ΓΔ: 2559.18 -0.35% Τζίρος: 356.96 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Σημαία ΗΠΑ και Ιράν

Οι ΗΠΑ βομβάρδισαν γέφυρες και αεροδρόμιο στο Ιράν, αναφέρουν ΜΜΕ

Αμερικανικοί βομβαρδισμοί τη νύχτα χτύπησαν αεροδρόμιο και δύο γέφυρες στο νότιο Ιράν, κοντά στο Στενό του Ορμούζ, με την ιρανική κρατική τηλεόραση να επιβεβαιώνει πλήγμα στο αεροδρόμιο Ιρανσάρ με τουλάχιστον ένα βλήμα.

Οι αμερικανικοί βομβαρδισμοί τη νύχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή έπληξαν, σύμφωνα με ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης, αεροδρόμιο και δύο γέφυρες στο νότιο Ιράν, κοντά στο στενό του Ορμούζ. Οι επιθέσεις αυτές αναζωπυρώνουν την ένταση στην ευρύτερη περιοχή του Περσικού Κόλπου.

Η κρατική τηλεόραση IRIB μετέδωσε ότι το αεροδρόμιο της Ιρανσάρ, στα νοτιοανατολικά της χώρας, δέχθηκε πλήγμα από «τουλάχιστον ένα βλήμα του αμερικανού εχθρού». Δεν έχουν δοθεί λεπτομέρειες για το είδος των πυραύλων ή την έκταση των ζημιών που προκλήθηκαν στις υποδομές.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαία ΗΠΑ και Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ και Ιράν δηλώνουν ότι ελέγχουν το στενό του Ορμούζ

Οι ΗΠΑ και το Ιράν διαφωνούν για τον έλεγχο του στενού του Ορμούζ, καθώς οι Αμερικανοί δηλώνουν ότι το ελέγχουν με εταίρους, ενώ οι Ιρανοί υποστηρίζουν ότι έχουν τον πλήρη έλεγχο και ότι το στενό είναι «κλειστό».
Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Τα αμερικανικά βομβαρδιστικά έφυγαν από το Φέρφορντ λόγω απειλής

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε την απόσυρση βομβαρδιστικών Β-1 από την στρατιωτική βάση Φέρφορντ στη Βρετανία, λόγω σχετικής απειλής με το Ιράν, ενώ πρόσφατα συνελήφθησαν πέντε Βρετανοί κοντά στη βάση για ύποπτες ενέργειες.
Μασούντ Πεζεσκεγιάν πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Ανοικτό σε διάλογο με ΗΠΑ – Σε ετοιμότητα για αντίποινα η Τεχεράνη

Ο πρόεδρος του Ιράν, Μασούντ Πεζεσκιάν, δήλωσε ότι η χώρα του δεν θα αποφύγει ποτέ τον διάλογο με τις ΗΠΑ, ενώ η Τεχεράνη αναμένει την αμερικανική απάντηση στην πρότασή της για κατάπαυση του πυρός στον Κόλπο.
Σημαία ΗΠΑ και Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Νέες κυρώσεις για φερόμενη διακίνηση όπλων προς το Ιράν

Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν κυρώσεις σε 10 άτομα και οντότητες από Κίνα και Πακιστάν, κατηγορώντας τους ότι βοήθησαν το Ιράν να αποκτήσει όπλα. Το ΥΠΟΙΚ δηλώνει αποφασισμένο να πλήξει όσους στηρίζουν το ιρανικό καθεστώς.
Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Τραμπ δηλώνει πως "πολύ σύντομα" θα νικήσει το Ιράν

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε πως οι ΗΠΑ συνομίλησαν με μεσολαβητές για τον πόλεμο με το Ιράν και διαβεβαίωσε ότι θα κερδίσουν σύντομα, ενώ τόνισε πως η τιμή των καυσίμων θα μειωθεί σημαντικά μετά τη νίκη αυτή.
Σημαία ΗΠΑ και Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Καμία προγραμματισμένη συνομιλία με ΗΠΑ, διαψεύδει η Τεχεράνη

Το ιρανικό πρακτορείο Irna δήλωσε ότι δεν σχεδιάζονται συνομιλίες με τις ΗΠΑ, παρά τα σχόλια Τραμπ για πιθανή επανέναρξή τους σύντομα. Η ιρανική αντιπροσωπεία στη Νέα Υόρκη δεν θα συναντηθεί με Αμερικανούς αξιωματούχους.