ΓΔ: 2636.54 -1.24% Τζίρος: 502.26 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Ρωσικό πολεμικό πλοίο

Ρωσική φρεγάτα έριξε προειδοποιητικά πυρά σε θαλαμηγό στη Μάγχη

Ρώσοι ναύτες σε φρεγάτα στη Μάγχη έριξαν προειδοποιητικά πυρά σε θαλαμηγό που πλησίασε το πολεμικό πλοίο "Ναύαρχος Γκριγκόροβιτς", σύμφωνα με πηγή. Το βρετανικό Υπουργείο Άμυνας δεν προέβη σε άμεσο σχόλιο.

Ρωσική φρεγάτα άνοιξε σήμερα προειδοποιητικά πυρά στη Μάγχη εναντίον θαλαμηγού που πλησίασε επικίνδυνα το πολεμικό πλοίο, σύμφωνα με πηγή με γνώση του περιστατικού. Η πηγή ανέφερε ότι το ρωσικό πλοίο ήταν η φρεγάτα «Ναύαρχος Γκριγκόροβιτς» και ζήτησε να διατηρηθεί η ανωνυμία της.

Το υπουργείο Άμυνας της Βρετανίας δεν προέβη άμεσα σε σχολιασμό του συμβάντος, το οποίο σημειώθηκε σε μια περίοδο αυξημένων εντάσεων στα ευρωπαϊκά ύδατα.

Το επεισόδιο έρχεται λίγες μόλις ημέρες μετά την επιχείρηση Βρετανών κομάντος, οι οποίοι την Κυριακή επιβιβάστηκαν και αναχαίτισαν πετρελαιοφόρο που ανήκει στον ρωσικό σκιώδη στόλο και τελεί υπό κυρώσεις. Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στη Μάγχη, με στόχο τη διακοπή των εσόδων από πετρέλαιο που χρηματοδοτούν τον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Σε ξεχωριστή ανακοίνωση, που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα, το βρετανικό Πολεμικό Ναυτικό ανέφερε ότι δύο βρετανικά πλοία παρακολουθούσαν τη φρεγάτα «Ναύαρχος Γκριγκόροβιτς» στη Μάγχη, δυτικά της Βρέστης στη Γαλλία.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαία Ηνωμένου Βασιλείου
ΔΙΕΘΝΗ

Νέες βρετανικές κυρώσεις κατά ρωσικών πλοίων και δικτύων παραπληροφόρησης

Η Βρετανία επέβαλε κυρώσεις σε 23 άτομα, εταιρίες και 8 ρωσικά πλοία, στοχεύοντας εισοδήματα της Μόσχας, παραπληροφόρηση και όσους φέρεται να ευθύνονται για εκτοπισμούς παιδιών από Ουκρανία.
Κρεμλίνο Μόσχα ηλιοβασίλεμα
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσία: Δεν βιάζεται να ορίσει πρεσβευτές σε Βρετανία και Γαλλία

Η Ρωσία δεν σκοπεύει να διορίσει άμεσα νέους πρεσβευτές σε Βρετανία και Γαλλία, μετά την ανάκλησή τους, εξαιτίας των τεταμένων σχέσεων, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, όπως μετέδωσε το TASS.
Εκτόξευση πυραύλου πεδίου
ΔΙΕΘΝΗ

Μόσχα: Γαλλία και Βρετανία «παίζουν με τη φωτιά» με πυραύλους στην Ουκρανία

Η Μαρία Ζαχάροβα κατηγόρησε Γαλλία και Βρετανία πως «παίζουν με τη φωτιά» δίνοντας πυραυλική τεχνολογία στην Ουκρανία, προειδοποιώντας για απρόβλεπτες συνέπειες. Λονδίνο και Παρίσι ανακοίνωσαν επιπλέον στρατιωτική στήριξη στο Κίεβο.
Εκτόξευση πυραύλου πεδίου
ΔΙΕΘΝΗ

Κρεμλίνο: Η βοήθεια Βρετανίας στην Ουκρανία «ρίχνει λάδι στη φωτιά»

Το Κρεμλίνο αντέδρασε αρνητικά στη βρετανική παροχή πληροφοριών στην Ουκρανία για πυραύλους SCALP, λέγοντας πως κλιμακώνει τη σύγκρουση. Ο πρωθυπουργός Μπέρναμ υποσχέθηκε συνεχή στήριξη στο Κίεβο, παρά τις ρωσικές απειλές.
Σεργκέι Λαβρόφ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Λαβρόφ: Η Βρετανία απειλείται να θεωρηθεί μέρος του πολέμου στην Ουκρανία

Ο Λαβρόφ δήλωσε πως η Ρωσία μπορεί να θεωρήσει τη συμμετοχή της Βρετανίας σε επιθέσεις με drones ως συμμετοχή στον πόλεμο. Η Μόσχα προειδοποιεί για συνέπειες, ενώ το Λονδίνο δηλώνει στήριξη στην Ουκρανία.
Άνωθεν θέα ντρόουν πολέμου
ΔΙΕΘΝΗ

Η Ρωσία απειλεί τη Βρετανία για ουκρανική χρήση βρετανικών drones

Η ρωσική πρεσβεία στο Λονδίνο κατηγόρησε τη Βρετανία για συνενοχή σε επιθέσεις κατά ρωσικών στόχων μέσω ουκρανικών drone βρετανικής κατασκευής και προειδοποίησε για συνέπειες λόγω της στρατιωτικής συνεργασίας με το Κίεβο.