ΓΔ: 2611.77 1.64% Τζίρος: 295.79 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Σεισμογράφος γραφήματος
Φωτο: Shutterstock

Πάνω από 4.700 νεκροί στη Βενεζουέλα από τους ισχυρούς σεισμούς του Ιουνίου

Πάνω από 4.700 ανέρχονται πλέον οι νεκροί από τους δύο ισχυρούς σεισμούς στη Βενεζουέλα, σύμφωνα με τον πρόεδρο του κοινοβουλίου. Τουλάχιστον 16.740 τραυματίες και σχεδόν 18.000 άστεγοι καταγράφονται.

Ξεπέρασαν τους 4.700 νεκρούς οι απώλειες από τους δύο ισχυρούς σεισμούς που συγκλόνισαν τη Βενεζουέλα στις 24 Ιουνίου, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό που έδωσε στη δημοσιότητα ο πρόεδρος του κοινοβουλίου, Χόρχε Ροδρίγκες.

Όπως ανακοινώθηκε, τουλάχιστον 4.734 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, 16.740 τραυματίστηκαν, ενώ 17.907 πολίτες έχουν μείνει άστεγοι. Ο προηγούμενος επίσημος απολογισμός έκανε λόγο για 4.561 νεκρούς, γεγονός που δείχνει τη ραγδαία αύξηση των θυμάτων καθώς συνεχίζονται οι επιχειρήσεις διάσωσης.

Οι αρχές αποφεύγουν να αναφέρουν αριθμό αγνοουμένων. Ωστόσο, τα πρώτα 24ωρα μετά τους φονικούς σεισμούς, ο ΟΗΕ εκτιμούσε ότι οι αγνοούμενοι ενδέχεται να φθάνουν τις 50.000, γεγονός που προκαλεί έντονη ανησυχία για την πραγματική έκταση της τραγωδίας.

Οι σεισμοί, μεγέθους 7,2 και 7,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκαν με διαφορά μόλις 39 δευτερολέπτων και προκάλεσαν τεράστιες καταστροφές στη βόρεια Βενεζουέλα, στην πρωτεύουσα Καράκας και τα περίχωρά της. Ιδιαίτερα πληγείσα είναι η πολιτεία Λα Γουάιρα, όπου χιλιάδες σεισμοπαθείς παραμένουν σε αυτοσχέδιους καταυλισμούς, αναμένοντας ανθρωπιστική βοήθεια.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κατεστραμμένο κτήριο σεισμός
ΔΙΕΘΝΗ

Τουλάχιστον 920 οι νεκροί από τον σεισμό στη Βενεζουέλα

Σε τουλάχιστον 920 ανέρχονται οι νεκροί από τους ισχυρούς σεισμούς κοντά στο Καράκας, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Βουλής Χόρχε Ροδρίγκες. Εκατοντάδες αγνοούνται, ενώ η πολιτεία Λα Γουάιρα παραμένει σε στρατιωτικό κλοιό.
Ντέλσι Ροντρίγκες Βενεζουέλα
ΔΙΕΘΝΗ

Βενεζουέλα: Στους 589 οι νεκροί από τον σεισμό, σύμφωνα με νέο απολογισμό

Στους 589 ανέρχονται πλέον οι νεκροί από τον διπλό σεισμό στη Βενεζουέλα, σύμφωνα με την υπηρεσιακή πρόεδρο Ντέλσι Ροδρίγκες, ενώ οι τραυματίες φτάνουν τους 2.980. Προηγουμένως είχαν αναφερθεί 235 θύματα.
Κατεστραμμένο κτήριο σεισμός
ΔΙΕΘΝΗ

Βενεζουέλα: 5.278 νεκροί από σεισμούς, νέος προσωρινός απολογισμός

Στους 5.278 ανέρχονται οι νεκροί από τον διπλό σεισμό της 24ης Ιουνίου στη Βενεζουέλα, σύμφωνα με νέο προσωρινό απολογισμό. Οι δονήσεις 7,2 και 7,5 Ρίχτερ προκάλεσαν μεγάλες καταστροφές, κυρίως στη Λα Γουάιρα.
Καταγραφή σεισμού όργανο
ΔΙΕΘΝΗ

Περού: Κήρυξη έκτακτης ανάγκης μετά τον ισχυρό σεισμό

Η κυβέρνηση του Περού κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε κεντρική περιοχή των Άνδεων, μετά τον σεισμό των 5,1 Ρίχτερ που προκάλεσε τουλάχιστον έξι θανάτους και εκτεταμένες ζημιές, για την προστασία των πληγέντων πολιτών.