ΓΔ: 2475.98 0.17% Τζίρος: 457.38 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Σημαία ΗΠΑ και Ιράν

Συνεχίζονται όλη τη νύχτα οι συνομιλίες ΗΠΑ-Ιράν στην Ελβετία

Οι διαπραγματεύσεις ΗΠΑ-Ιράν στην Ελβετία για τερματισμό του πολέμου στη Μέση Ανατολή θα συνεχιστούν όλη τη νύχτα. Έμφαση δίνεται σε μέτρα πρόληψης νέων συγκρούσεων και διατήρηση του στενού του Ορμούζ ανοιχτού και της εκεχειρίας στον Λίβανο.

Οι διαπραγματεύσεις ΗΠΑ - Ιράν που διεξάγονται στην Ελβετία με στόχο την επίτευξη διαρκούς ειρήνης στη Μέση Ανατολή θα συνεχιστούν καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας της Κυριακής προς Δευτέρα, σύμφωνα με αμερικανό διπλωμάτη που συμμετέχει στις συνομιλίες.

«Η ιρανική αντιπροσωπεία παραμένει στον χώρο των διαπραγματεύσεων και η αμερικανική αντιπροσωπεία έχει πρόθεση οι εργασίες να συνεχιστούν όλη τη νύχτα», ανέφερε ο ίδιος αξιωματούχος.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι συνομιλίες επικεντρώνονται στη δημιουργία μηχανισμών πρόληψης συγκρούσεων, με στόχο να διασφαλιστεί ότι το στενό του Ορμούζ θα παραμείνει απολύτως ανοικτό, καθώς και στην πλήρη τήρηση της κατάπαυσης του πυρός στον Λίβανο.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τζέι Ντι Βανς πορτραίτο
ΔΙΕΘΝΗ

Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζ. Ντ. Βανς στην Ελβετία για συνομιλίες με το Ιράν

Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζέι Ντι Βανς έφτασε στην Ελβετία για συνομιλίες με το Ιράν, με στόχο τον τερματισμό του πολέμου στη Μέση Ανατολή. Έφτασε με τη σύζυγό του στην αεροπορική βάση Έμεν κοντά στη Λουκέρνη.
Σημαία ΗΠΑ και Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Η συμφωνία δείχνει την αποτυχία των ΗΠΑ, λέει ο Γαλιμπάφ

Ο πρόεδρος του ιρανικού κοινοβουλίου, Μοχαμάντ Μπαγέρ Γαλιμπάφ, δήλωσε ότι η συμφωνία που θα υπογραφεί αύριο στην Ελβετία αποτελεί απόδειξη ήττας των ΗΠΑ, μετά από τρεις μήνες πολέμου στη Μέση Ανατολή.