ΓΔ: 2513.22 0.84% Τζίρος: 242.89 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
σημαία της Ινδίας

Ινδία: Πέντε νεκροί σε συντριβή An-32 της Αεροπορίας στην Ασάμ

Αεροσκάφος της Ινδικής Πολεμικής Αεροπορίας συνετρίβη κατά τη διάρκεια πτήσης ρουτίνας στην Ασάμ, προκαλώντας τον θάνατο πέντε μελών του πληρώματος. Εξελίσσεται έρευνα για τα αίτια του δυστυχήματος.

Ένα αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας της Ινδίας συνετρίβη στη διάρκεια πτήσης ρουτίνας, προκαλώντας τον θάνατο και των πέντε επιβαινόντων, σύμφωνα με ανάρτηση της Ινδικής Πολεμικής Αεροπορίας (IAF) στην πλατφόρμα X.

Το δυστύχημα σημειώθηκε στην πολιτεία Ασάμ, στην ανατολική Ινδία, και αφορούσε ένα δικινητήριο μεταγωγικό αεροσκάφος τύπου An-32, όπως ανακοίνωσε η IAF.

Οι πέντε νεκροί ήταν μέλη του προσωπικού της Πολεμικής Αεροπορίας. Οι αρχικές διαδικασίες διερεύνησης για τα αίτια του δυστυχήματος έχουν ήδη ξεκινήσει, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ναρέντρα Μόντι πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Συμφωνία Αυστραλίας-Ινδίας για εξαγωγή ουρανίου και συνεργασία στην ενέργεια

Η Αυστραλία και η Ινδία υπέγραψαν συμφωνία για εξαγωγή αυστραλιανού ουρανίου στην Ινδία για ειρηνική πυρηνική ενέργεια, ενώ προχωρούν σε συνεργασία σε ανανεώσιμες πηγές και πράσινο υδρογόνο.
Σημαίες Ινδίας Ρωσίας
ΔΙΕΘΝΗ

Η Ρωσία αγοράζει ινδική βενζίνη για να καλύψει ελλείψεις καυσίμων

Η Ρωσία ξεκίνησε θαλάσσιες εισαγωγές βενζίνης από την Ινδία για να αντιμετωπίσει τις ελλείψεις λόγω ουκρανικών επιθέσεων, ενώ παρατηρούνται ελλείψεις και αυξήσεις τιμών. Το Κρεμλίνο διαπραγματεύεται εισαγωγές με άλλες χώρες.
Χρήστος Δήμας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Χρ. Δήμας συναντήθηκε με τον Ινδό Υπουργό Εμπορίου Piyush Goyal

Συνάντηση με τον Ινδό υπουργό Εμπορίου είχε ο Χρίστος Δήμας, με επίκεντρο τον οικονομικό διάδρομο Ινδίας-Μέσης Ανατολής-Ευρώπης. Συζητήθηκαν επενδύσεις σε λιμένες Βόρειας Ελλάδας και ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας.
Κυριάκος Πιερρακάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ελλάδα: Πύλη για ινδικές επιχειρήσεις στην Ευρώπη, συζήτηση Πιερρακάκη–Goyal

Συνάντηση εργασίας είχαν ο Κυριάκος Πιερρακάκης και ο Ινδός υπουργός Piyush Goyal, εστιάζοντας στις εμπορικές σχέσεις ΕΕ-Ινδίας, την εμβάθυνση των ελληνοϊνδικών δεσμών και τη σημασία ανθεκτικών αλυσίδων εφοδιασμού.
ξηρασία και λειψυδρία
ΔΙΕΘΝΗ

Ινδία: Ο πέμπτος πιο ξηρός Ιούνιος από το 1901 λόγω καθυστέρησης μουσώνων

Η Ινδία είχε τον ξηρότερο Ιούνιο της τελευταίας δεκαετίας και τον πέμπτο ξηρότερο από το 1901, με τις βροχοπτώσεις να είναι 39,8% κάτω του μέσου όρου, επηρεάζοντας αρνητικά τη σπορά και τις θερμοκρασίες στη χώρα.