ΓΔ: 2500.79 2.08% Τζίρος: 376.12 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Ντόναλντ Τραμπ κοντινό

ΗΠΑ: Το Ανώτατο Δικαστήριο δεν εξέτασε την καταδίκη Τραμπ για Κάρολ

Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ απέρριψε την προσφυγή του Ντόναλντ Τραμπ ενάντια στην απόφαση που τον υποχρεώνει να καταβάλει 5 εκατ. δολάρια στην Ε.Τζιν Κάρολ, η οποία τον είχε κατηγορήσει για σεξουαλική κακοποίηση και δυσφήμιση.

Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ απέρριψε την προσφυγή του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ κατά της καταδίκης του από αστικά δικαστήρια, που τον υποχρέωναν να καταβάλει αποζημίωση 5 εκατ. δολαρίων στη συγγραφέα Ε.Τζιν Κάρολ. Η συγγραφέας είχε κατηγορήσει τον Τραμπ για σεξουαλική κακοποίηση και δυσφήμιση, μετά τις δηλώσεις του όταν αποκάλυψε δημόσια την υπόθεση.

Οι δικαστές του Ανωτάτου Δικαστηρίου δεν αιτιολόγησαν την απόφασή τους να μην εξετάσουν την υπόθεση, αφήνοντας έτσι σε ισχύ την προηγούμενη καταδίκη.

Στις 9 Μαΐου 2023, το ομοσπονδιακό αστικό δικαστήριο του Μανχάταν είχε αποφανθεί ότι ο νυν πρόεδρος των ΗΠΑ «επιτέθηκε σεξουαλικά» στην πρώην αρθρογράφο γυναικείου περιοδικού, στα δοκιμαστήρια πολυκαταστήματος της Νέας Υόρκης το 1996.

Η Κάρολ, σήμερα 82 ετών, είχε περιγράψει την υπόθεση σε βιβλίο της που κυκλοφόρησε το 2019. Ο Τραμπ αντέδρασε χαρακτηρίζοντάς την «τρελή» και κάνοντας λόγο για «στημένη υπόθεση», υποστηρίζοντας παράλληλα ότι η Κάρολ «δεν είναι ο τύπος του».

Το δικαστήριο επιδίκασε αποζημίωση 2 εκατ. δολαρίων για τη σεξουαλική επίθεση και 3 εκατ. δολαρίων για δυσφημιστικά σχόλια που έκανε το 2022. Τον Δεκέμβριο του 2024, το Εφετείο επικύρωσε την απόφαση.

Σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Truth Social, ο Τραμπ χαρακτήρισε «απροσδόκητη» την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου και δήλωσε ότι «θα συνεχίσει τη μάχη» του στον «δικαστικό πόλεμο» που διεξάγεται εναντίον του.

Η δικηγόρος της Ε.Τζιν Κάρολ, Ρομπέρτα Κάπλαν, ανέφερε ότι το Ανώτατο Δικαστήριο επικύρωσε «μια και καλή την ομόφωνη απόφαση των ενόρκων, σύμφωνα με τους οποίους ο πρόεδρος Ντόναλντ Τζ. Τραμπ επιτέθηκε σεξουαλικά και δυσφήμισε» την πελάτισσά της. Όπως πρόσθεσε, «η σημερινή απόφαση βάζει τέλος στην επιδίωξή του να αποφύγει την ευθύνη των πράξεών του».

Παράλληλα, άλλο αστικό δικαστήριο είχε καταδικάσει τον Τραμπ να καταβάλει 83,3 εκατ. δολάρια στην Κάρολ για δυσφήμιση, απόφαση που επίσης επικυρώθηκε από Εφετείο.

Οι εισαγγελείς του υπουργείου Δικαιοσύνης της κυβέρνησης Τραμπ ξεκίνησαν τον Μάιο έρευνα σε βάρος της Κάρολ, προκειμένου να διαπιστώσουν αν ψευδώς κατέθεσε ότι δεν έλαβε οικονομική βοήθεια από τρίτους. Σύμφωνα με το CNN, αργότερα αποκαλύφθηκε ότι ο δισεκατομμυριούχος Ριντ Χόφμαν είχε καλύψει μέρος των δικαστικών εξόδων της.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ντόναλντ Τραμπ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Τραμπ πλήρωσε 5,6 εκατ. δολάρια στην Ε. Τζιν Κάρολ για αποζημίωση

Ο Ντόναλντ Τραμπ κατέβαλε 5,6 εκατ. δολάρια στην Ε. Τζιν Κάρολ, μετά από καταδικαστική απόφαση δικαστηρίου για σεξουαλική επίθεση και δυσφήμιση. Το Ανώτατο Δικαστήριο έκανε τελεσίδικη την απόφαση τον Ιούνιο.
Σημαία του Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Διάψευση αποφυλάκισης Αμερικανίδας από τις δικαστικές αρχές

Οι ιρανικές δικαστικές αρχές δηλώνουν πως κανείς Αμερικανός κρατούμενος δεν αφέθηκε ελεύθερος από φυλακές του Ιράν ή στο πλαίσιο ανταλλαγής, διαψεύδοντας αναφορές του Ντόναλντ Τραμπ για απελευθέρωση Αμερικανίδας πολίτη.
Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Δικαστήριο στις ΗΠΑ ακυρώνει τον φορολογικό διακανονισμό Τραμπ με την IRS

Δικαστής ακύρωσε διακανονισμό μεταξύ Τραμπ και IRS που έδινε φοροαπαλλαγές στις εταιρείες του και δημιουργούσε ταμείο 1,8 δισ. δολαρίων. Έκρινε πως δεν υπήρχε πραγματική αντιδικία και παρέπεμψε τους εμπλεκόμενους σε δεοντολογικό έλεγχο.
Ντόναλντ Τραμπ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Οι ΗΠΑ πρέπει να ελέγχουν και να πληρώνονται για το Στενό του Ορμούζ

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι οι ΗΠΑ θα αναλάβουν πιθανότατα τον έλεγχο του Στενού του Ορμούζ και θα πρέπει να αποζημιωθούν για αυτό, σημειώνοντας τη σημασία του διαύλου για τον παγκόσμιο εφοδιασμό σε πετρέλαιο και τις ανησυχίες για τιμές ενέργειας.
New York Times, Media
ΔΙΕΘΝΗ

ΝΥΤ: Δημοσιογράφοι τους θα καταθέσουν σε δικαστήριο για το Air Force One

Τέσσερις δημοσιογράφοι των New York Times κλήθηκαν να καταθέσουν ενώπιον ενόρκων για δημοσιεύματά τους για την ασφάλεια του προεδρικού αεροπλάνου Τραμπ, με ασαφείς κατηγορίες παραβίασης ομοσπονδιακής νομοθεσίας.