ΓΔ: 2475.98 0.17% Τζίρος: 457.38 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Φινλανδικός στρατός παρέλαση
Στρατιώτες της Φινλανδίας παρελαύνουν στην πρωτεύουσα, ενισχυμένη ασφάλεια στη χώρα.

Η Φινλανδία υποπτεύεται ρωσική παραβίαση του εναέριου χώρου της

Η Φινλανδία ανακοίνωσε ότι ρωσικό στρατιωτικό αεροσκάφος φέρεται να παραβίασε τον εναέριο χώρο της στον Κόλπο της Φινλανδίας, ενώ επιχειρούσε να αποφύγει καταιγίδα.

Οι ένοπλες δυνάμεις της Φινλανδίας ανακοίνωσαν ότι υποψιάζονται πως ρωσικό στρατιωτικό αεροσκάφος παραβίασε τον εθνικό εναέριο χώρο της χώρας. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το περιστατικό συνέβη ενώ το αεροσκάφος επιχειρούσε να αποφύγει μια καταιγίδα στον Κόλπο της Φινλανδίας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δεξαμενόπλοιο στη θάλασσα
ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανικές δυνάμεις σταμάτησαν ρωσικό δεξαμενόπλοιο στη Μάγχη

Βρετανικές ειδικές δυνάμεις ανέκοψαν ρωσικό δεξαμενόπλοιο στη Μάγχη, διακόπτοντας πετρελαϊκά έσοδα προς Ρωσία. Ο Κιρ Στάρμερ τόνισε ότι «δεν θα επιτρέψουμε να κρυφτούν όσοι στηρίζουν τον πόλεμο στην Ουκρανία».
Στρατιωτικό drone δειλινό
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσία: Καταρρίφθηκαν 25 drones στην Αγία Πετρούπολη

Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν ότι αναχαίτισαν 25 drones στην περιφέρεια Λένινγκραντ, όπου διεξάγεται το επενδυτικό φόρουμ στην Αγία Πετρούπολη. Πρόσφατα, ουκρανικά drones είχαν πλήξει κοντινές εγκαταστάσεις.
Φινλανδικός στρατός παρέλαση
ΔΙΕΘΝΗ

Οι ΥΠΕΞ Σκανδιναβίας-Βαλτικής διαψεύδουν παραβιάσεις εναερίου χώρου

Οι ΥΠΕΞ Σκανδιναβίας και Βαλτικής απορρίπτουν τη ρωσική παραπληροφόρηση και καταδικάζουν τις απειλές της Μόσχας κατά Λετονίας και άλλων χωρών, τονίζοντας ότι τα περιστατικά με drones αποτελούν συνέπεια του πολέμου στην Ουκρανία.
Περιπλανώμενο πυρομαχικό drone
ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανικά drones έπληξαν διυλιστήριο της Rosneft στη ρωσική πόλη Σιζράν

Η Ουκρανία ανακοίνωσε χτύπημα με drones στο ρωσικό διυλιστήριο της Rosneft στη Σιζράν, πάνω από 800 χλμ. από τα σύνορά της. Ο Ζελένσκι τόνισε πως πρόκειται για νέα επίθεση «κύρωση» κατά ρωσικών πετρελαϊκών υποδομών.
Σημαίες Ρωσίας και ΕΕ
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Στουμπ καλεί την Ευρώπη σε άμεση επαφή με τη Ρωσία

Ο πρόεδρος της Φινλανδίας, Αλεξάντερ Στουμπ, τόνισε στην Corriere della Sera ότι ήρθε η ώρα οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να συνομιλήσουν απευθείας με τη Ρωσία, καθώς τα ευρωπαϊκά συμφέροντα διαφέρουν πλέον από τα αμερικανικά.
Έκρηξη στην Ουκρανία
ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανικές δυνάμεις βύθισαν δύο ρωσικές πλατφόρμες στην Κασπία Θάλασσα

Η Ουκρανία ανακοίνωσε ότι βύθισε δύο ρωσικές πλατφόρμες γεωτρήσεων στην Κασπία Θάλασσα, οι οποίες, σε απόσταση 1.000 χλμ. από το μέτωπο, παρείχαν καύσιμα στις ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις.