ΓΔ: 2723.1 0.56% Τζίρος: 178.41 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 13:51:38
Κιρ Στάρμερ ομιλία
Ο Κιρ Στάρμερ σε ομιλία με φόντο τη βρετανική σημαία.

Η υπ. Μεταφορών της Βρετανίας καλεί τον πρωθυπουργό Στάρμερ σε παραίτηση

Η υπουργός Μεταφορών Χάιντι Αλεξάντερ ζήτησε από τον πρωθυπουργό Κιρ Στάρμερ να ανακοινώσει χρονοδιάγραμμα αποχώρησης, σύμφωνα με τους Financial Times, ενισχύοντας τα σενάρια ηγετικών αλλαγών στους Εργατικούς λόγω της επιστροφής Μπέρναμ.

Η υπουργός Μεταφορών Χάιντι Αλεξάντερ κάλεσε τον πρωθυπουργό Κιρ Στάρμερ να ανακοινώσει χρονοδιάγραμμα για την αποχώρησή του, σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times. Η εξέλιξη αυτή έρχεται καθώς η επιστροφή του Άντι Μπέρναμ στο κοινοβούλιο εντείνει τα σενάρια περί αμφισβήτησης της ηγεσίας του κόμματος.

Όπως αναφέρουν οι FT, η Αλεξάντερ υποστήριξε ότι είναι προς το συμφέρον τόσο της χώρας όσο και του Εργατικού Κόμματος ο πρωθυπουργός να αποχωρήσει, προκειμένου να διασφαλιστεί μια ομαλή διαδικασία διαδοχής.

Παράλληλα, οι Times σημείωσαν ότι αρκετοί υπουργοί της βρετανικής κυβέρνησης αναμένεται να ζητήσουν από τον Στάρμερ να καθορίσει σαφές χρονοδιάγραμμα για την αποχώρησή του. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι υπουργοί θα του πουν ότι «ο χρόνος του τελείωσε» και θα τον προτρέψουν να διευκολύνει μια «ομαλή μετάβαση».

Ο Άντι Μπέρναμ, δήμαρχος του Μείζονος Μάντσεστερ, εξελέγη χθες Πέμπτη βουλευτής του Εργατικού Κόμματος στις αναπληρωματικές εκλογές, κάνοντας ένα σημαντικό βήμα προς την επίτευξη της φιλοδοξίας του να διαδεχθεί τον Στάρμερ στην ηγεσία και την πρωθυπουργία.

Ο Στάρμερ, από την πλευρά του, έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι δεν προτίθεται να παραιτηθεί και πως θα είναι υποψήφιος σε οποιαδήποτε μελλοντική εσωκομματική αναμέτρηση.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ορίζοντας Ντόχα Κατάρ
ΔΙΕΘΝΗ

Κατάρ: Κίνδυνος διακοπής ενέργειας στον Κόλπο λόγω πολέμου στη Μ. Ανατολή

Ο υπουργός Ενέργειας του Κατάρ προειδοποιεί ότι όλοι οι εξαγωγείς ενέργειας στον Κόλπο ενδέχεται να σταματήσουν τις εξαγωγές σύντομα, εκτοξεύοντας την τιμή του πετρελαίου στα 150 δολάρια/βαρέλι, ενώ η επιστροφή στην κανονικότητα μπορεί να αργήσει.
Sunak, Great Britain, Britain, England, Bretania, Vretania, Agglia
ΔΙΕΘΝΗ

Κυρώσεις σε τέσσερα στελέχη των Χούθι επέβαλε η Βρετανία

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ρίσι Σούνακ είπε την Δευτέρα ότι η κυβέρνησή του θα προχωρήσει στην επιβολή κυρώσεων για να πλήξει εκείνους που χρηματοδοτούν τις επιθέσεις των Χούθι σε εμπορικά πλοία.
Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Τραμπ επικρίνει την αποφυλάκιση υπόπτων για σχέδιο επίθεσης σε βάση ΗΠΑ

Ο Τραμπ δήλωσε ότι δεν θα άφηνε ελεύθερους τους πέντε Βρετανούς που συνελήφθησαν κοντά σε στρατιωτική βάση των ΗΠΑ στη Βρετανία, εκφράζοντας έκπληξη για την αποφυλάκισή τους. Για εμπλοκή του Ιράν, απάντησε πως είναι πιθανή.
Αστυνομική κορδέλα εγκλήματος
ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανία: Ελεύθεροι με εγγύηση οι πέντε συλληφθέντες σε βάση

Πέντε Βρετανοί αφέθηκαν ελεύθεροι με εγγύηση, μετά τη σύλληψή τους για υπόθεση εκρηκτικών και τρομοκρατίας κοντά σε αεροπορική βάση που χρησιμοποιούν οι ΗΠΑ. Οι έρευνες συνεχίζονται, εξετάζοντας κάθε ενδεχόμενο.
Αλέξανδρος Εξάρχου
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Εξάρχου: Επιβεβαιώθηκαν οι εκτιμήσεις του στους FT για τον Kανονισμό μεθανίου

Εκπρόσωπος της Κομισιόν ανακοίνωσε ότι εξετάζεται η αναβολή της έναρξης εφαρμογής του κανονισμού για το μεθάνιο, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις Εξάρχου σε συνέντευξή του στους Financial Times.
Σημαία του Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Διαψεύδει ανάμειξη σε σχέδιο επίθεσης κατά βάσης στη Βρετανία

Η Τεχεράνη αρνείται κατηγορηματικά κάθε εμπλοκή σε σχέδιο επίθεσης κατά βρετανικής βάσης που χρησιμοποιούν οι ΗΠΑ, μετά από δημοσιεύματα για πιθανή ιρανική ευθύνη. Η ιρανική πρεσβεία απορρίπτει ως αβάσιμες τις σχετικές εικασίες.