία και Νέα Ακουιτανία στη νοτιοδυτική.

Η γαλλική μετεωρολογική υπηρεσία Météo-France ήρε την πορτοκαλί προειδοποίηση για καταιγίδες σε όλα τα διοικητικά διαμερίσματα της νοτιοανατολικής Γαλλίας που είχαν προηγουμένως επηρεαστεί. Νωρίτερα, είχε προειδοποιήσει για χαλάζι και ισχυρές ριπές ανέμου από το Μασίφ Σεντράλ έως τις Άλπεις.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πυρκαγιά σε δάσος
ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία: Έκτακτη συνεδρίαση για τις πυρκαγιές, στο επίκεντρο το Μπορντό

Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας συγκαλεί απόψε έκτακτη συνεδρίαση για τις μεγάλες δασικές πυρκαγιές στο νοτιοδυτικό τμήμα της χώρας. Επικρατεί ανησυχία για το Μπορντό, με ήδη 140.000 στρέμματα πυρπολημένα.
αναμμένο κερί πένθους
ΔΙΕΘΝΗ

Τουλάχιστον 11 νεκροί από πυρκαγιά σε ορφανοτροφείο στην Αλγερία

Τουλάχιστον 11 νεκροί και 19 τραυματίες από πυρκαγιά σε ορφανοτροφείο στα προάστια του Αλγερίου, εν μέσω κύματος καύσωνα και εκατοντάδων πυρκαγιών στη χώρα. Οι αιτίες παραμένουν άγνωστες, χωρίς στοιχεία για τις ηλικίες των θυμάτων.
Πυροσβεστικό αεροσκάφος πυρκαγιά
ΔΙΕΘΝΗ

Μαίνεται η μάχη των πυροσβεστών με τις φωτιές στα Βαλκάνια

Οι πυροσβέστες συνεχίζουν να δίνουν μάχη με τις πυρκαγιές στα Βαλκάνια, καθώς το θερμό κύμα φτάνει στο αποκορύφωμά του, ενώ ένας άνδρας στη Σερβία έχασε τη ζωή του ανάβοντας φωτιά κοντά στο σπίτι του.
Ηλιοβασίλεμα σε πόλη
ΔΙΕΘΝΗ

Ο πιο ζεστός μήνας που έχει καταγραφεί στη Γαλλία ο Ιούλιος 2026

Ο Ιούλιος 2026 καταγράφηκε ως ο πιο ζεστός μήνας στη Γαλλία από το 1900, ξεπερνώντας τα ρεκόρ των προηγούμενων καυσώνων. Με 70% έλλειψη βροχοπτώσεων, σημειώθηκε έντονη ξηρασία, πλήττοντας γεωργία και αυξάνοντας τον κίνδυνο πυρκαγιών.
Πυρκαγιά σε δάσος
ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία: Επέστρεψαν στα σπίτια τους 200.000 εκτοπισμένοι από Ζιρόντ

Περίπου 198.000 από τους 220.000 εκτοπισμένους λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς στη νοτιοδυτική Γαλλία επέστρεψαν στα σπίτια τους, σύμφωνα με τη νομάρχη της Ζιρόντ. Τέσσερις δήμοι παραμένουν εκκενωμένοι.