ΓΔ: 2661.3 -0.99% Τζίρος: 4,264.03 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:35:04
Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο

ΗΠΑ: Ο Τραμπ διόρισε στέλεχος στέγασης επικεφαλής Πληροφοριών

Ο Ντόναλντ Τραμπ διόρισε τον Μπιλ Πούλτε, επικεφαλής της Fannie Mae/Freddie Mac, νέο διευθυντή Εθνικών Πληροφοριών, διατηρώντας τις τωρινές του αρμοδιότητες, παρότι δεν έχει εμπειρία σε θέματα εθνικής ασφάλειας.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε την επιλογή του Μπιλ Πούλτε, 38 ετών και επικεφαλής του οργανισμού αναχρηματοδότησης ακινήτων Fannie Mae/Freddie Mac, για τη θέση του διευθυντή των Εθνικών Πληροφοριών, στη θέση της Τούλσι Γκάμπαρντ.

Σε ανάρτηση στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Truth Social, ο Τραμπ ανέφερε ότι ο Πούλτε, νυν διευθυντής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Χρηματοδότησης Στέγασης, διαθέτει «βαθιά εμπειρία στη διαχείριση ευαίσθητων θεμάτων στις ΗΠΑ». Ο πρόεδρος πρόσθεσε ότι θα διατηρήσει ταυτόχρονα τις τωρινές αρμοδιότητές του.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς, με τον διορισμό αυτό ο Αμερικανός πρόεδρος αναβαθμίζει έναν στενό πολιτικό του σύμμαχο και υποστηρικτή, χωρίς προηγούμενη εμπειρία σε ζητήματα εθνικής ασφάλειας, τοποθετώντας τον επικεφαλής της κοινότητας υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ.

Ο Τραμπ επεσήμανε στην ανάρτησή του: «Ο Ουίλιαμ έχει βαθιά εμπειρία στο να διαχειρίζεται τα πιο ευαίσθητα θέματα στην Αμερική, την ασφάλεια και την ευρωστία των Αγορών και σε πάνω από 10 τρισεκ. δολάρια στη Fannie Mae/Freddie Mac, μια σημαντική αύξηση σε σύγκριση με πριν από μόλις 12 μήνες».

Η Τούλσι Γκάμπαρντ, πρώτη διευθύντρια Εθνικών Πληροφοριών του Τραμπ, είχε ανακοινώσει την αποχώρησή της από το πόστο τον Μάιο. Το Reuters ανέφερε ότι η αποχώρησή της συνδέθηκε με προστριβές με τον Λευκό Οίκο, ενώ η ίδια επικαλέστηκε προσωπικούς λόγους, καθώς ο σύζυγός της διαγνώστηκε με καρκίνο.

Η αμερικανική κοινότητα πληροφοριών περιλαμβάνει 18 υπηρεσίες, ανάμεσά τους τη CIA και την Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας (NSA), υπεύθυνες για τη συλλογή δεδομένων και πληροφοριών σχετικά με απειλές ασφαλείας σε εσωτερικό και διεθνές επίπεδο. Ο ρόλος τους έχει ενισχυθεί το τελευταίο διάστημα λόγω του πολέμου του Τραμπ στο Ιράν, των αποπειρών επιθέσεων εναντίον του προέδρου και ομοσπονδιακών αξιωματούχων, καθώς και σειράς στρατιωτικών επιχειρήσεων στη Νότια Αμερική.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πολύχρωμα σπίτια στη Γροιλανδία
ΔΙΕΘΝΗ

Η Δανία και οι ΗΠΑ υπέγραψαν ιστορική συμφωνία για τη Γροιλανδία

Η Δανία και η Γροιλανδία χαιρέτισαν τη συμφωνία με τις ΗΠΑ για μόνιμο αμερικανικό έλεγχο της ασφάλειας στη Γροιλανδία, απαγορεύοντας ρωσικές και κινεζικές βάσεις, η οποία θα υπογραφεί στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.
Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ και Ροδρίγκες θα συναντηθούν στο πλαίσιο του ΟΗΕ για τη Βενεζουέλα

Ο Τραμπ θα συναντηθεί με την υπηρεσιακή πρόεδρο της Βενεζουέλας στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ. Αναμένονται επαφές για το πετρέλαιο και συναντήσεις με τους ηγέτες Ηνωμένου Βασιλείου, Ιαπωνίας και του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου.
Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Η συμφωνία για τη Γροιλανδία μπλοκάρει κινεζικές και ρωσικές βάσεις

Η συμφωνία για τη Γροιλανδία εμποδίζει Κίνα και Ρωσία να εγκαταστήσουν στρατιωτικές βάσεις ή να στείλουν στρατεύματα στο νησί, ενώ επιτρέπει στις ΗΠΑ να αυξήσουν τη στρατιωτική τους παρουσία αν χρειαστεί.
Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Υπάρχει συμφωνία ΗΠΑ-Δανίας για τη Γροιλανδία

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε συμφωνία με τη Δανία για ανάπτυξη αμερικανικής στρατιωτικής παρουσίας στη Γροιλανδία και απαγόρευση βάσεων εχθρικών χωρών, με τη σύμφωνη γνώμη της Ουάσινγκτον για ευαίσθητες επενδύσεις.