ΓΔ: 2421.69 1.06% Τζίρος: 313.57 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Βομβαρδισμός στο νότιο Λίβανο

Έξι διασώστες νεκροί από δύο ισραηλινά χτυπήματα στον νότιο Λίβανο

Έξι Λιβανέζοι διασώστες σκοτώθηκαν σε δύο ισραηλινά πλήγματα στο νότιο Λίβανο το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας. Οι αρχές καταδίκασαν τις επιθέσεις ως παραβίαση του διεθνούς δικαίου.

Έξι Λιβανέζοι διασώστες έχασαν τη ζωή τους ύστερα από δύο ισραηλινά πλήγματα στον νότιο Λίβανο μέσα στο τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας της χώρας, το οποίο καταδικάζει τις επιθέσεις χαρακτηρίζοντάς τες ως παραβίαση του διεθνούς δικαίου.

Όπως αναφέρει το υπουργείο, τέσσερις διασώστες της Ένωσης Ισλαμικής Υγείας σκοτώθηκαν τη νύχτα στην πόλη Χανάουαϊ από ισραηλινό πλήγμα. Το επόμενο πρωί, δύο ακόμη διασώστες της Ένωσης Προσκόπων Αλ Ρισάλα σκοτώθηκαν από δεύτερο πλήγμα στο Ντέιρ Κανούν Εν Ναχρ.

Μέχρι στιγμής, ο ισραηλινός στρατός δεν έχει προβεί σε κάποιο σχόλιο για τα περιστατικά.

Το υπουργείο Υγείας έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο από το Ντέιρ Κανούν Εν Ναχρ, το οποίο δείχνει δύο άνδρες με κίτρινα γιλέκα να προσφέρουν βοήθεια σε τραυματία στην άκρη του δρόμου. Τη στιγμή που πλησιάζει ένα ασθενοφόρο, ακούγεται έκρηξη και διακρίνεται λάμψη, ενώ στο επόμενο πλάνο οι άνδρες φαίνονται πεσμένοι στο έδαφος.

Το πρακτορείο Reuters επιβεβαίωσε την τοποθεσία του βίντεο από τα χαρακτηριστικά των κτιρίων, των δέντρων και του δρόμου, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για το δυτικό άκρο της πόλης. Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, στο σημείο αυτό σκοτώθηκαν συνολικά έξι άνθρωποι, ανάμεσά τους οι δύο διασώστες και ένα παιδί από τη Συρία. Η πόλη είχε δεχθεί πλήγμα και στα μέσα της εβδομάδας, με αποτέλεσμα τον θάνατο 14 ατόμων.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Καπνός πάνω από Βηρυτό
ΔΙΕΘΝΗ

Επτά νεκροί, μεταξύ τους παιδί, από ισραηλινό πλήγμα στον νότιο Λίβανο

Επτά νεκροί, μεταξύ τους ένα παιδί, και οκτώ τραυματίες είναι ο απολογισμός ισραηλινής αεροπορικής επιδρομής σήμερα στο χωριό Ζίφτα του νότιου Λιβάνου, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας του Λιβάνου.
Βομβαρδισμός στο νότιο Λίβανο
ΔΙΕΘΝΗ

Λίβανος: Πέντε νεκροί από ισραηλινό χτύπημα στην Τύρο

Ισραηλινή επίθεση στην Τύρο του νοτίου Λιβάνου σκότωσε πέντε άτομα και τραυμάτισε οκτώ, ανάμεσά τους τέσσερις διασώστες του Ερυθρού Σταυρού, σύμφωνα με το Υπ. Υγείας Βηρυτού. Το Ισραήλ συνεχίζει επιχειρήσεις κατά της Χεζμπολάχ.
Επίθεση στη Βηρυτό
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραηλινά χτυπήματα στον Νότιο Λίβανο, τραυματίες διασώστες στην Τύρο

Ο ισραηλινός στρατός συνέχισε τις επιθέσεις στον νότιο Λίβανο, με αεροπορικά πλήγματα σε πάνω από 15 περιοχές, ενώ ένα χτύπημα στην Τύρο είχε στόχο αυτοκίνητο κοντά σε κτίριο του Ερυθρού Σταυρού, σύμφωνα με το ANI.
Σημαίες Ισραήλ και Λιβάνου
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραήλ: Προειδοποίηση εκκένωσης στους κατοίκους της Τύρου

Ο ισραηλινός στρατός προειδοποίησε για εκκένωση την Τύρο και γύρω περιοχές στο Λίβανο, εν μέσω συνεχιζόμενων συγκρούσεων με τη Χεζμπολάχ, ενώ ανακοίνωσε ότι αναχαίτισε δύο ρουκέτες που εκτοξεύτηκαν από το Λίβανο.
Επίθεση στη Βηρυτό
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραηλινή επίθεση στο νότιο Λίβανο: Πέντε νεκροί, ανάμεσά τους διασώστης

Ισραηλινό πλήγμα στη Ζεμπντίν του Λιβάνου προκάλεσε το θάνατο πέντε ανθρώπων, μεταξύ τους μια γυναίκα και διασώστης, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας. Άλλοι δύο τραυματίστηκαν, καταγγέλλεται ότι διασώστες έγιναν στόχος.
Επίθεση στη Βηρυτό
ΔΙΕΘΝΗ

Δύο διασώστες νεκροί από ισραηλινό πλήγμα σε ασθενοφόρο στον νότιο Λίβανο

Ισραηλινή επίθεση χτύπησε ασθενοφόρο στο νότιο Λίβανο, σκοτώνοντας δύο διασώστες και τραυματίζοντας άλλον έναν, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας. Από την αρχή της σύγκρουσης Ισραήλ-Χεζμπολάχ, έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον 130 διασώστες.