ΓΔ: 2370.13 1.00% Τζίρος: 436.89 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:26:35
Σημαία Ηνωμένου Βασιλείου
Η σημαία του Ηνωμένου Βασιλείου (Union Jack) κυματίζει σε καθαρό ουρανό.

Νέα μέτρα 30 δισ. λιρών για την οικονομία ανακοίνωσε η Βρετανία

Μεταξύ άλλων ο υπουργός Οικονομικών ανακοίνωσε μείωση από το 20% στο 5% του ΦΠΑ επί των «αγαθών και υπηρεσιών του τομέα της φιλοξενίας», δηλαδή στα μπαρ, τα εστιατόρια, αλλά και τα ξενοδοχεία, τα θεματικά πάρκα, τους ζωολογικούς κήπους κλπ.

Nέα μέτρα στήριξης της οικονομίας, ύψους 30 δισ. λιρών (33 δισ. ευρώ) ανακοίνωσε ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών Ρίσι Σουνάκ, τονίζοντας ότι «μπαίνουμε στη δεύτερη φάση της οικονομικής μας απάντησης» στη σοβαρή ύφεση που προκάλεσε η πανδημία του κορονοϊού,

Μιλώντας στο Κοινοβούλιο ο Σουνάκ τόνισε ότι η φάση αυτή θα επικεντρωθεί στην επιστροφή στην απασχόληση και στη μάχη απέναντι στην ανεργία των νέων.

Ειδικότερα, ο υπουργός Οικονομικών ανακοινωσε μείωση από το 20% στο 5% του ΦΠΑ επί των «αγαθών και υπηρεσιών του τομέα της φιλοξενίας», δηλαδή στα μπαρ, τα εστιατόρια, αλλά και τα ξενοδοχεία, τα θεματικά πάρκα, τους ζωολογικούς κήπους κλπ., κάτι που αντιπροσωπεύει ποσό 4 δισ. στερλινών.

Ο ίδιος υπενθύμισε πως η πανδημία και το lockdown προκάλεσαν μια ιστορική συρρίκνωση κατά 25% της οικονομίας στο διάστημα από τον Μάρτιο μέχρι τον Απρίλιο.

«Αντιμετωπίζουμε βαθιές οικονομικές δυσκολίες», επεσήμανε, προσθέτοντας ότι η αύξηση της ανεργίας είναι η μεγαλύτερη πρόκληση που αντιμετωπίζει η χώρα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Sunak, Great Britain, Britain, England, Bretania, Vretania, Agglia
ΔΙΕΘΝΗ

Κυρώσεις σε τέσσερα στελέχη των Χούθι επέβαλε η Βρετανία

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ρίσι Σούνακ είπε την Δευτέρα ότι η κυβέρνησή του θα προχωρήσει στην επιβολή κυρώσεων για να πλήξει εκείνους που χρηματοδοτούν τις επιθέσεις των Χούθι σε εμπορικά πλοία.
Ντόναλντ Τραμπ και Κιρ Στάρμερ
ΔΙΕΘΝΗ

Επικοινωνία Στάρμερ - Τραμπ για τον πόλεμο στην Ουκρανία

Ο Κιρ Στάρμερ μίλησε με τον Ντόναλντ Τραμπ για τις ρωσικές επιθέσεις στην Ουκρανία που άφησαν χιλιάδες χωρίς ρεύμα, τις διαπραγματεύσεις στο Αμπού Ντάμπι και τη σημασία της βάσης στο Ντιέγκο Γκαρσία.
Πίτερ Μάντελσον πορτραίτο
ΔΙΕΘΝΗ

Έρευνα για Μάντελσον σχετικά με διαρροές προς τον Έπστιν κι έλεγχο ΕΕ

Η κυβέρνηση του Κιρ Στάρμερ έδωσε στην αστυνομία στοιχεία για να διερευνηθεί αν ο Πίτερ Μάντελσον διέρρευσε οικονομικά μυστικά στον Τζέφρι Έπστιν. Ο Μάντελσον ίσως αντιμετωπίσει διώξεις, σύμφωνα με τα ευρήματα των αρχών.
Πίτερ Μάντελσον πορτραίτο
ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανία: Ο Πίτερ Μάντελσον παραιτείται αύριο από τη Βουλή των Λόρδων

Ο Πίτερ Μάντελσον, πρώην πρέσβης και στέλεχος των Εργατικών, παραιτείται αύριο από τη Βουλή των Λόρδων μετά από αποκαλύψεις για τους δεσμούς του με τον Τζέφρι Έπστιν. Ο πρωθυπουργός Στάρμερ διέταξε σχετική έρευνα.
Πίτερ Μάντελσον πορτραίτο
ΔΙΕΘΝΗ

Ντάουνινγκ Στριτ: Ο Πίτερ Μάντελσον «απογοήτευσε τη Βρετανία»

Ο Πίτερ Μάντελσον παραιτήθηκε από το Εργατικό Κόμμα έπειτα από νέες αποκαλύψεις για δεσμούς του με τον Τζέφρι Έπστιν. Ο Στάρμερ δήλωσε πως απογοήτευσε τη χώρα και ζήτησε ταχεία ψήφιση νόμου για αποπομπή του από τη Βουλή των Λόρδων.
Πίτερ Μάντελσον πορτραίτο
ΔΙΕΘΝΗ

Έρευνα για τη σχέση Έπστιν-Μάντελσον ζητά ο Βρετανός πρωθυπουργός

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ διέταξε πλήρη έρευνα για τους δεσμούς του Πίτερ Μάντελσον με τον Τζέφρι Έπστιν, εξετάζοντας επικοινωνίες την περίοδο 2008-2010, και ζήτησε πιθανή αποπομπή του Μάντελσον από τη Βουλή των Λόρδων.