ΓΔ: 2492.71 1.49% Τζίρος: 263.07 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Ντόναλντ Τραμπ και Ιράν

Τραμπ: Σύνδεση Συμφωνιών Αβραάμ με πιθανή συμφωνία ΗΠΑ-Ιράν

Ο Τραμπ ζήτησε να γίνει υποχρεωτική η ένταξη χωρών όπως το Κατάρ, το Πακιστάν και η Τουρκία στις Συμφωνίες του Αβραάμ, ώστε να προχωρήσει συμφωνία με το Ιράν, ενώ τόνισε ότι συνομίλησε με πολλούς ηγέτες για εξομάλυνση σχέσεων με το Ισραήλ.

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι χώρες όπως το Κατάρ, το Πακιστάν, η Αίγυπτος, η Ιορδανία και η Τουρκία θα πρέπει να προσχωρήσουν από κοινού στις Συμφωνίες του Αβραάμ, στο πλαίσιο των προσπαθειών για την επίτευξη συμφωνίας με το Ιράν.

Ο Αμερικανός πρόεδρος ανέφερε ότι συνομίλησε το Σάββατο με τους ηγέτες των χωρών αυτών, καθώς και της Σαουδικής Αραβίας και του Μπαχρέιν, για ένα ευρύτερο πλαίσιο συμφωνιών που στοχεύει στην ομαλοποίηση των σχέσεων με το Ισραήλ.

Το 2020, με τις λεγόμενες Συμφωνίες του Αβραάμ, υπό την αιγίδα του Τραμπ κατά την πρώτη του θητεία στον Λευκό Οίκο, το Ισραήλ εξομάλυνε τις σχέσεις του με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Μπαχρέιν, το Μαρόκο και το Σουδάν.

«Δήλωσα ότι, μετά από όλη τη δουλειά που έκαναν οι ΗΠΑ για να προσπαθήσουν να συναρμολογήσουν αυτό το πολύ περίπλοκο παζλ, θα πρέπει να είναι υποχρεωτικό όλες αυτές οι χώρες, τουλάχιστον, ταυτόχρονα, να υπογράψουν τις Συμφωνίες του Αβραάμ», έγραψε ο Τραμπ σε ανάρτησή του στο Truth Social.

Παράλληλα, ανέφερε ότι οι διαπραγματεύσεις με το Ιράν «προχωρούν ομαλά», χωρίς ωστόσο να δώσει ενδείξεις ότι μια συμφωνία βρίσκεται κοντά.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Επίθεση στη Βηρυτό
ΔΙΕΘΝΗ

Κλιμακώνεται η ένταση: ΗΠΑ ετοιμάζονται για χτυπήματα, διπλωματία Πακιστάν στο Ιράν

Ο αρχηγός του πακιστανικού στρατού έφτασε στην Τεχεράνη στο πλαίσιο προσπαθειών μεσολάβησης στον πόλεμο ΗΠΑ-Ιράν, όμως δεν διαφαίνεται άμεση συμφωνία παρά τις προσπάθειες, σύμφωνα με ανακοινώσεις των εμπλεκόμενων πλευρών.
Ντόναλντ Τραμπ
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Το Ιράν να κλείσει συμφωνία άμεσα αλλιώς θα το καταστρέψουμε

Ο Ντόναλντ Τραμπ χαρακτήρισε το Ιράν υπεύθυνο για «σοβαρή παραβίαση» της εκεχειρίας, αλλά τόνισε ότι παραμένει αισιόδοξος για ειρηνευτική συμφωνία. Αμερικανοί αξιωματούχοι θα επισκεφθούν το Πακιστάν για διαπραγματεύσεις.
Ντόναλντ Τραμπ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Ίσως επανεκκινήσουμε συνομιλίες με Ιράν αυτή την εβδομάδα

Ο Ντόναλντ Τραμπ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο επανέναρξης συνομιλιών ΗΠΑ-Ιράν εντός της εβδομάδας στο Πακιστάν, ενώ Ισραήλ και Λίβανος συμφώνησαν σε απευθείας διαπραγματεύσεις στην Ουάσιγκτον για το μεσανατολικό.
Ντόναλντ Τραμπ και Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Οι ΗΠΑ θα πλήξουν άμεσα το πυρηνικό οχυρό της Τεχεράνης

Ο Ντόναλντ Τραμπ απείλησε με άμεσο πλήγμα στο «πυρηνικό οχυρό» του Ιράν, το Βουνό της Αξίνας, κοντά στη Νατάνζ, υπογραμμίζοντας ότι το Ιράν «δεν έχει δει τίποτα ακόμα», σε συνάντηση με τον πρόεδρο του Λιβάνου στον Λευκό Οίκο.
Ντόναλντ Τραμπ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Το Ιράν θα πληρώνει πολλαπλά αν σκοτωθεί Αμερικανός στρατιώτης

Ο Ντόναλντ Τραμπ προειδοποίησε ότι το Ιράν θα πληρώσει «πολλαπλάσιο» τίμημα για κάθε Αμερικανό στρατιώτη που χάνεται, μετά τον πρόσφατο θάνατο Αμερικανών στη Μέση Ανατολή, μεταφέροντας σχετική εντολή στη στρατιωτική ηγεσία.
Μασούντ Πεζεσκεγιάν πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Προταση για 10ήμερη εκεχειρία προς συμφωνία με ΗΠΑ σύμφωνα με αξιωματούχο

Μεσολαβητές πρότειναν δεκαήμερη κατάπαυση πυρός μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν για την αναζήτηση λύσης σε προσωρινή συμφωνία. Ο Ιρανός υπ. Εσωτερικών μεταβαίνει στο Πακιστάν, που μεσολαβεί, χωρίς να διευκρινίζεται ο σκοπός της επίσκεψης.