ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 09:33:50
Αγία Σοφία Κωνσταντινούπολης

Τουρκία: Ρώσοι συνελήφθησαν στην Αγία Σοφία διαβάζοντας Βίβλο

Δύο Ρώσοι τουρίστες συνελήφθησαν στη Κωνσταντινούπολη επειδή διάβαζαν δυνατά αποσπάσματα της Βίβλου στην Αγία Σοφία. Εξετάζεται η απέλασή τους, ενώ το ρωσικό προξενείο παρακολουθεί την υπόθεση.

Δύο Ρώσοι τουρίστες συνελήφθησαν στην Κωνσταντινούπολη, έπειτα από καταγγελία ότι διάβαζαν δυνατά αποσπάσματα της Βίβλου μέσα στην Αγία Σοφία. Οι δύο πολίτες μεταφέρθηκαν σε αστυνομικό τμήμα, ενώ οι τουρκικές αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο απέλασής τους.

Η Βικτόρια Σεργκέγεβνα Φιλόνοβα και ο Ιγκόρ Αντρέεβιτς Φιλόνοφ, που βρίσκονταν στην Τουρκία για τουρισμό, εισήλθαν στην Αγία Σοφία και άρχισαν να διαβάζουν δυνατά τη Βίβλο. Η πράξη τους έγινε αντιληπτή από τους άνδρες ασφαλείας του μνημείου, οι οποίοι ειδοποίησαν τις αρχές.

Το ρωσικό προξενείο παρακολουθεί στενά την υπόθεση και βρίσκεται σε επικοινωνία με τις τουρκικές αρχές καθώς και με τους δικηγόρους των δύο κρατουμένων, προκειμένου να διασφαλιστούν τα δικαιώματά τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η υπόθεση εξετάζεται βάσει του άρθρου 216 του τουρκικού Ποινικού Κώδικα, που αφορά την «υποκίνηση μίσους και εχθρότητας ή την προσβολή της κοινής γνώμης». Η σχετική νομοθεσία προβλέπει ποινή φυλάκισης από έξι μήνες έως ένα έτος.

Για αλλοδαπούς, η ποινή μπορεί να συνοδεύεται και από απέλαση, εφόσον κριθεί ότι η πράξη ενδέχεται να προκαλέσει κίνδυνο για τη δημόσια τάξη.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μονή Παναγίας Σουμελά
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίσκεψη προέδρου ΚΕΔΕ και δημάρχων στον Πόντο και Παναγία Σουμελά

Με πρωτοβουλία του Μητροπολίτη Βαρνάβα, ομάδα δημάρχων επισκέφθηκε προσκυνηματικά τον Πόντο 20-24 Αυγούστου, περνώντας από ιστορικές περιοχές όπως Τραπεζούντα και Σαμψούντα και τιμώντας την ελληνική παρουσία.
Αστυνομική κορδέλα εγκλήματος
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υπό κράτηση στη Θεσσαλονίκη ο 29χρονος Τούρκος, αρνείται την έκδοση

Συνεχίζει να κρατείται ο 29χρονος Τούρκος, που συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη με διεθνές ένταλμα για δολοφονία το 2020 στην Κωνσταντινούπολη. Ο ίδιος δεν συναινεί στην έκδοσή του και το θέμα θα κριθεί από το Συμβούλιο Εφετών.
Χανιά αεροφωτογραφία λιμάνι
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δεκαπενταύγουστος στα Χανιά: Η εικόνα της γιορτής στη Δυτική Κρήτη

Ο Δεκαπενταύγουστος στα Χανιά σηματοδοτεί γιορτή και κατάνυξη, καθώς πλήθος κατοίκων και επισκεπτών γεμίζουν ναούς, μοναστήρια και ξωκκλήσια τιμώντας την Παναγιά. Οι εκδηλώσεις και τα πανηγύρια κορυφώνονται σε όλο τον νομό.
Πλοίο φλέγεται στη θάλασσα
ΔΙΕΘΝΗ

Φωτιά σε τουριστικό σκάφος στη Φέτιγιε Τουρκίας χωρίς τραυματίες

Φωτιά ξέσπασε σε τουριστικό σκάφος ανοιχτά της Φέτιγιε, αναγκάζοντας 115 άτομα, ανάμεσά τους και παιδιά, να πηδήξουν στη θάλασσα. Οι αρχές έσβησαν τη φωτιά και διευκρίνισαν πως όλοι μεταφέρθηκαν με ασφάλεια.
Αμερικανικό περιπολικό όχημα
ΔΙΕΘΝΗ

Άνδρας στη Γιούτα συνελήφθη για επίθεση εναντίον μουσουλμάνου λόγω θρησκείας

Στη Γιούτα, συνελήφθη άνδρας που μαχαίρωσε πολλές φορές μουσουλμάνο λόγω θρησκείας. Ο δράστης είχε πρόθεση να σκοτώσει μουσουλμάνους, ενώ το θύμα νοσηλεύεται με σοβαρά τραύματα. Το περιστατικό έγινε σε εμπορικό κέντρο.