ΓΔ: 2574.95 0.27% Τζίρος: 174.88 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:28:39
ΗΠΑ Ιράν σύγκρουση

Ιράν: 38 νεκροί από αμερικανικά πλήγματα – Έκκληση Κίνας για διάλογο

Το ιρανικό υπ. Υγείας ανακοίνωσε πως από τις 22 Ιουνίου, 38 άτομα σκοτώθηκαν και πάνω από 400 τραυματίστηκαν από αμερικανικά χτυπήματα στο Ιράν, ανάμεσά τους τρεις γυναίκες και ένας ανήλικος.

Το ιρανικό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι 38 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί και περισσότεροι από 400 τραυματίστηκαν από τις 22 Ιουνίου, έπειτα από αμερικανικά πλήγματα στο Ιράν.

Σύμφωνα με τον επίσημο απολογισμό που δημοσιοποιήθηκε στις 06:30 (τοπική ώρα, 06:00 ώρα Ελλάδας), «ο αριθμός των τραυματιών κατά τις αμερικανικές επιθέσεις ξεπέρασε τους 400 και 38 συμπατριώτες άφησαν την τελευταία τους πνοή ως μάρτυρες», ανέφερε μέσω του X ο Χοσεΐν Κερμανπούρ, εκπρόσωπος του υπουργείου.

Μεταξύ των νεκρών περιλαμβάνονται τρεις γυναίκες και ένας ανήλικος, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Επιπλέον, επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν σε αμερικανικές επιθέσεις που στόχευσαν γέφυρες στο Μπαντάρ Χαμίρ, λιμάνι στο νότιο Ιράν, όπως μετέδωσε το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA, επικαλούμενο το Πανεπιστήμιο Ιατρικών Επιστημών της Χορμοζγκάν.

Παράλληλα, οι υπουργοί Εξωτερικών της Κίνας και του Πακιστάν κάλεσαν τις Ηνωμένες Πολιτείες και το Ιράν να σταματήσουν τις μάχες και να επαναλάβουν τις συνομιλίες, σύμφωνα με ανακοίνωση της κινεζικής κυβέρνησης.

Οι Ουάνγκ Γι και Ισάκ Νταρ, οι οποίοι συναντήθηκαν στη Σανγκάη, «εξέφρασαν από κοινού την ανησυχία τους για την επιδείνωση της κατάστασης και κάλεσαν τα μέρη να σταματήσουν αμέσως τις εχθροπραξίες (...) και να επαναλάβουν τον διάλογο», σύμφωνα με το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαία ΗΠΑ και Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Νέες κυρώσεις για φερόμενη διακίνηση όπλων προς το Ιράν

Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν κυρώσεις σε 10 άτομα και οντότητες από Κίνα και Πακιστάν, κατηγορώντας τους ότι βοήθησαν το Ιράν να αποκτήσει όπλα. Το ΥΠΟΙΚ δηλώνει αποφασισμένο να πλήξει όσους στηρίζουν το ιρανικό καθεστώς.
Έκρηξη στο αεροδρόμιο Καμπούλ
ΔΙΕΘΝΗ

Εννιά νεκροί από νέους πακιστανικούς βομβαρδισμούς στο Αφγανιστάν

Εννέα άμαχοι, ανάμεσά τους γυναίκες και παιδιά, σκοτώθηκαν και έντεκα τραυματίστηκαν από αεροπορικές επιδρομές του Πακιστάν σε Αφγανιστάν, σύμφωνα με τους Ταλιμπάν, που καταγγέλλουν σοβαρή παραβίαση από τον γείτονα.
Σημαία Πακιστάν κυματίζει
ΔΙΕΘΝΗ

Πακιστάν: 11 νεκροί και 18 τραυματίες σε επίθεση σε φυλάκιο ασφαλείας

Γύρω στο μεσημέρι, ένας καμικάζι έριξε αυτοκίνητο με εκρηκτικά σε φυλάκιο ελέγχου, σκοτώνοντας 11 άτομα, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο αστυνομικός Σαϊφουλάχ Χαν από τη Ντερά Ισμαήλ Χαν του βορειοδυτικού Πακιστάν.
Σημαία Πακιστάν κυματίζει
ΔΙΕΘΝΗ

Πακιστάν: 11 νεκροί και 18 τραυματίες σε επίθεση σε φυλάκιο

Έντεκα νεκροί και 18 τραυματίες από επίθεση καμικάζι με παγιδευμένο όχημα σε φυλάκιο στο βόρειο Πακιστάν. Το φυλάκιο χρησιμοποιείται από αστυνομία, στρατό και τελωνεία, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.
Σημαίες Αφγανιστάν Πακιστάν
ΔΙΕΘΝΗ

Τρεις νεκροί σε πακιστανικό βομβαρδισμό στο Αφγανιστάν

Τρεις άμαχοι σκοτώθηκαν και τέσσερις τραυματίστηκαν σε αεροπορικές επιδρομές του Πακιστάν στην επαρχία Κουνάρ στο ανατολικό Αφγανιστάν, σύμφωνα με τις Ταλιμπανικές αρχές και την τοπική αστυνομία.
Έκρηξη στο αεροδρόμιο Καμπούλ
ΔΙΕΘΝΗ

Τρεις νεκροί από βομβαρδισμό του Πακιστάν σε αφγανικό έδαφος

Οι Ταλιμπάν ανακοίνωσαν ότι πακιστανικές αεροπορικές επιδρομές στην επαρχία Κουνάρ, στο ανατολικό Αφγανιστάν, προκάλεσαν τον θάνατο τριών αμάχων και τον τραυματισμό τεσσάρων, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.