ΓΔ: 2636.54 -1.24% Τζίρος: 502.26 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Δεξαμενόπλοιο στη θάλασσα

Κίνδυνος έκρηξης σε δεξαμενόπλοιο LNG του Κατάρ μετά από επίθεση στο Ορμούζ

Σοβαρός κίνδυνος έκρηξης υπάρχει στο καταρινό δεξαμενόπλοιο Al Rekayyat έπειτα από επίθεση με βλήμα, καθώς το μηχανοστάσιο έχει τυλιχθεί στις φλόγες. Το πλήρωμα εξέπεμψε SOS μετά το χτύπημα στο Στενό του Ορμούζ.

Σοβαρός κίνδυνος έκρηξης απειλεί το δεξαμενόπλοιο μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου του Κατάρ Al Rekayyat, καθώς το μηχανοστάσιό του έχει τυλιχθεί στις φλόγες, σύμφωνα με πηγή που μίλησε στο Reuters. Το περιστατικό σημειώθηκε έπειτα από επίθεση με βλήμα που δέχθηκε το πλοίο.

Το Al Rekayyat και ένα δεξαμενόπλοιο αργού πετρελαίου υπό σημαία Σαουδικής Αραβίας υπέστησαν ζημιές κοντά στο Στενό του Ορμούζ. Η επίθεση αποδίδεται στους Φρουρούς της Επανάστασης του Ιράν, οι οποίοι εκτόξευσαν πυραύλους κατά πλοίων που διέρχονταν από τη στρατηγικής σημασίας θαλάσσια δίοδο.

Το καταριανό δεξαμενόπλοιο ήταν πλήρως φορτωμένο με υγροποιημένο φυσικό αέριο και, σύμφωνα με την ίδια πηγή, εξέπεμψε σήματα κινδύνου ζητώντας άμεση βοήθεια, αφού χτυπήθηκε στην αριστερή πλευρά του.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στενό του Ορμούζ πλοία
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Ο ανώτατος ηγέτης εγκρίνει την νέα πρόταση για τα Στενά του Ορμούζ

Ο Ιρανός πρόεδρος Πεζεσκιάν τόνισε ότι το σχέδιο για άνοιγμα των Στενών του Ορμούζ σε μία εβδομάδα έγινε με τη σύμφωνη γνώμη του ανώτατου ηγέτη και θα υλοποιηθεί αν οι ΗΠΑ συμφωνήσουν και τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους.
Πλοίο φλέγεται στη θάλασσα
ΔΙΕΘΝΗ

Εκρήξεις κοντά στο νησί Χαργκ, πληροφορίες για επίθεση σε δεξαμενόπλοιο

Εκρήξεις αναφέρθηκαν κοντά στο νησί Χαργκ, όπου ο κυριότερος ιρανικός τερματικός πετρελαίου, με ανεπιβεβαίωτες πηγές να μιλούν για χτύπημα ιρανικού δεξαμενόπλοιου από αμερικανικές δυνάμεις. Δεν εντοπίστηκε καπνός στην περιοχή.
Στενό του Ορμούζ πλοία
ΔΙΕΘΝΗ

Τα ΗΑΕ καταδικάζουν την επίθεση του Ιράν σε δύο πλοία στον Ορμούζ

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα καταδίκασαν έντονα την επίθεση του Ιράν σε δύο πλοία που σχετίζονται με την ADNOC, ενώ διέσχιζαν το στενό του Ορμούζ, χωρίς να υπάρξουν τραυματισμοί, σύμφωνα με το ΥΠΕΞ και το πρακτορείο WAM.
Αντώνι Αλμπανέζι πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Αλμπανέζι: Χαιρετίζει το άνοιγμα Ορμούζ, αν και προβληματίζεται

Ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας, Άντονι Αλμπανέζι, χαρακτήρισε θετική την ανακοίνωση του Ιράν για το άνοιγμα των Στενών του Ορμούζ, αλλά τόνισε πως η κατάσταση παραμένει εύθραυστη, ενώ υπάρχουν μακροχρόνιες επιπτώσεις στην ενέργεια.
Δεξαμενόπλοιο στο Ορμούζ
ΔΙΕΘΝΗ

Το Ιράν απειλεί με πλήρες κλείσιμο του Στενού του Χορμούζ

Το Ιράν απειλεί με πλήρες κλείσιμο του Στενού του Χορμούζ αν οι ΗΠΑ πλήξουν ιρανικές ενεργειακές εγκαταστάσεις. Οι Φρουροί της Επανάστασης προειδοποιούν επίσης για πλήρη καταστροφή αμερικανικών συμφερόντων στην περιοχή.
Σημαία του Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Συνελήφθη ξένο τάνκερ για παράνομη μεταφορά καυσίμων στον Κόλπο

Οι ιρανικές αρχές συνέλαβαν ξένο πετρελαιοφόρο κοντά στο νησί Κεσμ, στον Περσικό Κόλπο, για μεταφορά 4 εκατομμυρίων λίτρων λαθραίου καυσίμου. Συνελήφθησαν 16 αλλοδαποί μέλη πληρώματος και κατηγορούνται για ποινικά αδικήματα.