ΓΔ: 2492.71 1.49% Τζίρος: 263.07 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Κατεστραμμένο εργοστάσιο έκρηξη

Ματωμένη έκρηξη σε ζώνη ανταρτών στη Μιανμάρ: Πολλοί νεκροί

Έκρηξη στη βόρεια Μιανμάρ, σε περιοχή υπό έλεγχο ανταρτών, στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 55 άτομα, ανάμεσά τους και παιδιά. Οι αρχές μιλούν για ατύχημα από ακούσια ενεργοποίηση εκρηκτικών. Πάνω από 70 οι τραυματίες.

Δεκάδες άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη βόρεια Μιανμάρ ύστερα από ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε σε περιοχή υπό τον έλεγχο ανταρτών. Οι τοπικές δυνάμεις υποστήριξαν ότι επρόκειτο για ατύχημα, καθώς εκρηκτικοί μηχανισμοί πυροδοτήθηκαν κατά λάθος.

Μέλος της υπηρεσίας παροχής πρώτων βοηθειών στην περιφέρεια Νάμχκα, στην Πολιτεία Σαν, έκανε λόγο για 46 νεκρούς, ανάμεσά τους και παιδιά, καθώς και για περίπου 70 τραυματίες. Άλλος διασώστης ανέβασε τον αριθμό των θυμάτων στους 59, με αμφότερες τις πηγές να ζητούν ανωνυμία για λόγους ασφαλείας.

Σύμφωνα με το BBC, στο χωριό Καούνγκ Τατ οι νεκροί ανέρχονται τουλάχιστον σε 55, ενώ 25 από τα θύματα ήταν γυναίκες. Οι τοπικές αρχές εκφράζουν φόβους ότι ο απολογισμός ενδέχεται να αυξηθεί περαιτέρω.

Η χώρα βρίσκεται σε κατάσταση εμφυλίου πολέμου από το 2021, όταν ο στρατός κατέλαβε την εξουσία με πραξικόπημα. Έκτοτε, η στρατιωτική χούντα συγκρούεται τόσο με φιλοδημοκρατικές οργανώσεις ανταρτών όσο και με ένοπλες ομάδες που εκπροσωπούν εθνικές μειονότητες.

Ο Εθνικός Απελευθερωτικός Στρατός Τα’άνγκ (TNLA), μια από τις ισχυρότερες αντάρτικες οργανώσεις της Μιανμάρ, ανακοίνωσε ότι γύρω στο μεσημέρι σημειώθηκε έκρηξη σε αποθηκευμένους εκρηκτικούς μηχανισμούς που προορίζονταν για χρήση σε ορυχεία και λατομεία.

Στην ανακοίνωσή του ο TNLA ανέφερε ότι από την έκρηξη σκοτώθηκαν «πολλοί χωρικοί», χωρίς να προσδιορίσει τον ακριβή αριθμό των θυμάτων. Η οργάνωση, που ελέγχει τη συγκεκριμένη περιοχή, πρόσθεσε ότι τα εκρηκτικά ανήκαν στο οικονομικό της τμήμα και ότι διεξάγεται έρευνα για τα αίτια του δυστυχήματος.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Επίθεση στο Κίεβο
ΔΙΕΘΝΗ

Πυραυλική επίθεση στο Κίεβο: Έξι νεκροί και πολλοί τραυματίες

Ρωσική πυραυλική επίθεση στο Κίεβο στοίχισε έξι ζωές και άφησε δεκάδες τραυματίες, σύμφωνα με τον Ζελένσκι. Επιπλέον, 11 νεκροί και πολλοί τραυματίες σε Ουκρανία και Ρωσία, ενώ ουκρανικές δυνάμεις χτύπησαν αποθήκες στην Κριμαία και Αγ. Πετρούπολη.
Δεξαμενές και αεροπλάνα Γάζα
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραήλ: Έτοιμος ο στρατός για μεγάλη επιχείρηση στη Δυτική Όχθη

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε μεγάλη αντιτρομοκρατική επιχείρηση στη Δυτική Όχθη, μετά από αιματηρές συγκρούσεις. Ανακλήθηκαν οι άδειες στρατιωτών, ενώ ο Νετανιάχου υποσχέθηκε ισχυρή αντίδραση.
Έκρηξη στην Ουκρανία
ΔΙΕΘΝΗ

Επτά νεκροί από επιθέσεις σε Ουκρανία και Ρωσία

Τρεις νεκροί και 19 τραυματίες από ρωσικό πλήγμα στο Πάβλογκραντ, ενώ τέσσερις σκοτώθηκαν σε ουκρανικές επιθέσεις σε Ρωσία και Κριμαία. Μεταξύ των τραυματιών στην Ουκρανία βρίσκεται και ένα παιδί δύο ετών.
Σημαία Νιγηρίας κυματίζει
ΔΙΕΘΝΗ

Νιγηρία: Επιδρομές συμμοριών με 20 νεκρούς σε χωριά

Τουλάχιστον είκοσι χωρικοί σκοτώθηκαν σε επιθέσεις ενόπλων σε κοινότητες της Ζαμφαρά, στη Νιγηρία, όπου η βία από συμμορίες κακοποιών με λεηλασίες, απαγωγές και φόνους συνεχίζεται, σύμφωνα με τοπικούς αξιωματούχους.