ΓΔ: 0.00% Τζίρος: 325.99 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 01:09:35
Σύγκρουση ΗΠΑ Ιράν πολεμικά αεροσκάφη

ΗΠΑ βομβάρδισαν γέφυρες και αεροδρόμιο στο Ιράν, αναφέρουν ΜΜΕ

Αμερικανικοί βομβαρδισμοί τη νύχτα χτύπησαν αεροδρόμιο και δύο γέφυρες στο νότιο Ιράν, κοντά στο Στενό του Ορμούζ, με την ιρανική κρατική τηλεόραση να επιβεβαιώνει πλήγμα στο αεροδρόμιο Ιρανσάρ με τουλάχιστον ένα βλήμα.

Οι αμερικανικοί βομβαρδισμοί τη νύχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή έπληξαν, σύμφωνα με ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης, αεροδρόμιο και δύο γέφυρες στο νότιο Ιράν, κοντά στο στενό του Ορμούζ. Οι επιθέσεις αυτές αναζωπυρώνουν την ένταση στην ευρύτερη περιοχή του Περσικού Κόλπου.

Η κρατική τηλεόραση IRIB μετέδωσε ότι το αεροδρόμιο της Ιρανσάρ, στα νοτιοανατολικά της χώρας, δέχθηκε πλήγμα από «τουλάχιστον ένα βλήμα του αμερικανού εχθρού». Δεν έχουν δοθεί λεπτομέρειες για το είδος των πυραύλων ή την έκταση των ζημιών που προκλήθηκαν στις υποδομές.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σύγκρουση ΗΠΑ Ιράν πολεμικά αεροσκάφη
ΔΙΕΘΝΗ

Αμερικανικοί πύραυλοι χτύπησαν το νησί Κεσμ στο Ιράν

Το ιρανικό νησί Κεσμ δέχθηκε αμερικανικά πλήγματα, σύμφωνα με το πρακτορείο Fars και τοπικές αρχές, καθώς οι ΗΠΑ και το Ιράν βρίσκονται σε ένταση. Ανάλογες αναφορές υπήρξαν και από τα πρακτορεία Tasnim και Mehr.
Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Το Ιράν θέλει απεγνωσμένα μια συμφωνία με τις ΗΠΑ

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε πως το Ιράν επιθυμεί άμεσα συμφωνία με τις ΗΠΑ, εν μέσω διαδοχικών αμερικανικών επιθέσεων, αποκαλύπτοντας ότι η Τεχεράνη ζήτησε συνάντηση μαζί του. "Θα δούμε αν θα τα βρούμε," πρόσθεσε ο Αμερικανός πρόεδρος.
Σημαία ΗΠΑ και Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Οι ΗΠΑ ξεκινούν νέο κύμα στρατιωτικών πληγμάτων κατά του Ιράν

Ο αμερικανικός στρατός εξαπέλυσε νέο κύμα πληγμάτων κατά του Ιράν στις 13:00 ώρα Ελλάδας με στόχο τη μείωση των στρατιωτικών δυνατοτήτων που χρησιμοποιεί για επιθέσεις εναντίον εμπορικών πλοίων στο Στενό του Ορμούζ, σύμφωνα με τη CENTCOM.
Στενό του Ορμούζ πλοία
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Θα υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας στα Στενά του Ορμούζ, δηλώνει η Τεχεράνη

Ο Ιρανός υφυπουργός Εξωτερικών τόνισε πως τα Στενά του Ορμούζ είναι ζωτικής σημασίας για το Ιράν, το οποίο διατηρεί τα δικαιώματά του στην περιοχή. Οι Φρουροί της Επανάστασης απείλησαν με μπλοκάρισμα εξαγωγών ενέργειας λόγω των ΗΠΑ.
Δεξαμενόπλοιο Sounion καπνός
ΔΙΕΘΝΗ

Το Ιράν εντείνει την πίεση στο στενό εισόδου προς Ερυθρά Θάλασσα

Το Ιράν, μετά τον έλεγχο στα Στενά Ορμούζ, απειλεί να κλείσει το στενό Μπαμπ ελ Μαντέμπ με τη βοήθεια των Χούθι, αυξάνοντας την πίεση στις ΗΠΑ και απειλώντας σοβαρές αναταράξεις στο παγκόσμιο εμπόριο και την ενέργεια.