ΓΔ: 2636.54 -1.24% Τζίρος: 502.26 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Έντι Ράμα ομιλία

Ράμα: Υπερασπίζεται τα 4 εκατ. ευρώ για τη συναυλία του Κάνιε Γουέστ

Ο Έντι Ράμα υπερασπίστηκε τη δαπάνη 4 εκατ. ευρώ για τη συναυλία του Κάνιε Γουέστ στα Τίρανα, παρά τις αντιδράσεις, υποστηρίζοντας ότι στόχος ήταν να προστατευτεί η εικόνα της Αλβανίας μετά από ήδη πολλά εισιτήρια που είχαν πουληθεί.

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα, υπερασπίστηκε την απόφαση της κυβέρνησής του να διαθέσει 4 εκατομμύρια ευρώ για τη διοργάνωση συναυλίας του αμερικανού ράπερ Κάνιε Γουέστ στα Τίρανα. Η τοποθέτηση του Ράμα ήρθε σε μια προσπάθεια να κατευνάσει τις έντονες αντιδράσεις που έχουν προκληθεί, εν μέσω διαδηλώσεων με αίτημα την παραίτησή του.

Οι συναυλίες του Κάνιε Γουέστ, γνωστού και ως Ye, έχουν απαγορευτεί φέτος το καλοκαίρι σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες. Η απαγόρευση ήρθε μετά τον σάλο που προκάλεσαν δημόσια σχόλιά του με εγκωμιαστικές αναφορές στον Αδόλφο Χίτλερ και τη χρήση ναζιστικών συμβόλων στον ιστότοπό του.

Η συναυλία του Σαββάτου θα πραγματοποιηθεί σε στάδιο λίγο έξω από τα Τίρανα, το οποίο κατασκευάστηκε ειδικά για την εκδήλωση. «Διαθέσαμε 4 εκατομμύρια ευρώ την τελευταία στιγμή ώστε να αποφευχθεί ο διασυρμός της Αλβανίας στα μάτια σχεδόν 25.000 επισκεπτών από 80 χώρες, οι οποίοι είχαν ήδη αγοράσει εισιτήρια για να δουν τον Κάνιε Γουέστ, ενώ πολλοί άλλοι ανησυχούσαν για το ενδεχόμενο ακύρωσης της συναυλίας», ανέφερε ο Ράμα σε ανάρτησή του στο Facebook.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό της Αλβανίας, η εκδήλωση αναμένεται να αποφέρει έσοδα τουλάχιστον 100 εκατομμυρίων ευρώ για τη χώρα, χάρη στην αυξημένη τουριστική κίνηση και τις κρατήσεις καταλυμάτων την περίοδο της συναυλίας.

Ωστόσο, η ανάρτηση του Ράμα στο Facebook προκάλεσε πλήθος αρνητικών σχολίων. «Η Αλβανία διασύρεται όταν υποδέχεται έναν τραγουδιστή ο οποίος θαυμάζει τον Χίτλερ», έγραψε ένας χρήστης, ενώ άλλος σχολίασε: «Ντροπή, όχι με τα λεφτά μου».

Διαδηλώσεις και πολιτική ένταση στα Τίρανα

Από τα τέλη Μαΐου, στα Τίρανα πραγματοποιούνται σχεδόν καθημερινά διαδηλώσεις κατά του σχεδίου ανέγερσης πολυτελούς τουριστικού συγκροτήματος. Το έργο συνδέεται με την κόρη του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, Ιβάνκα, και τον σύζυγό της Τζάρεντ Κούσνερ.

Οι διαδηλωτές καταγγέλλουν διαφθορά στους κόλπους της αλβανικής κυβέρνησης και ζητούν την παραίτηση του πρωθυπουργού Ράμα, υποστηρίζοντας ότι το έργο απειλεί προστατευόμενη περιοχή στη νοτιοδυτική Αλβανία.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Έντι Ράμα ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ράμα: Καμία ανησυχία για το επενδυτικό σχέδιο Κούσνερ-Τραμπ στην Αλβανία

Ο Αλβανός πρωθυπουργός Εντι Ράμα διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για το τουριστικό πρότζεκτ της οικογένειας Τραμπ, καθώς δεν έχει κατατεθεί κανένα σχέδιο προς έγκριση, ζητώντας περισσότερη προσοχή από τα διεθνή ΜΜΕ.
Εφαρμογή TikTok κινητό
ΔΙΕΘΝΗ

Αλβανία: Η κυβέρνηση άρει προσωρινά την απαγόρευση του TikTok

Η αλβανική κυβέρνηση ήρε την απαγόρευση του TikTok, που είχε επιβληθεί πριν 11 μήνες μετά τον θάνατο εφήβου, σύμφωνα με έγγραφο του υπουργικού συμβουλίου και επιβεβαίωση από το γραφείο του πρωθυπουργού.
Κυριάκος Μητσοτάκης βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο πρωθυπουργός θα παραστεί τη Δευτέρα στον αγιασμό της νέας Βουλής

Αύριο ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα παραστεί στον αγιασμό της Βουλής, θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Λιθουανίας στο Μαξίμου και το απόγευμα θα μιλήσει στην εκδήλωση για τα 52 χρόνια της Νέας Δημοκρατίας.
Πανοραμική θέα Μαδρίτης
ΔΙΕΘΝΗ

Ισπανία: Διαδηλώσεις μετά το «όχι» στα μέτρα για το στεγαστικό

Χιλιάδες πολίτες διαδήλωσαν σε ισπανικές πόλεις για το στεγαστικό, μετά την απόρριψη κυβερνητικών μέτρων. Στη Μαδρίτη, πορείες και συγκέντρωση ακτιβιστών έδωσαν μήνυμα λαϊκής κινητοποίησης και ζήτησαν γενική απεργία.
Αλεξάνδρα Σδούκου πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σδούκου: Η επιστολή Μητσοτάκη νέα πρωτοβουλία, υπεύθυνη απάντηση ζητά

Η Αλεξάνδρα Σδούκου τόνισε στο OPEN ότι η κυβέρνηση αναλαμβάνει εθνικές και ευρωπαϊκές πρωτοβουλίες για την ενεργειακή κρίση, απάντησε στην κριτική της αντιπολίτευσης και τόνισε τη σημασία της δημοσιονομικής ευελιξίας.