ΓΔ: 2385.63 1.41% Τζίρος: 336.01 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία
Φώτο: Shutterstock

Ζελένσκι: Συμφωνία Ουκρανίας - Λετονίας για παραγωγή drones

Η Ουκρανία και η Λετονία υπέγραψαν συμφωνία για προμήθεια και παραγωγή drones, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, μετά τη συνάντηση με τον Άντρις Κούμπεργκς στη σύνοδο των Βαλτικών χωρών στο Ταλίν της Εσθονίας.

Η Ουκρανία υπέγραψε συμφωνία με τη Λετονία για την προμήθεια και κατασκευή μη επανδρωμένων αεροσκαφών (drones), όπως ανακοίνωσε ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι. 

Η συμφωνία επισημοποιήθηκε κατά τη συνάντησή του με τον Λετονό πρωθυπουργό Άντρις Κούμπεργκς στο περιθώριο της συνόδου κορυφής των χωρών της Βαλτικής, που πραγματοποιήθηκε στην πρωτεύουσα της Εσθονίας, Ταλίν.

Ο Ζελένσκι, σε ανάρτησή του στο X, τόνισε ότι «πρόκειται για συγκεκριμένα μέτρα για την ενίσχυση της κοινής άμυνας και της κοινής παραγωγής μας, και, κυρίως, αυτό σημαίνει επίσης ότι η τεχνογνωσία και η εμπειρία της Ουκρανίας συμβάλλουν στην ενίσχυση των εταίρων μας».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Άνωθεν θέα ντρόουν πολέμου
ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανικά drones συνετρίβησαν σε Εσθονία και Λετονία

Δύο ουκρανικά drones μπήκαν κατά λάθος στον εναέριο χώρο Εσθονίας και Λετονίας μέσω Ρωσίας. Το ένα έπεσε σε εργοστάσιο στην Εσθονία, το άλλο συνετρίβη, ενώ οι αρχές συνδέουν τα περιστατικά με ουκρανική επίθεση κατά ρωσικών στόχων.
Μη επανδρωμένο αεροσκάφος αέρα
ΔΙΕΘΝΗ

Η Ρωσία απειλεί Βαλτικές χώρες, επίπληξη από ΗΠΑ για drones Ουκρανίας

Ο Ρώσος πρέσβης Β. Νεμπένζια δήλωσε ότι η Ουκρανία σχεδιάζει επιθέσεις με drones από τη Λετονία και τις Βαλτικές χώρες, απειλώντας με αντίποινα, ενώ Λετονία και ΗΠΑ απέρριψαν τις κατηγορίες και τις ρωσικές απειλές στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.
Μη επανδρωμένο αεροσκάφος αέρα
ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανοί εμπειρογνώμονες στη Λετονία για ενίσχυση της αεράμυνας

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι ανακοίνωσε ότι Ουκρανοί εμπειρογνώμονες θα μεταβούν στη Λετονία για να ενισχύσουν την αεράμυνά της και ότι συζητείται συμφωνία συνεργασίας για μη επανδρωμένα αεροσκάφη με τη χώρα.
Σημαία και άγαλμα Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Η Ουκρανία εξετάζει αποστολή εμπειρογνωμόνων για εναέρια ασφάλεια Βαλτικής

Η Ουκρανία εξετάζει αποστολή εμπειρογνωμόνων ώστε να ενισχύσει την ασφάλεια εναέριου χώρου στις χώρες της Βαλτικής, μετά τη συντριβή δύο ουκρανικών drones στη Λετονία. Παράλληλα, εκφράστηκαν συγγνώμες εφόσον επιβεβαιωθεί το περιστατικό.
Περιπλανώμενο πυρομαχικό drone
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσία: Καταστροφή 347 ουκρανικών drone τη νύχτα – Ζημιές από drones στη Λετονία

Η Ρωσία ανακοίνωσε ότι κατέρριψε 347 ουκρανικά drones σε μία νύχτα, ενώ η Λετονία ανέφερε πως δύο drones από τη Ρωσία κατέπεσαν στο έδαφός της. Η Ουκρανία κατήγγειλε νέες ρωσικές επιθέσεις παρά την προτεινόμενη εκεχειρία.
Μη επανδρωμένο αεροσκάφος και άρμα
ΔΙΕΘΝΗ

Εσθονία και Λετονία εντόπισαν απειλές κοντά στη Ρωσία, η Φινλανδία ερευνά drone

Εσθονία, Λετονία και Φινλανδία εντόπισαν ξένα drone κοντά στα σύνορα με Ρωσία. Οι ένοπλες δυνάμεις αναφέρουν «πιθανώς επικίνδυνη δραστηριότητα», αλλά οι απειλές έχουν παρέλθει. Πιθανότατα επρόκειτο για ουκρανικά drones που άλλαξαν πορεία.