ΓΔ: 2105.88 0.31% Τζίρος: 126.93 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:56:40
Φώτο: Sir Στέλιος Χατζηιωάννου

Κάτω από 30% η συμμετοχή Χατζηιωάννου στην EasyJet

Το ποσοστό της οικογένειας Χατζηιωάννου στην εταιρεία μπορεί να μειωθεί περαιτέρω, αν εγκριθεί το υπό όρους σκέλους της τοποθέτησης μετοχών από τους επενδυτές στις 14 Ιουλίου.

Η easyJet ανακοίνωσε σήμερα στις ρυθμιστικές Αρχές ότι η οικογένεια Χατζηιωάννου κατέχει πλέον λιγότερο από το 30% της βρετανικής αεροπορικής εταιρείας.

Ο Στέλιος Χατζηιωάννου, ο οποίος ίδρυσε την easyJet και μαζί με άλλα μέλη της οικογένειας παραμένει ο μεγαλύτερος μέτοχός της, έχει επικρίνει τη στρατηγική της εταιρείας και τη μεγάλη σύμβαση προμήθειας αεροσκαφών από την Airbus. Νωρίτερα φέτος επεδίωξε να απομακρύνει τον διευθύνοντα σύμβουλό της, τον πρόεδρο και άλλους, εκφράζοντας την αντίθεσή του στους χειρισμούς που έκαναν αναφορικά με την πανδημία του κορονοϊού. 

Την περασμένη εβδομάδα, η easyJet άντλησε περίπου 419 εκατ. στερλίνες μέσω τοποθέτησης μετοχών για να ενισχύσει τα οικονομικά της. Ως συνέπεια της τοποθέτησης αυτής, που ανακοινώθηκε στις 24 Ιουνίου, η ομάδα Χατζηιωάννου «δεν κατέχει πλέον το 30% ή επιπλέον του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας», ανέφερε η easyJet.

Ξεχωριστό έγγραφο δείχνει ότι η οικογένεια Χατζηιωάννου κατέχει τώρα το 29,99% της easyJet από περίπου 33% που κατείχε. Το ποσοστό μπορεί να μειωθεί περαιτέρω, αν εγκριθεί το υπό όρους σκέλους της τοποθέτησης μετοχών από τους επενδυτές στις 14 Ιουλίου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Sunak, Great Britain, Britain, England, Bretania, Vretania, Agglia
ΔΙΕΘΝΗ

Κυρώσεις σε τέσσερα στελέχη των Χούθι επέβαλε η Βρετανία

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ρίσι Σούνακ είπε την Δευτέρα ότι η κυβέρνησή του θα προχωρήσει στην επιβολή κυρώσεων για να πλήξει εκείνους που χρηματοδοτούν τις επιθέσεις των Χούθι σε εμπορικά πλοία.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: +22% το εισόδημα σε 6 χρόνια, συνεχίζονται οι μεταρρυθμίσεις

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στο 4ο Επενδυτικό Συνέδριο στο Λονδίνο, τόνισε ότι η ελληνική οικονομία συγκλίνει δυναμικά με την Ευρώπη, με αύξηση 22% στο εισόδημα και μείωση φόρων, σημειώνοντας δέσμευση για συνέχιση μεταρρυθμίσεων.
φαρμακευτική βιομηχανία μηχανή
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Τέλος οι δασμοί σε βρετανικά φάρμακα από την Ουάσινγκτον

Οι ΗΠΑ θα εξαιρέσουν τα βρετανικά φάρμακα και ιατρική τεχνολογία από δασμούς μετά από συμφωνία με το Ηνωμένο Βασίλειο, που περιλαμβάνει αύξηση 25% στην τιμή νέων φαρμάκων για τη βρετανική Εθνική Υπηρεσία Υγείας.
Κυριάκος Μητσοτάκης Helexpo
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Η ελληνική οικονομία συγκλίνει σταθερά με την Ευρώπη

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε στο επενδυτικό συνέδριο του Λονδίνου ότι η ελληνική οικονομία συγκλίνει με την ΕΕ, με άνοδο εισοδημάτων, πλεονάσματα, μειωμένο χρέος και αυξημένες επενδύσεις.
Ράντκλιφ Κάμερα Οξφόρδης
ΔΙΕΘΝΗ

Καταδίκη ερήμην της βρετανίδας βουλευτού Τ. Σιντίκ για υπόθεση οικοπέδου

Η Τούλιπ Σιντίκ καταδικάστηκε ερήμην σε διετή φυλάκιση στο Μπανγκλαντές για υπόθεση παράνομης εκχώρησης οικοπέδου, ενώ βαρύτερες ποινές επιβλήθηκαν στη Σέιχ Χασίνα και τη Ρεχάνα.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης στο Λονδίνο: Συναντήσεις με επενδυτές και διάλογος με Morgan Stanley

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συμμετέχει στο επενδυτικό συνέδριο του Χρηματιστηρίου Αθηνών στο Λονδίνο, με συναντήσεις επενδυτών και συζήτηση με τη Morgan Stanley, παρουσιάζοντας τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας.