ΓΔ: 2500.79 2.08% Τζίρος: 376.12 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Στάδιο ποδοσφαίρου γεμάτο
Φώτο: Shutterstock

Μουντιάλ 2026: Ο πρόεδρος Αυστρίας ζητά να δουν τα παιδιά τον αγώνα

Ο Αυστριακός πρόεδρος Αλεξάντερ Φαν ντερ Μπέλεν ζήτησε από τους γονείς να επιτρέψουν στα παιδιά τους να ξενυχτήσουν για να παρακολουθήσουν τον κρίσιμο αγώνα της Αυστρίας με την Ισπανία στη «Φάση των 32» του Μουντιάλ την Πέμπτη.

Ο πρόεδρος της Αυστρίας Αλεξάντερ Φαν ντερ Μπέλεν απηύθυνε μια ασυνήθιστη έκκληση ενόψει του αγώνα της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου της χώρας στη «Φάση των 32» του Μουντιάλ, καλώντας τους γονείς να επιτρέψουν στα παιδιά τους να μείνουν ξύπνια λίγο περισσότερο.

Η αναμέτρηση της Αυστρίας με την πρωταθλήτρια Ευρώπης Ισπανία θα διεξαχθεί στο Λος Άντζελες των Ηνωμένων Πολιτειών, με ώρα έναρξης τις 9 το βράδυ της Πέμπτης (ώρα Αυστρίας, 10 μ.μ. στην Ελλάδα). Πρόκειται για την πρώτη συμμετοχή της αυστριακής ομάδας σε νοκ άουτ φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου από το 1954.

«Αγαπητοί γονείς», ανέφερε ο 82χρονος πρόεδρος σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα που ανήρτησε στη σελίδα του στο Facebook, προσθέτοντας: «Αφήστε τα να μείνουν ξύπνια λίγο παραπάνω την Πέμπτη».

Αναγνωρίζοντας ότι «το να βλέπουν τηλεόραση μέχρι αργά το βράδυ δεν είναι καλό», ο Αλεξάντερ Φαν ντερ Μπέλεν κάλεσε τους γονείς να κάνουν μια εξαίρεση, ώστε «όσα παιδιά θέλουν να μπορέσουν να υποστηρίξουν την εθνική μας ομάδα στη διάρκεια του αγώνα».

«Τέτοιες αναμνήσεις τις κουβαλάς μαζί σου για όλη σου τη ζωή. Κι επιπλέον, διανύουμε τις τελευταίες ημέρες πριν από τις σχολικές διακοπές», κατέληξε ο πρόεδρος της Αυστρίας, δίνοντας έναν τόνο ενότητας και υπερηφάνειας ενόψει της μεγάλης αναμέτρησης.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τζάνι Ινφαντίνο, Ντόναλντ Τραμπ
BUSINESS LIFE

Υπό πίεση ο πρόεδρος της FIFA Τζάνι Ινφαντίνο, αλλά παραμένει ισχυρός

Η υπόθεση Μπαλογκούν, η παρέμβαση Τραμπ και οι καταγγελίες για πολιτικές παρεμβάσεις επαναφέρουν τη FIFA στο επίκεντρο, με τον Τζάνι Ινφαντίνο να δέχεται σφοδρή κριτική αλλά να διατηρεί ισχυρή στήριξη.
Έερλινγκ Χάαλαντ
ΔΙΕΘΝΗ

Πώς η Ντόρτμουντ έγινε η κορυφαία «μηχανή» παραγωγής ποδοσφαιρικών αστέρων

Η Ντόρτμουντ έχει μετατρέψει την ανάπτυξη νεαρών παικτών σε επιχειρηματικό μοντέλο, ξεπερνώντας το 1 δισ. ευρώ σε πωλήσεις με μεταγραφές όπως των Ντεμπελέ, Χάαλαντ και Μπέλιγχαμ.
Ζυγαριά δικαιοσύνης ξύλινη σφύρα
ΔΙΕΘΝΗ

Αυστρία: Δικαίωση μουσουλμάνων για απαγόρευση μπουρκίνι σε ξενοδοχείο

Δύο μουσουλμάνες δικαιώθηκαν στη δικαιοσύνη, αφού ξενοδοχείο στην Αυστρία τους απαγόρευσε το μπουρκίνι. Το δικαστήριο έκρινε πως η απαγόρευση ήταν διακριτική, ενώ το ξενοδοχείο είχε ήδη τιμωρηθεί με πρόστιμο 100 ευρώ.
Σημαίες Γαλλίας πλήθος
ΔΙΕΘΝΗ

Διπλωματική ένταση μεταξύ Γαλλίας και Παραγουάης μετά τον αγώνα στο Μουντιάλ

Διπλωματική κρίση μεταξύ Γαλλίας και Παραγουάης προκάλεσαν ρατσιστικές δηλώσεις Παραγουανής γερουσιαστή κατά του Κιλιάν Μπαπέ, μετά το ματς του Μουντιάλ 2026. Στήριξη στον παίκτη από Μακρόν και τη γαλλική προεδρία.
Σφυρί δικαιοσύνης Ευρώπη
ΔΙΕΘΝΗ

Αυστριακός με σκλήρυνση προσφεύγει κατά της χώρας του για το κλίμα

Ο Αυστριακός Μεξ Μίλνερ, με σκλήρυνση κατά πλάκας, προσέφυγε στο ΕΔΑΔ κατά της χώρας του για παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων λόγω αδράνειας στο κλίμα, μετά το σοβαρό κύμα καύσωνα που έπληξε την Ευρώπη.
Ποδόσφαιρο γκολ δίχτυ
ΔΙΕΘΝΗ

Μουντιάλ 2026: Ρεκόρ για το πιο καθυστερημένο γκολ από τον Τίλεμανς

Το ρεκόρ για το πιο αργοπορημένο γκολ σε Μουντιάλ καταρρίφθηκε από το πέναλτι του Γιούρι Τίλεμανς στην παράταση, ολοκληρώνοντας την ανατροπή του Βελγίου απέναντι στη Σενεγάλη, που προηγήθηκε 2-0 ως το 85ο λεπτό.