ΓΔ: 2700.16 -0.06% Τζίρος: 155.67 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 13:38:36
Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο

Τραμπ: Ελπίζω ο Πούτιν να σταματήσει σύντομα τον πόλεμο στην Ουκρανία

Ο Τραμπ δήλωσε ότι πιστεύει πως ο Πούτιν είναι έτοιμος για συμφωνία τερματισμού του πολέμου στην Ουκρανία, παρά τις ενδείξεις κλιμάκωσης από τη Ρωσία. Πηγές από το Κρεμλίνο τονίζουν ότι ο Πούτιν απορρίπτει τις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι εξακολουθεί να πιστεύει πως ο Ρώσος ομόλογός του, Βλαντίμιρ Πούτιν, είναι έτοιμος να προχωρήσει σε μια συμφωνία για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία, παρά τις συνεχιζόμενες επιθέσεις και τις ενδείξεις ότι η Ρωσία ενδέχεται να κλιμακώσει τις εχθροπραξίες.

«Νομίζω ότι είναι έτοιμος να κάνει μια συμφωνία», ανέφερε ο Τραμπ σε συνέντευξή του στο Fox News, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις συνομιλίες του με τον Πούτιν. Η συνέντευξη μαγνητοσκοπήθηκε χθες και μεταδόθηκε σήμερα, Τετάρτη.

Σύμφωνα με τρεις πηγές προσκείμενες στο Κρεμλίνο που επικαλείται το Reuters, ο Ρώσος πρόεδρος απορρίπτει προς το παρόν τις εκκλήσεις για ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις με το Κίεβο και ενδέχεται να κλιμακώσει περαιτέρω τον πόλεμο, ο οποίος βρίσκεται ήδη στον πέμπτο χρόνο του.

Ο Τραμπ έχει δεσμευθεί ότι θα πετύχει τη σύναψη συμφωνίας για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία την πρώτη ημέρα της δεύτερης θητείας του, τον Ιανουάριο του 2025.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Προετοιμασία για παρατεταμένο πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας ζητούν αξιωματούχοι

Ο επικεφαλής πολιτικής του Πενταγώνου, Έλμπριτζ Κόλμπι, προειδοποίησε ότι ο κόσμος πρέπει να προετοιμαστεί για μακρά σύγκρουση Ρωσίας-Ουκρανίας, τονίζοντας τη διαρκή ανάγκη στήριξης της Ουκρανίας, παρά την επιδίωξη ειρήνης.
Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι: Επιδιώκει συνάντηση με Τραμπ και συνομιλίες με Ρωσία-ΗΠΑ

Ο Ζελένσκι δήλωσε ότι ελπίζει να συναντήσει τον Τραμπ μέσα στον μήνα, ώστε να συζητήσουν πακέτο αντιαεροπορικής άμυνας, την ώρα που η Ουκρανία πλήττεται από ρωσικές επιθέσεις και έχει έλλειψη σχετικών αποθεμάτων.
Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Ο πόλεμος με το Ιράν δεν επηρεάζει σοβαρά τις ΗΠΑ

Ο Τραμπ υποβάθμισε χθες τον αντίκτυπο του πολέμου στο Ιράν για τις ΗΠΑ, λέγοντας πως πρόκειται για «στρατιωτική σύγκρουση», όχι πόλεμο. Η κυβέρνηση ανησυχεί για την επίδραση των ακριβών καυσίμων στη Ρεπουμπλικανική ψήφο.
Ντόναλντ Τραμπ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Οι νέες επιχειρήσεις στο Ιράν δεν θα διαρκέσουν

Ο Τραμπ ανακοίνωσε πως οι αμερικανικές επιχειρήσεις στο Ιράν δεν θα διαρκέσουν πολύ, ενώ υποστήριξε ότι οι ΗΠΑ κατέστρεψαν ιρανικά όπλα και ότι είναι έτοιμοι για νέα πλήγματα αν χρειαστεί, μετά από έντονη ανταλλαγή πυρών.
Ντόναλντ Τραμπ και Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Το Ιράν θα καταστραφεί πλήρως αν ανταποδώσει, προειδοποιεί στις ΗΠΑ

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε στο Fox News πως έδωσε πολλές ευκαιρίες στο Ιράν και θεωρεί ότι μια συμφωνία μαζί του «δεν αξίζει τίποτα». Προειδοποίησε ότι το Ιράν θα αφανιστεί αν προβεί σε αντίποινα για τις πρόσφατες επιθέσεις.