ΓΔ: 2569.75 -0.08% Τζίρος: 396.30 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Κατεστραμμένο κτίριο σεισμού Μαρόκο

Βενεζουέλα: Πάνω από 4.100 νεκροί από τον σεισμό, αναφέρει νέος απολογισμός

Οι νεκροί από τους δύο ισχυρούς σεισμούς στη Βενεζουέλα ξεπέρασαν τους 4.000, ενώ οι τραυματίες φτάνουν τους 16.740, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Βουλής. Υπάρχουν φόβοι για περαιτέρω αύξηση των θυμάτων.

Περισσότεροι από 4.000 νεκροί έχουν καταγραφεί στη Βενεζουέλα μετά τους δύο ισχυρούς σεισμούς μεγέθους 7,2 και 7,5 βαθμών που έπληξαν τη χώρα στις 24 Ιουνίου, σύμφωνα με τον νεότερο απολογισμό που ανακοίνωσε ο πρόεδρος του κοινοβουλίου Χόρχε Ροδρίγκες.

Σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία, τουλάχιστον 4.118 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 16.740 έχουν τραυματιστεί. Οι αρχές εκφράζουν φόβους ότι ο αριθμός των θυμάτων θα αυξηθεί περαιτέρω, καθώς χιλιάδες πολίτες εξακολουθούν να αγνοούνται.

Ο προηγούμενος επίσημος απολογισμός, που δόθηκε στη δημοσιότητα την Πέμπτη, έκανε λόγο για 3.889 θανάτους, γεγονός που υπογραμμίζει τη ραγδαία επιδείνωση της κατάστασης.

Καθώς οι ελπίδες για την ανεύρεση επιζώντων μειώνονται, εκατοντάδες οικογένειες συνεχίζουν να αναζητούν στα ερείπια τα σώματα των συγγενών τους, προσπαθώντας να αντιμετωπίσουν τις τραγικές συνέπειες της καταστροφής.

Ο ΟΗΕ απηύθυνε έκκληση για συγκέντρωση δωρεών προκειμένου να παρασχεθεί βοήθεια σε περίπου 1,3 εκατομμύρια σεισμοπαθείς. Παράλληλα, το Καράκας ζητεί την αποδέσμευση πόρων της Βενεζουέλας που έχουν παγώσει λόγω των οικονομικών κυρώσεων.

Το έργο της ανοικοδόμησης αναμένεται να είναι ιδιαίτερα απαιτητικό στο βόρειο τμήμα της χώρας, όπου σημειώθηκαν οι μεγαλύτερες καταστροφές. Εκατοντάδες κτίρια έχουν καταρρεύσει ή έχουν χαρακτηριστεί «μη κατοικήσιμα», καθιστώντας την αποκατάσταση κρίσιμη προτεραιότητα για τις αρχές.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κατεστραμμένο κτήριο σεισμός
ΔΙΕΘΝΗ

Ιαπωνία: 13 νεκροί από σεισμό, έρευνες σε ερείπια εμπορικού κέντρου

Στην Ιαπωνία, διασώστες ψάχνουν για αγνοούμενους σε ερείπια εμπορικού κέντρου κοντά στην Κουμαμότο, μετά τον σεισμό 7,1 Ρίχτερ που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 13 άτομα και προκάλεσε έκρηξη από διαρροή αερίου.
Καταγραφή σεισμού όργανο
ΔΙΕΘΝΗ

Περού: Κήρυξη έκτακτης ανάγκης μετά τον ισχυρό σεισμό

Η κυβέρνηση του Περού κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε κεντρική περιοχή των Άνδεων, μετά τον σεισμό των 5,1 Ρίχτερ που προκάλεσε τουλάχιστον έξι θανάτους και εκτεταμένες ζημιές, για την προστασία των πληγέντων πολιτών.
Σεισμογράφος γραφήματος
ΔΙΕΘΝΗ

Πάνω από 4.700 νεκροί στη Βενεζουέλα από τους ισχυρούς σεισμούς του Ιουνίου

Πάνω από 4.700 ανέρχονται πλέον οι νεκροί από τους δύο ισχυρούς σεισμούς στη Βενεζουέλα, σύμφωνα με τον πρόεδρο του κοινοβουλίου. Τουλάχιστον 16.740 τραυματίες και σχεδόν 18.000 άστεγοι καταγράφονται.