ΓΔ: 2517.84 1.01% Τζίρος: 315.48 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Κριστίν Λαγκάρντ πορτρέτο

Λαγκάρντ: Θετικό νέο η συμφωνία ΗΠΑ-Ιράν, αν τα γεγονότα το επιβεβαιώσουν

Η πρόεδρος της ΕΚΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, χαρακτήρισε «καλό νέο» τη συμφωνία ΗΠΑ-Ιράν, εφόσον επιβεβαιωθεί και συνοδευτεί από άνοιγμα και αποναρκοθέτηση του Ορμούζ.

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Κριστίν Λαγκάρντ δήλωσε ότι η πρόσφατη συμφωνία ανάμεσα στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και το Ιράν αποτελεί ένα «καλό νέο», υπό την προϋπόθεση ότι θα επιβεβαιωθεί από τις εξελίξεις των επόμενων ημερών.

Μιλώντας στον γαλλικό ραδιοφωνικό σταθμό France Culture, η Λαγκάρντ τόνισε πως «δεν μπορούμε παρά να είμαστε ικανοποιημένοι, αν η συμφωνία αυτή συνοδευτεί από το άνοιγμα και την αποναρκοθέτηση των στενών του Ορμούζ». 

Υπενθύμισε ωστόσο ότι στο παρελθόν υπήρξαν συμφωνίες που τελικά δεν επαληθεύτηκαν, επισημαίνοντας πως αυτή τη φορά «φαίνεται πως τα πράγματα κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση».

Η πρόεδρος της ΕΚΤ υπογράμμισε επίσης ότι παραμένουν ανοιχτά κρίσιμα ζητήματα, όπως το θέμα του εμπλουτισμένου ουρανίου, τα οποία θα πρέπει να αντιμετωπιστούν ώστε η συμφωνία να έχει σταθερό και μακροπρόθεσμο αποτέλεσμα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κριστίν Λαγκάρντ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Λαγκάρντ: Οι ΗΠΑ συμπεριφέρονται περίεργα ως σύμμαχοι, ενότητα στην ΕΕ

Η πρόεδρος της ΕΚΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, επέκρινε από το Νταβός τη στάση των ΗΠΑ, λέγοντας ότι «συμπεριφέρονται πολύ περίεργα ως σύμμαχοι». Αναφέρθηκε σε απειλές για Γροιλανδία και σε δασμούς και κάλεσε την ΕΕ να μείνει ενωμένη και αποφασιστική.
Ντόναλντ Τραμπ συνέντευξη Τύπου
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Συνέχιση επιθέσεων κατά Ιράν αν αποτύχουν οι διαπραγματεύσεις

Ο Τραμπ προειδοποίησε το Ιράν πως αν οι διαπραγματεύσεις δεν αποδώσουν, οι αμερικανικές επιθέσεις θα συνεχιστούν. Εμφανίστηκε συγκρατημένα αισιόδοξος, λέγοντας πως αν δεν υπάρξει συμφωνία, οι ΗΠΑ θα επιστρέψουν στις επιχειρήσεις.
Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Συνομιλίες με Ιράν, πιθανή στρατιωτική δράση αν αποτύχει η διπλωματία

Ο Τραμπ δήλωσε πως οι ΗΠΑ συμμετέχουν σε «βαθιές συνομιλίες» με το Ιράν, αλλά προειδοποίησε πως αν οι διπλωματικές προσπάθειες αποτύχουν, είναι έτοιμος να διατάξει ισχυρή στρατιωτική δράση, επισημαίνοντας πως ο χρόνος που δίνεται είναι περιορισμένος.
Ηνωμένα Έθνη κτίριο
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Ο Τραμπ αφήνει περιθώρια για διάλογο, λέει ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στον ΟΗΕ

Ο Τραμπ ανέστειλε τις επιθέσεις κατά του Ιράν για να δοθεί χώρος στη διπλωματία, δήλωσε ο Αμερικανός πρεσβευτής στον ΟΗΕ. Το Πεντάγωνο σταμάτησε τους βομβαρδισμούς και το Ιράν τις επιθέσεις στις γειτονικές χώρες.
Μπιγκ Μπεν και σημαία
ΔΙΕΘΝΗ

Η Βρετανία απομακρύνει τους τελευταίους διπλωμάτες της από το Ιράν

Η Βρετανία απέσυρε προσωρινά το διπλωματικό προσωπικό της από το Ιράν λόγω της κρίσης και των συνεχών αμερικανικών επιθέσεων. Η πρεσβεία λειτουργεί εξ αποστάσεως, ενώ συνιστάται στους Βρετανούς να μην ταξιδεύουν στη χώρα.
Λογότυπο CIA ΗΠΑ
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Εξετάζεται ρωσική εμπλοκή σε ιρανικές επιθέσεις κατά της CIA

Εκρήξεις σε εγκαταστάσεις της CIA στον Κόλπο, πιθανόν από ιρανικά drones, προβληματίζουν τις ΗΠΑ για πιθανή ρωσική υποστήριξη στο Ιράν με πληροφορίες ή τεχνολογία. Δύο βάσεις επλήγησαν, μεταξύ τους και το συγκρότημα της πρεσβείας στο Ριάντ.