ΓΔ: 2697.58 -0.15% Τζίρος: 399.94 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Σημαίες ΗΠΑ Ουκρανίας
Οι σημαίες των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ουκρανίας κυματίζουν μαζί, σύμβολο συνεργασίας.

Ο Ζελένσκι: Προοδεύουν οι συνομιλίες με ΗΠΑ για αντιπυραυλική άμυνα

Ο Ζελένσκι ανέφερε μικρή πρόοδο στις συνομιλίες με ΗΠΑ για επέκταση παραγωγής αντιπυραυλικών συστημάτων, ενώ το Κίεβο αναζητεί λύσεις με Ευρωπαίους εταίρους. Εξήρε όμως τον ρόλο των ΗΠΑ στη στήριξη της Ουκρανίας.

Ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε ότι έχει σημειωθεί περιορισμένη πρόοδος στις συνομιλίες με τις Ηνωμένες Πολιτείες για την επέκταση της παραγωγής συστημάτων αντιπυραυλικής άμυνας. Παράλληλα, υπογράμμισε πως το Κίεβο συνεργάζεται στενά με ευρωπαίους εταίρους προκειμένου να βρεθεί βιώσιμη λύση στο κρίσιμο αυτό ζήτημα.

«Δυστυχώς, δεν έχει σημειωθεί πρόοδος για μεγάλο χρονικό διάστημα με την Αμερική σχετικά με την επέκταση της παραγωγής αντιβαλλιστικών πυραύλων», ανέφερε ο Ζελένσκι. «Προσπαθούμε να επιταχύνουμε αυτό το έργο στην Ευρώπη, την παραγωγή δικών μας αντιβαλλιστικών συστημάτων στην ήπειρο, σε επαρκείς ποσότητες», πρόσθεσε.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας διευκρίνισε ότι το Κίεβο συνεχίζει τις συνομιλίες με την Ουάσινγκτον σχετικά με τους τρόπους ενίσχυσης της αμυντικής ικανότητας της χώρας. Παράλληλα, εξήρε τον ηγετικό ρόλο των ΗΠΑ στην υποστήριξη της Ουκρανίας, επισημαίνοντας τη σημασία της διατλαντικής συνεργασίας για την ασφάλεια της Ευρώπης.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κυρώσεις ΗΠΑ κατά Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Κυρώσεις σε ολόκληρο τον ιρανικό τομέα αερομεταφορών

Οι ΗΠΑ ενέταξαν όλες τις ιρανικές αεροπορικές εταιρείες στη μαύρη λίστα, επιβάλλοντας κυρώσεις και προειδοποιώντας οργανισμούς που συνεργάζονται με τον ιρανικό αεροπορικό τομέα. Στη λίστα προστέθηκαν άλλες 27 τοπικές/περιφερειακές εταιρείες.
Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Προετοιμασία για παρατεταμένο πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας ζητούν αξιωματούχοι

Ο επικεφαλής πολιτικής του Πενταγώνου, Έλμπριτζ Κόλμπι, προειδοποίησε ότι ο κόσμος πρέπει να προετοιμαστεί για μακρά σύγκρουση Ρωσίας-Ουκρανίας, τονίζοντας τη διαρκή ανάγκη στήριξης της Ουκρανίας, παρά την επιδίωξη ειρήνης.
Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι: Επιδιώκει συνάντηση με Τραμπ και συνομιλίες με Ρωσία-ΗΠΑ

Ο Ζελένσκι δήλωσε ότι ελπίζει να συναντήσει τον Τραμπ μέσα στον μήνα, ώστε να συζητήσουν πακέτο αντιαεροπορικής άμυνας, την ώρα που η Ουκρανία πλήττεται από ρωσικές επιθέσεις και έχει έλλειψη σχετικών αποθεμάτων.
Νότια Κορέα στρατός σημαία
ΔΙΕΘΝΗ

Νότια Κορέα: Σκέψεις για συμμετοχή σε αποστολή ασφαλείας στο Ορμούζ

Η Νότια Κορέα εξετάζει συμμετοχή σε στρατιωτική επιχείρηση στο στενό του Ορμούζ, χωρίς να θέτει σε κίνδυνο την άμυνά της έναντι της Βόρειας Κορέας. Ακόμα δεν έχει ληφθεί οριστική απόφαση, σύμφωνα με επίσημες πηγές.
Σημαίες Ουκρανίας Ρωσίας χάρτης
ΔΙΕΘΝΗ

Η Ρωσία στρατολογεί Δανούς και σχεδιάζει σαμποτάζ, λένε οι υπηρεσίες

Η Ρωσία στρατολογεί Δανούς για σαμποτάζ εταιρειών άμυνας με σχέσεις στην Ουκρανία, σύμφωνα με την PET. Παράλληλα, καταγγέλλονται απόπειρες επιθέσεων και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, εντείνοντας τα αιτήματα για νέες κυρώσεις.
Μάρκο Ρούμπιο ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Εξετάζεται άδεια στην Ουκρανία για παραγωγή πυραύλων Patriot

Οι ΗΠΑ συζητούν με την Ουκρανία τη δυνατότητα να κατασκευάζει η ίδια πυραύλους Patriot, αλλά η υλοποίηση αυτού του σχεδίου δεν είναι άμεση, καθώς απαιτείται πολυετής διαδικασία και κατασκευή εργοστασίων, δηλώνει ο Μάρκο Ρούμπιο.