ΓΔ: 2613.73 -0.03% Τζίρος: 242.69 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Κατεστραμμένο κτίριο Ουκρανία

Ρωσικό πυραυλικό πλήγμα στο Ντνίπρο: Πέντε νεκροί και δεκάδες τραυματίες

Ρωσικό πυραυλικό πλήγμα στο Ντνίπρο, στην ανατολική Ουκρανία, προκάλεσε τουλάχιστον πέντε νεκρούς και 21 τραυματίες, σύμφωνα με τις ουκρανικές αρχές. Η επίθεση στόχευσε ιδιωτική επιχείρηση της πόλης το πρωί.

Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και περίπου 20 ακόμη τραυματίστηκαν σήμερα σε ρωσικό πυραυλικό πλήγμα στην πόλη Ντνίπρο της ανατολικής Ουκρανίας, σύμφωνα με ανακοίνωση των ουκρανικών αρχών.

«Ο εχθρός έπληξε το Ντνίπρο με πύραυλο», ανέφερε η αστυνομία σε ανακοίνωσή της, συνοδεύοντας την ενημέρωση με εικόνες που δείχνουν ανθρώπους να απομακρύνονται σε φορεία. Η επίθεση στόχευσε ιδιωτική επιχείρηση στην πόλη, η οποία αποτελεί τακτικά στόχο της Μόσχας.

Ο επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης της περιφέρειας του Ντνιπροπετρόφσκ, Ολεξάντρ Χάνζα, δήλωσε ότι η πρωινή επίθεση είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο τουλάχιστον πέντε ανθρώπων και τον τραυματισμό άλλων 21.

«Υπάρχουν ήδη 21 τραυματίες στο Ντνίπρο», εκ των οποίων οι πέντε νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση, ανέφερε ο Ολεξάντρ Χάνζα σε ανάρτηση στο Telegram.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κατεστραμμένο κτίριο Ουκρανία
ΔΙΕΘΝΗ

Εννέα νεκροί σε ρωσικές επιθέσεις στην Ουκρανία και έναν σε ουκρανική σε Ρωσία

Τουλάχιστον εννέα νεκροί, ανάμεσά τους έξι στη Ζαπορίζια, ήταν ο απολογισμός των νυχτερινών ρωσικών πληγμάτων στην Ουκρανία. Μεταξύ των τραυματιών, 19 βρίσκονται στη Ζαπορίζια. Οι επιθέσεις προκάλεσαν ζημιές σε κτίρια και αποθήκες.
Κατεστραμμένο κτίριο Ουκρανία
ΔΙΕΘΝΗ

Πέντε νεκροί στο Χάρκιβ και 12 στο Ταταρστάν σε επιθέσεις Ρωσίας-Ουκρανίας

Πέντε νεκροί σε ρωσική επίθεση σε χωριό της περιοχής Χάρκιβ, σύμφωνα με το γραφείο του γενικού εισαγγελέα. Δώδεκα σκοτώθηκαν και 39 τραυματίστηκαν σε ουκρανική επίθεση με drones στο Ταταρστάν της Ρωσίας.
Σύγκρουση Ρωσίας Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσία: 456 drones καταρρίφθηκαν τη νύχτα, νεκροί σε δύο περιφέρειες

Η Ρωσία ανακοίνωσε ότι κατέρριψε 456 ουκρανικά drones σε νυχτερινές επιθέσεις που στόχευσαν 15 περιφέρειες και την Κριμαία, με νεκρούς να αναφέρονται σε δύο περιοχές, ενώ πλήγματα δέχτηκε και η Νιζνεκάμσκ στο Ταταρστάν.
Κατεστραμμένο κτίριο Ουκρανία
ΔΙΕΘΝΗ

Πέντε νεκροί από ανταλλαγές πυρών σε Ουκρανία και Ρωσία

Ρωσικά χτυπήματα σκότωσαν δύο και τραυμάτισαν δεκάδες σε ουκρανικές περιοχές, ενώ ουκρανικό drone προκάλεσε τρεις θανάτους στη ρωσική Μπέλγκοροντ. Στο Χάρκοβο, drone κατέστρεψε κτίριο κατοικιών, με 23 τραυματίες.
Κατεστραμμένη πόλη Κίεβο
ΔΙΕΘΝΗ

Τρεις νεκροί, μεταξύ τους παιδί, από ρωσική επίθεση στο Κίεβο

Τουλάχιστον τρεις νεκροί και επτά τραυματίες, ανάμεσά τους ένα παιδί, από ρωσικούς βομβαρδισμούς στο Κίεβο και την περιφέρειά του. Οι επιθέσεις σημειώθηκαν τη νύχτα της Παρασκευής, προκαλώντας αεροπορικό συναγερμό.