ΓΔ: 2456.16 -2.02% Τζίρος: 414.57 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Σύγκρουση Ρωσίας Ουκρανίας

Ουκρανία: Νέες φονικές επιθέσεις με 15 νεκρούς σε δύο μέτωπα

Τουλάχιστον πέντε νεκροί στην Ουκρανία και δέκα στη Ρωσία και ελεγχόμενα από τη Μόσχα εδάφη μετά από αλληλεπίθεση Μόσχας-Κιέβου. Τα χτυπήματα έγιναν μία ημέρα μετά τη φονική ρωσική επίθεση με drones και πυραύλους στο Κίεβο.

Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε πλήγματα της Μόσχας στην Ουκρανία, ενώ επιθέσεις του Κιέβου στη Ρωσία και σε κατεχόμενα εδάφη προκάλεσαν τον θάνατο δέκα ανθρώπων, σύμφωνα με ανακοινώσεις των αρχών των δύο χωρών.

Οι νέες ανταλλαγές πυρών σημειώθηκαν μία ημέρα μετά τη μαζική ρωσική επίθεση με μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πυραύλους στην ουκρανική πρωτεύουσα, που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο τουλάχιστον 30 ανθρώπων και τον τραυματισμό περίπου 100, όπως ανέφεραν οι ουκρανικές αρχές.

Σύμφωνα με τον διορισμένο από τη Μόσχα κυβερνήτη Γεβγκένι Μπαλίτσκι, πλήγμα του Κιέβου σε αγορά του Τοκμάκ, στην περιφέρεια της Ζαπορίζια που βρίσκεται υπό ρωσικό έλεγχο, προκάλεσε τον θάνατο τουλάχιστον πέντε ανθρώπων και τον τραυματισμό 18. Ο ίδιος είχε δηλώσει νωρίτερα ότι νυχτερινά ουκρανικά πλήγματα είχαν στοιχίσει τη ζωή σε τρεις ανθρώπους στην ίδια περιοχή.

Ουκρανικά πλήγματα τη νύχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή προκάλεσαν επίσης τον θάνατο δύο ανθρώπων στις ρωσικές περιφέρειες του Μπέλγκοροντ και του Μπριάνσκ, κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία.

Το Κίεβο έχει εντείνει τις επιθέσεις του κατά της Ρωσίας και των κατεχόμενων εδαφών, τις οποίες χαρακτηρίζει ως αντίποινα για τους συνεχιζόμενους ρωσικούς βομβαρδισμούς που διαρκούν από την έναρξη της εισβολής τον Φεβρουάριο του 2022.

Απώλειες και καταστροφές σε ουκρανικό έδαφος

Ρωσικά νυχτερινά πλήγματα στην περιφέρεια Σούμι, στη βόρεια Ουκρανία, στοίχισαν τη ζωή σε τέσσερις ανθρώπους στο Ρόμνι, όπου ξέσπασε πυρκαγιά σε πολυκατοικία, όπως δήλωσε μέσω Telegram ο επικεφαλής της περιφερειακής στρατιωτικής διοίκησης Όλεχ Χριχόροφ.

«Δύο γυναίκες, ένας ηλικιωμένος άνδρας και ένα παιδί –ένα κορίτσι που δεν ήταν ούτε δύο ετών— σκοτώθηκαν» και τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν, ανέφερε ο ίδιος.

Ένας ακόμη άνθρωπος έχασε τη ζωή του και πέντε τραυματίστηκαν από χθες βράδυ έως σήμερα στο Κρίβι Ριχ, στην ανατολική Ουκρανία, σύμφωνα με τον Ολεξάντρ Χάνζα, κυβερνήτη της περιφέρειας Ντνιπροπετρόφσκ.

Οι ουκρανικές υπηρεσίες διάσωσης ανέφεραν ότι 13 άνθρωποι τραυματίστηκαν σε ρωσικά πλήγματα στην ίδια περιφέρεια, τα οποία είχαν στόχο εργοστάσιο, εκπαιδευτικά ιδρύματα, κατοικίες και πρατήρια καυσίμων.

Μετά τα μαζικά πλήγματα στη διάρκεια της νύχτας της Τετάρτης προς Πέμπτη, το Κίεβο δεσμεύτηκε να ανταπαντήσει στη Μόσχα, η οποία από την πλευρά της ανακοίνωσε ότι θα συνεχίσει τις επιθέσεις.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Επίθεση στο Κίεβο
ΔΙΕΘΝΗ

Επτά νεκροί και πολλοί τραυματίες από επιθέσεις σε Ουκρανία-Ρωσία

Τουλάχιστον επτά νεκροί και δεκατρείς τραυματίες καταγράφονται από επιθέσεις σε Ουκρανία και Ρωσία. Ρωσικός πύραυλος στην Οδησσό προκάλεσε δύο θανάτους και οκτώ τραυματισμούς, ενώ ζημιές υπέστησαν πολυκατοικίες και υποδομές.
Κατεστραμμένο κτίριο Ουκρανία
ΔΙΕΘΝΗ

Τέσσερις νεκροί από ρωσικά πλήγματα στην Ουκρανία, δύο στη Ρωσία από επιθέσεις

Τουλάχιστον τέσσερις νεκροί από ρωσικά πλήγματα στην Ουκρανία, σύμφωνα με τοπικές αρχές. Τρεις σκοτώθηκαν στο Ντνίπρο και δέκα τραυματίστηκαν, μεταξύ τους δύο κορίτσια. Η Ρωσία ανακοίνωσε δύο νεκρούς από ουκρανικές επιθέσεις.
Έκρηξη στην Ουκρανία
ΔΙΕΘΝΗ

Επτά νεκροί από επιθέσεις σε Ουκρανία και Ρωσία

Τρεις νεκροί και 19 τραυματίες από ρωσικό πλήγμα στο Πάβλογκραντ, ενώ τέσσερις σκοτώθηκαν σε ουκρανικές επιθέσεις σε Ρωσία και Κριμαία. Μεταξύ των τραυματιών στην Ουκρανία βρίσκεται και ένα παιδί δύο ετών.
Επίθεση στο Κίεβο
ΔΙΕΘΝΗ

Δέκα νεκροί και πολλοί τραυματίες σε επιθέσεις σε Ουκρανία-Ρωσία

Τουλάχιστον δέκα νεκροί και περίπου είκοσι τραυματίες σημειώθηκαν από επιθέσεις σε Ουκρανία και Ρωσία. Ρωσικός πύραυλος στην Οδησσό σκότωσε δύο ανθρώπους και τραυμάτισε οκτώ, ανάμεσά τους δύο παιδιά.
Σύγκρουση Ρωσίας Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσικά πλήγματα στην Οδησσό: 2 νεκροί, 8 τραυματίες στην Ουκρανία

Ρωσική πυραυλική επίθεση στην Οδησσό προκάλεσε το θάνατο δύο ατόμων και τον τραυματισμό άλλων οκτώ, ανάμεσά τους δύο παιδιά. Ζημιές υπέστησαν πολυκατοικίες, σχολείο, χώρος λατρείας και πολιτικές υποδομές.